ΠΕΑΔ: Χαιρετίζουμε τους πρώτους μόνιμους διορισμούς στη εκπαίδευση εδώ και μια δεκαετία
Η Ένωση εκφράζει παράλληλα την πεποίθησή της ότι οι 10.500 μόνιμοι διορισμοί στη Γενική θα ολοκληρωθούν μέσα σε εύλογο χρόνο

Τους πρώτους μαζικούς μόνιμους διορισμούς στην Δημόσια Εκπαίδευση εδώ και μια δεκαετία χαιρετίζει η Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας, ενώ εκφράζει την πεποίθησή της ότι «η υλοποίηση των 10.500 μόνιμων διορισμών στη Γενική Αγωγή που έχει δρομολογηθεί, θα ολοκληρωθεί μέσα σε εύλογο χρόνο όπως έχει δεσμευτεί η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας».

Συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι «η Π.Ε.Α.Δ. ως αναγνωρισμένος θεσμικός εκπρόσωπος των αναπληρωτών εκπαιδευτικών στη Β/θμια Εκπ/ση, μετά και την έκδοση του Φ.Ε.Κ. 26/τ. Προκ. ΑΣΕΠ/27.7.2020 και της εγκυκλίου “Πρόσκληση για μόνιμο διορισμό σε κενές οργανικές θέσεις σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης”, χαιρετίζει τους πρώτους μαζικούς μόνιμους διορισμούς στην Δημόσια Εκπαίδευση εδώ και μια δεκαετία!!!».

«Η Πολιτεία –επιτέλους!- κάνει το αυτονόητο! Με διαπιστωμένες τις 40.000 και πλέον συνταξιοδοτήσεις την περίοδο 2010-2020 στην Δημόσια Εκπαίδευση υλοποιούνται οι πρώτοι μαζικοί διορισμοί –που δεν λύνουν το πρόβλημα- αλλά που αποτελούν ένα αναγνωρίσιμο και μετρήσιμο πρώτο θετικό βήμα», συνεχίζει η ανακοίνωση της ΠΕΑΔ, ενώ συμπληρώνεται:

«Χαιρετίζουμε την υλοποίηση αυτών των πρώτων μόνιμων διορισμών στην Ειδική Αγωγή που ξεκίνησε η προηγούμενη κυβέρνηση και συνεχίζει η σημερινή, αποδεικνύοντας το επίσης αυτονόητο, ότι η εύρυθμη λειτουργία ενός σημαντικού δημόσιου αγαθού όπως αυτό της εκπαίδευσης αποτελεί αναγκαία και συνταγματικά επιβεβλημένη υποχρέωση της Πολιτείας προς τους πολίτες, και καθιστά την κατοχυρωμένη στην υπόλοιπη Ευρώπη και στον κόσμο αρχή της «συνέχειας του κράτους» ως αναγκαία προϋπόθεση».

Η ΠΕΑΔ καταλήγει:

«Θεωρούμε ότι και η υλοποίηση των 10.500 μόνιμων διορισμών στη Γενική Αγωγή που έχει δρομολογηθεί, θα ολοκληρωθεί μέσα σε εύλογο χρόνο όπως έχει δεσμευτεί η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.

Το επαίσχυντο καθεστώς της μαζικής, παρατεταμένης, πολυετούς και βασανιστικής χρήσης ετήσια μετακινούμενων εκπαιδευτικών, των αναπληρωτών, πρέπει να εκμηδενιστεί.

Ως Π.Ε.Α.Δ. θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε γι’αυτό».

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το μοριοδοτούμενο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

 

Αυτό είναι το κορυφαίο μοριοδοτούμενο σεμινάριο στην Ειδική Αγωγή με ανοικτές αιτήσεις

 

ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ - ΠΙΝΑΚΕΣ: Αυτά είναι τα σεμινάρια που δίνουν μόρια και έχουν ανοικτές αιτήσεις
 

 

σχετικά άρθρα

Βέλγιο: Η χρήση μάσκας υποχρεωτική για την περιφέρεια των Βρυξελλών
Βέλγιο: Η χρήση μάσκας υποχρεωτική για την περιφέρεια των Βρυξελλών
Η χρήση μάσκας καθίσταται υποχρεωτική σε όλους τους δημόσιους χώρους και στους 19 δήμους των Βρυξελλών, όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο.
Βέλγιο: Η χρήση μάσκας υποχρεωτική για την περιφέρεια των Βρυξελλών