Γ' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Ξεσηκωμός ενάντια στο αντιδραστικό νομοσχέδιο κατά των διαδηλώσεων
Ανακοίνωση

Το δικαίωμα της απεργίας και των διαδηλώσεων είναι αδιαπραγμάτευτο!

Το νομοσχέδιο «για τις υπαίθριες συναθροίσεις», που κατέθεσε στην Βουλή η κυβέρνηση και θέλει να το ψηφίσει άμεσα ,επιχειρεί να  βάλει στο γύψο το δικαίωμα στη διαδήλωση και στην συγκέντρωση, προβλέποντας  απαγορεύσεις και ευχέρεια στη διάλυση των συγκεντρώσεων, διαδήλωση μόνο όταν το επιτρέπουν η αστυνομία και η κυβέρνηση, βαριές ποινές και ιδιώνυμο κατά διαδηλωτών! 
Η δημόσια συνάθροιση και διαδήλωση όμως είναι θεμελιώδες δημοκρατικό δικαίωμα και δεν μπορεί να ασκείται με άδεια της κυβέρνησης, ενάντια στην πολιτική της οποίας κυρίως εκδηλώνεται.  

Με το νομοσχέδιο , αντιγραφή του χουντικού νόμου του 1971(!!!) και σταθερό και διαχρονικό πόθο του ΣΕΒ και του κεφαλαίου, επιχειρείται να επιβληθεί:

  • Οι διαδηλώσεις να γίνονται μόνο με άδεια της ΕΛΑΣ, την οποία ορίζει ως ανώτατη αρχή και  της αναθέτει διευρυμένο και επιτελικό ρόλο. Ο «οργανωτής» θα πρέπει να έχει γνωστοποιήσει σε ειδική πλατφόρμα, χρόνο, μέρος και σκοπό (!) της κινητοποίησης. Το κράτος και η αστυνομία θα είναι πλέον «επίτροποι» στα σωματεία και τους μαζικούς φορείς και θα αξιολογούν τους στόχους, τα αιτήματα και το περιεχόμενο των κινητοποιήσεων!
  • Η αστυνομία να αποφασίζει για το πού επιτρέπεται η συγκέντρωση, τι χώρο θα καταλαμβάνει, ποια κατεύθυνση θα ακολουθήσει! Στο νομοσχέδιο προβλέπεται η «μη παρακώλυση της κυκλοφορίας και της πρόσβασης σε δημόσιες υπηρεσίες, οργανισμούς κοινής ωφέλειας και νοσηλευτικά ιδρύματα». Γίνεται κατανοητό πόσο εύκολο θα είναι να απαγορευθεί μια διαδήλωση έξω από ένα υπουργείο, γιατί δήθεν θα παρακωλύει την πρόσβαση σε αυτό! Ή στις πύλες ενός νοσοκομείου, όπου θα διεκδικεί Δημόσια Δωρεάν Υγεία!
  • Υποχρεωτική δήλωση ατόμου - «οργανωτή» για κάθε διαδήλωση, με υποχρέωση του να «ορίζει επαρκή αριθμό ατόμων, τα οποία παρέχουν συνδρομή στην περιφρούρηση της συνάθροισης» , «συνεργασία» και «συμμόρφωση» στις υποδείξεις των  αρμόδιων αστυνομικών ή λιμενικών αρχών!.  Θεωρείται επίσης υπεύθυνος  για «βλάβες» και  ζημιές, που συνήθως προκύπτουν από την προσπάθεια κρατικής καταστολής των συγκεντρώσεων- διαδηλώσεων, με εξοντωτικές αποζημιώσεις. Δηλαδή η κυβέρνηση ζητά συνεργάτες της αστυνομίας και ανοχή στη βία της!
  • Κάθε «αυθόρμητη υπαίθρια συνάθροιση» επιτρέπεται μόνο όταν «δεν διαφαίνονται κίνδυνοι διασάλευσης της δημόσιας ασφάλειας ή σοβαρής διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής». Προπαντός η οικονομική λειτουργία της αγοράς, η διασφάλιση των κερδών του κεφαλαίου και της εργασιακής εκμετάλλευσης – γι’ αυτό γίνονται όλα!
  • Η διάλυση μιας διαδήλωσης να λαμβάνεται με απλή απόφαση της αστυνομίας, χωρίς καν την παρουσία και εντολή εισαγγελέα. 
  • Να μπορούν πανεύκολα να απαγορευτούν διαδηλώσεις ,εάν «επαπειλείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια» ή αν «απειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής». Μάλιστα, η ΕΛΑΣ θα έχει το δικαίωμα να απαγορεύει προκαταβολικά μια διαδήλωση με βάση τον «εκτιμώμενο αριθμό συμμετεχόντων»!
  • Βαριές ποινές και το ιδιώνυμο αδίκημα κατά των διαδηλωτών (Όσοι  συμμετέχουν σε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση, η οποία έχει απαγορευτεί τιμωρούνται με φυλάκιση από ένα (1) έως δύο (2) έτη!)
  • Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο εξαιρετικά αντιδραστικό, που μεταφέρει στο σήμερα πολλές από τις χουντικές διατάξεις, που επιβάλλει το κράτος του αστυνόμου και αντιμετωπίζει τους αγώνες ως «όχληση», που υψώνει σοβαρά εμπόδια και δυσκολίες ακόμα και στην καθημερινή πάλη εργατικών σωματείων, φοιτητικών συλλόγων, συλλογικοτήτων.
  • Στοχεύει στην απαγόρευση, στη ποινικοποίηση, στη καταστολή και τη διάλυση κάθε μορφής διαμαρτυρίας, επιδιώκει να καθυποτάξει κάθε φωνή αντίστασης και διεκδίκησης.

Δεν αποτελεί μεμονωμένη ενέργεια,  ειδικά στην παρούσα περίοδο, αλλά εξυπηρετεί την ακόμα μεγαλύτερη κερδοφορία του κεφαλαίου και την απρόσκοπτη προώθηση της αντιδραστικής κυβερνητικής πολιτικής. Συνδέεται άρρηκτα με την επίθεση κυβέρνησης- ΕΕ- κεφαλαίου στα εργατικά δικαιώματα ,που  επιταχύνεται με αφορμή την πανδημία .Συμπληρώνει το συνολικό σχεδιασμό καταστολής που θέλει τον εργαζόμενο λαό στο περιθώριο, άφωνο και τους αγώνες του στο γύψο !
Βεβαίως, η κυβέρνηση της Ν.Δ. πατά πάνω στην πολύχρονη προετοιμασία δημοτικών αρχών, των μεγαλοξενοδόχων και του ΣΕΒ, των προηγούμενων κυβερνήσεων, τις απαγορεύσεις της συνδικαλιστικής και πολιτικής δράσης μέσα στην πανδημία, καθώς και στο σιωπητήριο του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού. 
Γνωρίζει ότι, αργά ή γρήγορα, κομμάτια του λαού θ’ αναζητήσουν τη λύση στα προβλήματα φτώχειας, ανεργίας και καταπίεσης που το σύστημα τα καταδικάζει, στις μαζικές και συλλογικές αντιστάσεις, τις διεκδικήσεις και τους αγώνες για περίθαλψη, εκπαίδευση, δουλειά και ζωή με δικαιώματα.
 Γι΄αυτό  θωρακίζει νομικά και κλιμακώνει τη κρατική τρομοκρατία και καταστολή απέναντι στον εχθρό λαό, για να επιβάλει την αντιλαϊκή-αντεργατική πολιτική του συστήματος.

ΚΑΜΙΑ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ!

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟ ΓΥΨΟ!

Στη  νέα πρόκληση για το λαό, τους εργαζόμενους και τη νεολαία, για κάθε δημοκρατικό και προοδευτικό άνθρωπο , απαντάμε  με μαζικό ξεσηκωμό για να μην περάσει το κατάπτυστο νομοσχέδιο.

Ο αγώνας για το δικαίωμα στη διαδήλωση είναι υπόθεση όλων των εργαζομένων, όλου του λαού και της νεολαίας. Κανένας αγώνας των καταπιεσμένων δεν πήρε άδεια από την αστυνομία, το κράτος και τις κυβερνήσεις για να αναπτυχθεί.
Με  το  συντονισμό  σωματείων, μαζικών φορέων και συλλογικοτήτων θα αγωνιστούμε  για την αποτροπή της ψήφισης και την ανατροπή του νομοσχεδίου .

-Προχωράμε ,καταρχήν ,μαζί με άλλα σωματεία και συλλογικότητες  σε  διαδήλωση την Πέμπτη 9/7, 19.00 στο άγαλμα Βενιζέλου.

-Συμμετέχουμε σε συντονισμένες,  πολύμορφες διαδηλώσεις ,δράσεις, κινητοποιήσεις σωματείων, φορέων και συλλογικοτήτων  για να μην περάσει η απαγόρευση των συγκεντρώσεων και των διαδηλώσεων.

-Θα φωνάζουμε ,δεν θα σιωπήσουμε!
-Θα διαδηλώνουμε ,δεν θα υποταχτούμε!
-Θα αναπνεύσουμε ,δεν θα μας πνίξετε!
-Θα ανατρέπουμε, δεν θα διαχειριζόμαστε!

Ο χουντικής έμπνευσης νόμος της κυβέρνησης θα πέσει στο κενό!

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ALFAVITA.GR

Ακολουθήστε μας στο GoogleNews για να μάθετε πρώτοι μόνο τις ειδήσεις που σας ενδιαφέρουν

logo alfavita

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις έγκυρα και έγκαιρα από το alfavita.gr

Αυτά είναι τα σενάρια για το άνοιγμα των σχολείων - Πότε ανοίγουν τα δημοτικά

Tο περιζήτητο σεμινάριο ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ του Παν.Αιγαίου για μόρια - Γιατί εκτοξεύτηκε η ζήτησή του

Αυτό είναι το κορυφαίο σεμινάριο για διορισμούς στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ και μοριοδότηση στον ΑΣΕΠ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Πανελλήνιες 2021: Μόνο οι μαθητές υποβάλλουν το Νοέμβριο αίτηση συμμετοχής

 


 

σχετικά άρθρα

Καπραβέλος: Στη Θεσσαλονίκη την πατήσαμε - Δεν πρέπει να ανοίξουμε
Καπραβέλος: Στη Θεσσαλονίκη την πατήσαμε - Δεν πρέπει να ανοίξουμε
«Αν δε ληφθούν μέτρα θα είναι εθνική τραγωδία. Στις 25 Νοεμβρίου η Θεσσαλονίκη κατέγραψε πρωτιά με μεγαλύτερο αριθμό θανάτων ανά 1 εκατ. πληθυσμό σε...
Καπραβέλος: Στη Θεσσαλονίκη την πατήσαμε - Δεν πρέπει να ανοίξουμε