Thumbnail
Η ΔΟΕ απαιτεί να αποσυρθούν οι διατάξεις για τις 3μηνες κι 6μηνες συμβάσεις εργασίας  αναπληρωτών εκπαιδευτικών και να πραγματοποιηθεί άμεσα Β΄ φάση προσλήψεων αναπληρωτών για όλα τα κενά

Σε κινητοποίηση στη Βουλή αύριο, Δευτέρα 6.00 μ.μ., καλεί η ΔΟΕ, ενάντια στις τρίμηνες συμβάσεις αναπληρωτών το νέο πλήγμα κατά των εργασιακών σχέσεων των αναπληρωτών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΔΟΕ

Νέα, καταστροφικά μονοπάτια ανοίγονται στην εκπαίδευση για τις εργασιακές σχέσεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, μετά το θεσμό των ωρομισθίων, των αναπληρωτών μειωμένου ωραρίου καθώς και τη γενικότερη ανισότητα στα δικαιώματα μεταξύ μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Με εμβόλιμη «άσχετη» ρύθμιση που περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο για την Υγεία και η οποία ψηφίζεται τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου το απόγευμα, κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας  επιχειρούν να εισάγουν νέες μορφές εργασιακών σχέσεων στην εκπαίδευση με τον θεσμό του προσωρινού αναπληρωτή  περιορισμένης (3μηνης εν προκειμένω) «διάρκειας».      

Οι συνάδελφοί μας (οι οποίοι με θρασύ τρόπο «δελεάζονται» από κίνητρα προσαυξημένης μοριοδότησης) θα κληθούν  με ειδική πρόσκληση να καταθέσουν δηλώσεις προτίμησης προκειμένου να καλύψουν τα κενά που θα προκύψουν, εξαιτίας του Covid-19, από απουσίες (άδειες κλπ.), δηλώνοντας ότι «δεν ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου για σοβαρή λοίμωξη Covid-19». Παράλληλα, όποιος προσληφθεί ως προσωρινός αναπληρωτής «δεν είναι διαθέσιμος πια για πρόσληψη» και άρα δεν δικαιούται να προσληφθεί ως αναπληρωτής ορισμένου χρόνου, ακόμα κι αν έρθει η σειρά του.

Η κυβέρνηση «απαντά» στο αίτημα της Δ.Ο.Ε. για διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών και ίσα δικαιώματα μόνιμων  και αναπληρωτών, μετά από χρόνια αδιοριστίας  κι ενώ οι ανάγκες των σχολείων σε εκπαιδευτικούς είναι τεράστιες, με τον αναπληρωτή μειωμένης «διάρκειας» και δικαιωμάτων.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. απαιτεί να αποσυρθούν οι διατάξεις για τις 3μηνες κι 6μηνες συμβάσεις εργασίας  αναπληρωτών εκπαιδευτικών και να πραγματοποιηθεί άμεσα Β΄ φάση προσλήψεων αναπληρωτών για όλα τα κενά με πλήρες ωράριο και εργασιακά δικαιώματα.

ΟΛΟΙ στη Βουλή

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ntountouka
Εκπαιδευτικό «ηφαίστειο» στην Ελλάδα: Μαζικός ξεσηκωμός κατά των Πειραματικών Σχολείων
Γονείς και εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν «εν κρυπτώ» αποφάσεις, κατάργηση των σχολείων της γειτονιάς και κατηγοριοποίηση μαθητών
Εκπαιδευτικό «ηφαίστειο» στην Ελλάδα: Μαζικός ξεσηκωμός κατά των Πειραματικών Σχολείων
Καρυστιανού
Μαρία Καρυστιανού: Το σύστημα αποκαλύπτει και πάλι το μίσος και τη διαβολή σε βάρος μου
Σε ανάρτησή της τόνισε ότι το σύστημα και ορισμένα μέσα ενημέρωσης επιχειρούν να την παρουσιάσουν γραφική και να την παραπλανήσουν, παρά τις δημόσιες...
Μαρία Καρυστιανού: Το σύστημα αποκαλύπτει και πάλι το μίσος και τη διαβολή σε βάρος μου
καραχα
Αιχμηρή κριτική Καραχάλιου κατά Καρυστιανού: Δημοφιλής είναι και η Μενεγάκη, γιατί να μην μπει στην πολιτική; (Βίντεο)
Τόνισε ότι η δημοφιλία δεν αρκεί για πολιτική επιτυχία, υπογραμμίζοντας πως η ηγεσία απαιτεί όρια, αυτοέλεγχο και συνεργασία
Αιχμηρή κριτική Καραχάλιου κατά Καρυστιανού: Δημοφιλής είναι και η Μενεγάκη, γιατί να μην μπει στην πολιτική; (Βίντεο)