tsanta
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Η Ένωση εκφράζει παράλληλα την πεποίθησή της ότι οι 10.500 μόνιμοι διορισμοί στη Γενική θα ολοκληρωθούν μέσα σε εύλογο χρόνο

Τους πρώτους μαζικούς μόνιμους διορισμούς στην Δημόσια Εκπαίδευση εδώ και μια δεκαετία χαιρετίζει η Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας, ενώ εκφράζει την πεποίθησή της ότι «η υλοποίηση των 10.500 μόνιμων διορισμών στη Γενική Αγωγή που έχει δρομολογηθεί, θα ολοκληρωθεί μέσα σε εύλογο χρόνο όπως έχει δεσμευτεί η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας».

Συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι «η Π.Ε.Α.Δ. ως αναγνωρισμένος θεσμικός εκπρόσωπος των αναπληρωτών εκπαιδευτικών στη Β/θμια Εκπ/ση, μετά και την έκδοση του Φ.Ε.Κ. 26/τ. Προκ. ΑΣΕΠ/27.7.2020 και της εγκυκλίου “Πρόσκληση για μόνιμο διορισμό σε κενές οργανικές θέσεις σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης”, χαιρετίζει τους πρώτους μαζικούς μόνιμους διορισμούς στην Δημόσια Εκπαίδευση εδώ και μια δεκαετία!!!».

«Η Πολιτεία –επιτέλους!- κάνει το αυτονόητο! Με διαπιστωμένες τις 40.000 και πλέον συνταξιοδοτήσεις την περίοδο 2010-2020 στην Δημόσια Εκπαίδευση υλοποιούνται οι πρώτοι μαζικοί διορισμοί –που δεν λύνουν το πρόβλημα- αλλά που αποτελούν ένα αναγνωρίσιμο και μετρήσιμο πρώτο θετικό βήμα», συνεχίζει η ανακοίνωση της ΠΕΑΔ, ενώ συμπληρώνεται:

«Χαιρετίζουμε την υλοποίηση αυτών των πρώτων μόνιμων διορισμών στην Ειδική Αγωγή που ξεκίνησε η προηγούμενη κυβέρνηση και συνεχίζει η σημερινή, αποδεικνύοντας το επίσης αυτονόητο, ότι η εύρυθμη λειτουργία ενός σημαντικού δημόσιου αγαθού όπως αυτό της εκπαίδευσης αποτελεί αναγκαία και συνταγματικά επιβεβλημένη υποχρέωση της Πολιτείας προς τους πολίτες, και καθιστά την κατοχυρωμένη στην υπόλοιπη Ευρώπη και στον κόσμο αρχή της «συνέχειας του κράτους» ως αναγκαία προϋπόθεση».

Η ΠΕΑΔ καταλήγει:

«Θεωρούμε ότι και η υλοποίηση των 10.500 μόνιμων διορισμών στη Γενική Αγωγή που έχει δρομολογηθεί, θα ολοκληρωθεί μέσα σε εύλογο χρόνο όπως έχει δεσμευτεί η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.

Το επαίσχυντο καθεστώς της μαζικής, παρατεταμένης, πολυετούς και βασανιστικής χρήσης ετήσια μετακινούμενων εκπαιδευτικών, των αναπληρωτών, πρέπει να εκμηδενιστεί.

Ως Π.Ε.Α.Δ. θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε γι’αυτό».

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

ΑΣΕΠ: Προ των πυλών τρεις νέοι διαγωνισμοί με 5.200 θέσεις

Νέο market pass για 40 ευρώ κάθε μήνα χωρίς αίτηση

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αναστα
Πρύτανης ΑΠΘ από το Aristotle Innovation Forum: Πρόταση-βόμβα για συνταγματική κατοχυρωση της καινοτομίας στην Ελλάδα
Λαμπερή πρεμιέρα για το Aristotle Innovation Forum 2026: Το όραμα του Κυριάκου Αναστασιάδη για ένα νέο εθνικό αναπτυξιακό υπόδειγμα
Πρύτανης ΑΠΘ από το Aristotle Innovation Forum: Πρόταση-βόμβα για συνταγματική κατοχυρωση της καινοτομίας στην Ελλάδα
Σοφία Ζαχαράκη
Κέντρα Μελέτης: Παραμένει «υπό επεξεργασία» η νομοθετική ρύθμιση
Το υπουργείο Παιδείας αναγνωρίζει το θεσμικό κενό από το 2025, όμως μέχρι σήμερα δεν έχει κατατεθεί το νέο πλαίσιο λειτουργίας και αδειοδότησης
Κέντρα Μελέτης: Παραμένει «υπό επεξεργασία» η νομοθετική ρύθμιση