Κρούσματα σε ιδιωτικά σχολεία: «Η ηγεσία του υπουργείου γνώριζε όμως δεν έκανε τίποτα»
Όπως σημειώνει η ΟΙΕΛΕ σε ανακοίνωσή της «η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, αν και εγνώριζε, ποίησε την νήσσαν, καθώς το ένα από τα σχολεία ανήκει σε στενούς πολιτικούς "φίλους" της κ. Κεραμέως»

Ως δραματική χαρακτηρίζει την έναρξη της σχολικής χρονιάς στα ιδιωτικά σχολεία η ΟΙΕΛΕ, καθώς, σύμφωνα με την απόφαση του έκτακτου ΔΣ της Ομοσπονδίας, η στάση του υπουργείου Παιδείας να μην ελέγχονται τα ιδιωτικά σχολεία για λόγους «προστασίας» των «ημετέρων» σχολαρχών, συνιστά κίνδυνο για την υγεία και την ασφάλεια της κοινωνίας.

Όπως τονίζεται, «ενώ στο ένα από αυτά η αντιμετώπιση υπήρξε υποδειγματική, στα άλλα δύο οι ιδιοκτησίες επέδειξαν επιπόλαια και ανεύθυνη στάση με τον κίνδυνο για διασπορά του ιού να είναι πολύ μεγάλος».

Παράλληλα, η Ομοσπονδία επιρρίπτει ευθύνες στην ηγεσία του υπουργείου, η οποία «αν και εγνώριζε, ποίησε την νήσσαν, καθώς το ένα από τα δύο σχολεία ανήκει σε στενούς πολιτικούς "φίλους" της κ. Κεραμέως».

Επιπλέον, επισημαίνεται χαρακτηριστικά: «Θεωρούμε σχεδόν βέβαιο ότι ακόμη και αυτά τα λειψά μέτρα της κυβέρνησης δεν θα εφαρμοστούν σε πολλά ιδιωτικά σχολεία με τις ευλογίες της κ. Υπουργού και του επιτελείου της».

Η ΟΙΕΛΕ καλεί παράλληλα σε κινητοποιήσεις την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών, στις 5 Οκτωβρίου, σε συνεργασία με το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι ερώτηση για τα κρούσματα κορονοϊού στα ιδιωτικά σχολεία κατέθεσε στη Βουλή η βουλευτής του ΜέΡΑ25 Φωτεινής Μπακαδήμα (Δείτε: Στη Βουλή το ζήτημα των κρούσματων κορονοϊού σε γνωστό ιδιωτικό εκπαιδευτήριο).

Η ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ:

Κινητοποιήσεις σε συνεργασία με το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας την 5/10 (Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών) προτείνει η ΟΙΕΛΕ

Στη σημερινή έκτακτη συνεδρίασή του εν όψει της έναρξης του διδακτικού έτους το ΔΣ της ΟΙΕΛΕ αποφάσισε τα ακόλουθα:

Είμαστε υποχρεωμένοι να ενημερώσουμε τους πολίτες, κυρίως τις οικογένειες των μαθητών μας, ότι η έναρξη της σχολικής χρονιάς θα είναι δραματική για την ιδιωτική εκπαίδευση, πολύ πιο δύσκολη από ό, τι για τη δημόσια, με κύριο υπεύθυνο την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας που προτάσσει την «φήμη» των υποστηρικτών και χορηγών της από την υγεία και την ασφάλεια παιδιών, γονέων και εργαζόμενων. Θα πρέπει, επίσης, να υπενθυμίσουμε στους γονείς ότι πάνω από 150 εκπαιδευτικοί των παιδιών τους, άνθρωποι που έδωσαν την ψυχή τους μέσα στην τάξη, δεν θα δώσουν στις 14 Σεπτεμβρίου το παρόν στα σχολεία, καθώς απολύθηκαν απολύτως αναιτιολόγητα, χωρίς κανένα λόγο, και σε πολλές περιπτώσεις εκδικητικά κατ΄εφαρμογή του άθλιου νόμου Κεραμέως-σχολαρχών που έχει μετατρέψει τα ιδιωτικά σχολεία σε οίκο εμπορίου.

Ήδη εντοπίστηκαν κρούσματα του ιού σε τρία ιδιωτικά σχολεία και ενώ στο ένα από αυτά η αντιμετώπιση υπήρξε υποδειγματική, στα άλλα δύο οι ιδιοκτησίες επέδειξαν επιπόλαια και ανεύθυνη στάση με τον κίνδυνο για διασπορά του ιού να είναι πολύ μεγάλος. Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, αν και εγνώριζε, ποίησε την νήσσαν, καθώς το ένα από τα δύο σχολεία ανήκει σε στενούς πολιτικούς «φίλους» της κ. Κεραμέως. Ταυτόχρονα είναι έντονο το πρόβλημα, οξύτερο από τα δημόσια σχολεία, της συσσώρευσης μεγάλου αριθμού μαθητών σε τάξεις μικρού μεγέθους, ενώ υπάρχουν καταγγελίες συναδέλφων ότι σε ορισμένα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια οι εκπαιδευτικοί στοιβάζονται σε πολύ μικρές αίθουσες διδασκόντων (όπου συγκεντρώνονται στα διαλείμματα, συνεδριάζουν, διορθώνουν γραπτά κ.λπ.) χωρίς επαρκή αερισμό.

Η κατάσταση αυτή προκαλεί έντονους φόβους στους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς και θα πρέπει να προβληματίσει την κοινωνία. Προφανώς η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας έχει αποφασίσει να μην ενοχλήσει τους «φίλους» της, συγκεκριμένους ιδιοκτήτες, οι οποίοι φροντίζουν αποκλειστικά για το κέρδος και όχι για την υγεία και την ασφάλεια των μαθητών και των γονέων. Θεωρούμε σχεδόν βέβαιο ότι ακόμη και αυτά τα λειψά μέτρα της κυβέρνησης δεν θα εφαρμοστούν σε πολλά ιδιωτικά σχολεία με τις ευλογίες της κ. Υπουργού και του επιτελείου της.

Η ΟΙΕΛΕ εύχεται καλή αρχή σε όλους, αν και το χάος ασυδοσίας στην ιδιωτική εκπαίδευση εν μέσω πανδημίας δεν επιτρέπει την παραμικρή αισιοδοξία.

Επί ποδός «πολέμου» ο κλάδος για την ανατροπή του Νόμου Κεραμέως-ΣΙΣ – Κινητοποιήσεις με το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών προτείνουν οι Συνελεύσεις

Διακηρυγμένος στόχος της Ομοσπονδίας είναι η ανατροπή του εκτρώματος Κεραμέως-σχολαρχών. Ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι συνεδριάσεις των σωματείων σε όλη την Ελλάδα όπου καταγράφεται η οργή των συναδέλφων και η βούλησή τους να δώσουν τη μάχη για την ακύρωση του νόμου. Οι μέχρι τώρα πραγματοποιηθείσες συνελεύσεις προτείνουν στην ΟΙΕΛΕ κινητοποιήσεις σε συνεργασία με τις υπόλοιπες Ομοσπονδίας.

Η ΟΙΕΛΕ έχει αποφασίσει κινητοποιήσεις τη Δευτέρα σε σχολείο που έχει προβεί σε μαζικές, εκδικητικές απολύσεις, ενώ θα συνεχίσει δράσεις σε άλλα σχολεία που προκλητικά παραβιάζεται η νομιμότητα. Επίσης, ήδη έχει ξεκινήσει η ενημερωτική εκστρατεία της ΟΙΕΛΕ σε συνεργασία με τα Εργατικά Κέντρα και τα σωματεία των δημόσιων εκπαιδευτικών σχετικά με τις δυσμενείς επιπτώσεις του άθλιου νόμου κυβέρνησης-ιδιοκτητών για την κοινωνία και το σύνολο των μαθητών.

Επίσης, την Τρίτη, 15/9, θα πραγματοποιηθεί κοινή συνεδρίαση των Ομοσπονδιών ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-ΟΙΕΛΕ και τις επόμενες ημέρες θα λάβει χώρα κοινή συνέντευξη τύπου. Η Ομοσπονδία θα προτείνει την κήρυξη της «Ημέρας Παιδείας-Ημέρας Δράσης» την 5η Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα των Εκπαιδευτικών, σε συνεργασία με τις υπόλοιπες Ομοσπονδίες. Θα περιλαμβάνεται 24ωρη Πανελλαδική Απεργία και πολιτιστικές και ενημερωτικές εκδηλώσεις σε ολόκληρη τη χώρα. Θα αναμένουμε, δε, τις προτάσεις των άλλων Ομοσπονδιών για δράσεις και κινητοποιήσεις.

Διαβάστε Επίσης:

ΑΣΕΠ: Tο ΚΟΡΥΦΑΙΟ Σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ με ανοικτές αιτήσεις

Νέες Προσλήψεις Φιλολόγων (όλες οι ειδικότητες) σε όλη την Ελλάδα

Μοριοδότηση - Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών Π.Ε. και Δ.Ε. στη Σχολική Ψυχολογία

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ ΣΕ 10 ΗΜΕΡΕΣ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΣ ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

 

 

σχετικά άρθρα

Κρούσματα στα σχολεία: Τα κλειστά σχολεία και τμήματα αύριο, Παρασκευή 23 Οκτωβρίου
Κρούσματα στα σχολεία: Τα κλειστά σχολεία και τμήματα αύριο, Παρασκευή 23 Οκτωβρίου
Αυξάνονται συνεχώς τα κλειστά σχολεία και τμήματα σε ολόκληρη τη χώρα, την ώρα που καταγράφεται νέο ρεκόρ 882 κρουσμάτων κορονοϊού
Κρούσματα στα σχολεία: Τα κλειστά σχολεία και τμήματα αύριο, Παρασκευή 23 Οκτωβρίου
Καταγγελία: Αδικαιολόγητες προσλήψεις τριμηνιτών αναπληρωτών στην πρωτοβάθμια Α' Αθήνας
Καταγγελία: Αδικαιολόγητες προσλήψεις τριμηνιτών αναπληρωτών στην πρωτοβάθμια Α' Αθήνας
«Με το πρόσχημα της πανδημίας θέλουν να χτυπήσουν όλα τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και να εξαθλιώσουν τους αναπληρωτές», σημειώνεται σε...
Καταγγελία: Αδικαιολόγητες προσλήψεις τριμηνιτών αναπληρωτών στην πρωτοβάθμια Α' Αθήνας
Χρυσή Αυγή - Γ. Λαγός: Καλώ την εισαγγελέα Οικονόμου ως μάρτυρα στο ευρωπαϊκό δικαστήριο
Χρυσή Αυγή - Γ. Λαγός: Καλώ την εισαγγελέα Οικονόμου ως μάρτυρα στο ευρωπαϊκό δικαστήριο
«Στην διαδικασία ενώπιον του ευρωπαϊκού δικαστηρίου θα επικαλεστώ την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας και την μαρτυρία της», δηλώνει ο...
Χρυσή Αυγή - Γ. Λαγός: Καλώ την εισαγγελέα Οικονόμου ως μάρτυρα στο ευρωπαϊκό δικαστήριο
Χρυσή Αυγή: Υποστηρικτές του Ν. Μιχαλολιάκου επιτέθηκαν σε φωτορεπόρτερ
Χρυσή Αυγή: Υποστηρικτές του Ν. Μιχαλολιάκου επιτέθηκαν σε φωτορεπόρτερ
Επίθεση από υποστηρικτές του Νίκου Μιχαλολιάκου καταγγέλλουν ότι δέχτηκαν φωτορεπόρτερ που κάλυπταν τα γεγονότα αναφορικά με τις συλλήψεις των...
Χρυσή Αυγή: Υποστηρικτές του Ν. Μιχαλολιάκου επιτέθηκαν σε φωτορεπόρτερ