tsanta
Η Ένωση εκφράζει παράλληλα την πεποίθησή της ότι οι 10.500 μόνιμοι διορισμοί στη Γενική θα ολοκληρωθούν μέσα σε εύλογο χρόνο

Τους πρώτους μαζικούς μόνιμους διορισμούς στην Δημόσια Εκπαίδευση εδώ και μια δεκαετία χαιρετίζει η Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας, ενώ εκφράζει την πεποίθησή της ότι «η υλοποίηση των 10.500 μόνιμων διορισμών στη Γενική Αγωγή που έχει δρομολογηθεί, θα ολοκληρωθεί μέσα σε εύλογο χρόνο όπως έχει δεσμευτεί η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας».

Συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι «η Π.Ε.Α.Δ. ως αναγνωρισμένος θεσμικός εκπρόσωπος των αναπληρωτών εκπαιδευτικών στη Β/θμια Εκπ/ση, μετά και την έκδοση του Φ.Ε.Κ. 26/τ. Προκ. ΑΣΕΠ/27.7.2020 και της εγκυκλίου “Πρόσκληση για μόνιμο διορισμό σε κενές οργανικές θέσεις σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης”, χαιρετίζει τους πρώτους μαζικούς μόνιμους διορισμούς στην Δημόσια Εκπαίδευση εδώ και μια δεκαετία!!!».

«Η Πολιτεία –επιτέλους!- κάνει το αυτονόητο! Με διαπιστωμένες τις 40.000 και πλέον συνταξιοδοτήσεις την περίοδο 2010-2020 στην Δημόσια Εκπαίδευση υλοποιούνται οι πρώτοι μαζικοί διορισμοί –που δεν λύνουν το πρόβλημα- αλλά που αποτελούν ένα αναγνωρίσιμο και μετρήσιμο πρώτο θετικό βήμα», συνεχίζει η ανακοίνωση της ΠΕΑΔ, ενώ συμπληρώνεται:

«Χαιρετίζουμε την υλοποίηση αυτών των πρώτων μόνιμων διορισμών στην Ειδική Αγωγή που ξεκίνησε η προηγούμενη κυβέρνηση και συνεχίζει η σημερινή, αποδεικνύοντας το επίσης αυτονόητο, ότι η εύρυθμη λειτουργία ενός σημαντικού δημόσιου αγαθού όπως αυτό της εκπαίδευσης αποτελεί αναγκαία και συνταγματικά επιβεβλημένη υποχρέωση της Πολιτείας προς τους πολίτες, και καθιστά την κατοχυρωμένη στην υπόλοιπη Ευρώπη και στον κόσμο αρχή της «συνέχειας του κράτους» ως αναγκαία προϋπόθεση».

Η ΠΕΑΔ καταλήγει:

«Θεωρούμε ότι και η υλοποίηση των 10.500 μόνιμων διορισμών στη Γενική Αγωγή που έχει δρομολογηθεί, θα ολοκληρωθεί μέσα σε εύλογο χρόνο όπως έχει δεσμευτεί η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.

Το επαίσχυντο καθεστώς της μαζικής, παρατεταμένης, πολυετούς και βασανιστικής χρήσης ετήσια μετακινούμενων εκπαιδευτικών, των αναπληρωτών, πρέπει να εκμηδενιστεί.

Ως Π.Ε.Α.Δ. θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε γι’αυτό».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κινητοποίηση φοιτητών για τις διαγραφές
ΑΠΘ: Η «ακτινογραφία» 31.653 διαγραφών – Το 6,6% αφορά φοιτητές της τελευταίας 10ετίας!
Στοιχεία της ΔΗΠΑΚ για την εφαρμογή του μέτρου διαγραφής των «αιώνιων φοιτητών» στο ΑΠΘ - Γιατί χιλιάδες νέοι 27-29 ετών μένουν εκτός πτυχίου
ΑΠΘ: Η «ακτινογραφία» 31.653 διαγραφών – Το 6,6% αφορά φοιτητές της τελευταίας 10ετίας!
ekpaideytikoi
Η μεταφορά του επικέντρου της αντιπαράθεσης στην αυλή του σχολείου: Η τεχνική της διάσπασης
Η σιωπηρή στρατηγική να φορτωθούν οι ευθύνες της δημόσιας εκπαίδευσης στους εκπαιδευτικούς — και να μεταφερθεί η σύγκρουση από την κορυφή… στην αυλή...
Η μεταφορά του επικέντρου της αντιπαράθεσης στην αυλή του σχολείου: Η τεχνική της διάσπασης