tsanta
Η Ένωση εκφράζει παράλληλα την πεποίθησή της ότι οι 10.500 μόνιμοι διορισμοί στη Γενική θα ολοκληρωθούν μέσα σε εύλογο χρόνο

Τους πρώτους μαζικούς μόνιμους διορισμούς στην Δημόσια Εκπαίδευση εδώ και μια δεκαετία χαιρετίζει η Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας, ενώ εκφράζει την πεποίθησή της ότι «η υλοποίηση των 10.500 μόνιμων διορισμών στη Γενική Αγωγή που έχει δρομολογηθεί, θα ολοκληρωθεί μέσα σε εύλογο χρόνο όπως έχει δεσμευτεί η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας».

Συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι «η Π.Ε.Α.Δ. ως αναγνωρισμένος θεσμικός εκπρόσωπος των αναπληρωτών εκπαιδευτικών στη Β/θμια Εκπ/ση, μετά και την έκδοση του Φ.Ε.Κ. 26/τ. Προκ. ΑΣΕΠ/27.7.2020 και της εγκυκλίου “Πρόσκληση για μόνιμο διορισμό σε κενές οργανικές θέσεις σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης”, χαιρετίζει τους πρώτους μαζικούς μόνιμους διορισμούς στην Δημόσια Εκπαίδευση εδώ και μια δεκαετία!!!».

«Η Πολιτεία –επιτέλους!- κάνει το αυτονόητο! Με διαπιστωμένες τις 40.000 και πλέον συνταξιοδοτήσεις την περίοδο 2010-2020 στην Δημόσια Εκπαίδευση υλοποιούνται οι πρώτοι μαζικοί διορισμοί –που δεν λύνουν το πρόβλημα- αλλά που αποτελούν ένα αναγνωρίσιμο και μετρήσιμο πρώτο θετικό βήμα», συνεχίζει η ανακοίνωση της ΠΕΑΔ, ενώ συμπληρώνεται:

«Χαιρετίζουμε την υλοποίηση αυτών των πρώτων μόνιμων διορισμών στην Ειδική Αγωγή που ξεκίνησε η προηγούμενη κυβέρνηση και συνεχίζει η σημερινή, αποδεικνύοντας το επίσης αυτονόητο, ότι η εύρυθμη λειτουργία ενός σημαντικού δημόσιου αγαθού όπως αυτό της εκπαίδευσης αποτελεί αναγκαία και συνταγματικά επιβεβλημένη υποχρέωση της Πολιτείας προς τους πολίτες, και καθιστά την κατοχυρωμένη στην υπόλοιπη Ευρώπη και στον κόσμο αρχή της «συνέχειας του κράτους» ως αναγκαία προϋπόθεση».

Η ΠΕΑΔ καταλήγει:

«Θεωρούμε ότι και η υλοποίηση των 10.500 μόνιμων διορισμών στη Γενική Αγωγή που έχει δρομολογηθεί, θα ολοκληρωθεί μέσα σε εύλογο χρόνο όπως έχει δεσμευτεί η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.

Το επαίσχυντο καθεστώς της μαζικής, παρατεταμένης, πολυετούς και βασανιστικής χρήσης ετήσια μετακινούμενων εκπαιδευτικών, των αναπληρωτών, πρέπει να εκμηδενιστεί.

Ως Π.Ε.Α.Δ. θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε γι’αυτό».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Στον αέρα» σχολικές εκδρομές στο εξωτερικό – Αναστάτωση σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς

Έως 210 ευρώ κάθε μήνα για το ενοίκιο: Ποιοι το δικαιούνται;

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Jensen Huang (Nvidia)
Jensen Huang (Nvidia): Έτσι θα γίνετε οι κυρίαρχοι της AI πριν βγείτε στην αγορά εργασίας
Ο ισχυρός άνδρας της Nvidia δίνει το απόλυτο manual στους φοιτητές του 2026 – Γιατί το ChatGPT πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν «παιδί»
Jensen Huang (Nvidia): Έτσι θα γίνετε οι κυρίαρχοι της AI πριν βγείτε στην αγορά εργασίας