ΣΕΠΕ Άνω Λιοσίων - Ζεφυρίου - Φυλής: Πρόγραμμα δράσης - Αποφάσεις
O Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ηρώ Κωνσταντοπούλου» Άνω Λιοσίων - Ζεφυρίου - Φυλής καλέι σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση την Τρίτη 2/6 στις 13.30 στο προαύλιο του 4ου ΔΣ Άνω Λιοσίων για την αποφυγή συνωστισμού

Κλιμακώνουμε τον αγώνα! Απεργιακά, μαχητικά, συλλογικά και ανυποχώρητα!

Το πολυνομοσχέδιο ΔΕ θα κατατεθεί!

Να καταργηθεί ΤΩΡΑ η (ν)τροπολογία και η Υ.Α. για την ζωντανή αναμετάδοση και τις κάμερες στην τάξη και την νομιμοποίηση και μονιμοποίηση της εξ αποστάσεως!

Το ΔΣ στη συνεδρίασή του την Δευτέρα 25/5, λαμβάνοντας υπόψιν και τις αποφάσεις της σύσκεψης σωματείων, αποφάσισε:

•     Συμμετέχουμε και καλούμε στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Τρίτη 26/5 στα Προπύλαια, ώρα 19.00 και πορεία στη Βουλή.

•     Καλούμε τις συναδέλφισσες νηπιαγωγούς σε συνάντηση την Τετάρτη 27/5 στις 2μμ στο 4ο ΔΣ Άνω Λιοσίων για την οργάνωση της παρέμβασής μας προς τον Δήμο Φυλής για την υλοποίηση της δίχρονης προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης στην περιοχή μας.

•     Καλούμε σε κοινή κινητοποίηση μαζί με την ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής στο Δήμο Φυλής για την άμεση κοινοποίηση των αιτημάτων μας και την απαίτηση υλοποίησής τους τόσο για τα ζητήματα των νηπιαγωγείων και του εκρηκτικού κτιριακού ζητήματος στην περιοχή μας, όσο και για την άμεση εξασφάλιση όλων των αναγκαίων μέτρων για την λειτουργία των σχολείων (καθαρίστριες κλπ).

•     Προχωράμε στην έκδοση γράμματος προς τους γονείς και επιδιώκουμε κοινές δράσεις και εκδηλώσεις για το πολυνομοσχέδιο και την τροπολογία μαζί με τους Συλλόγους/Ενώσεις Γονέων.

•     Έκτακτη Γενική Συνέλευση την Τρίτη 2/6 στις 13.30 στο προαύλιο του 4ου ΔΣ Άνω Λιοσίων. Απαιτούμε να πραγματοποιηθεί Ολομέλεια Προέδρων άμεσα με βάση τις αποφάσεις των Γ.Σ. για την προοπτική και την κλιμάκωση του αγώνα. 

•     Προτείνουμε και καλούμε σε νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Τετάρτη 3 Ιουνίου στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις. Καλούμε σε συμμετοχή και των σωματείων του ευρύτερου δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για να εξελιχτεί σε πανεργατική μέρα δράσης για την Παιδεία.

•     Προτείνουμε την ημέρα κατάθεσης του ν/σ στις επιτροπές της Βουλής, 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση, πορεία προς τη Βουλή και το Μ. Μαξίμου και αίτημα συνάντησης με τον πρωθυπουργό. Αμέσως μετά συντονισμός – σύσκεψη αγώνα Συλλόγων Εκπ/πών ΠΕ και ΕΛΜΕ με πρόταση απεργιακής και αγωνιστικής κλιμάκωσης.

•     Προχωράμε σε ενημερώσεις των σχολείων με κλιμάκια του ΔΣ για το σύνολο των ζητημάτων της περιόδου. Καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων στις συνεδριάσεις τους αυτή την εβδομάδα να υιοθετήσουν, αυτούσιο ή και με προσαρμογές με βάση την συζήτηση που θα αναπτύξουν, το προτεινόμενο σχέδιο πρακτικού, και να το καταγράψουν, ενάντια στην συνέχιση της εξ αποστάσεως με ανοιχτά σχολεία και την είσοδο καμερών (με όποιον τρόπο) στις τάξεις.

Υπογραμμίζουμε ότι η σύγχρονη εξ αποστάσεως-τηλεκπαίδευση δεν είναι υποχρεωτική. Καλούμε τους συναδέλφους να μη δεχθούν να κάνουν μάθημα με ζωντανή μετάδοση και να διακόψουν τώρα τη συμμετοχή τους στη σύγχρονη εξ αποστάσεως-τηλεκπαίδευση και καλύπτουμε γι’ αυτό συνδικαλιστικά τους εκπαιδευτικούς των σχολείων ευθύνης μας!

•     Καλούμε και συμμετέχουμε στη σύσκεψη σωματείων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στις 1 Ιουνίου στις 6.30μμ στο πάρκο Ναυαρίνου για την διαμόρφωση κοινών πρωτοβουλιών για την εργασία και τα κοινωνικά αγαθά.

•     Καλούμε Συλλόγους ΠΕ και ΕΛΜΕ να πάρουν αποφάσεις καταγγελίας, εκ νέου, για την περικοπή προϋπηρεσίας των αναπληρωτριών στο Σύλλογο ΠΕ Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής που αμφισβητεί το δικαίωμα των αναπληρωτών στις βραχυχρόνιες συνδικαλιστικές άδειες για τους αναπληρωτές και ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση. Θα προχωρήσουμε στο επόμενο διάστημα και νέα κινητοποίηση στο Υπ Παιδείας. 

•     Συνεχίζουμε με τις αποφάσεις των 77 Συλλόγων ΠΕ - ΕΛΜΕ για Απεργία – Αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης/αυτοαξιολόγησης. Καλούμε και τους υπόλοιπους Συλλόγους ΠΕ και ΕΛΜΕ να πάρουν αντίστοιχες αποφάσεις. Καλούμε τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες να πάρουν απόφαση απεργίας-αποχής από την αξιολόγηση/αυτοαξιολόγηση.

•     Νέα κινητοποίηση στην περιφερειακή Δ/νση Αττικής για την απόσυρση της εγκυκλίου του ΥΠΑΙΘ για τα ΚΕΣΥ και την αποτροπή αναγκαστικών μετακινήσεων εκπαιδευτικών.

•     Συγκέντρωση υπογραφών και ψηφισμάτων των συλλόγων διδασκόντων με δήλωση ότι δεν θα συμμετέχουμε σε καμία διαδικασία αυτοαξιολόγησης / αξιολόγησης από τη νέα χρονιά – ΔΕΝ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΜAI – ΔΕΝ ΑΞΙΟΛΟΓΩ.

•     Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των καθαριστριών για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, για μόνιμο και επαρκές προσωπικό καθαριότητας στα σχολεία.

•     Κοινή αγωνιστική δράση και συμπόρευση με τον αγώνα των υγειονομικών για τη διεκδίκηση ενίσχυσης της δημόσιας Υγείας με κορύφωση την κινητοποίηση της 16ης Ιουνίου. Κοινή δράση με το εργατικό κίνημα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ενάντια στην παγίωση των αντεργατικών ρυθμίσεων, τις απολύσεις, την εκ περιτροπής εργασία, τις μειώσεις μισθών με απαίτηση να μην πληρώσουν, για μια ακόμη φορά, τα βάρη της κρίσης οι εργαζόμενοι και για την υπεράσπιση των κοινωνικών αγαθών για όλους (Παιδεία, Υγεία κλπ).

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το ετήσιο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

googlenews4
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο GOOGLE NEWS 
viber67
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο VIBER

 

σχετικά άρθρα

Πανελλαδικές 2020: Αύριο η ανακοίνωση των βαθμολογιών σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ
Πανελλαδικές 2020: Αύριο η ανακοίνωση των βαθμολογιών σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ
Αύριο το μεσημέρι η ανακοίνωση των βαθμολογιών των μαθημάτων των πανελλαδικών εξετάσεων - Στα λύκεια θα αναρτηθούν οι καταστάσεις που περιλαμβάνουν...
Πανελλαδικές 2020: Αύριο η ανακοίνωση των βαθμολογιών σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ
ΠΟΣΕΕΠΕΑ για κωδικούς ειδικοτήτων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ: Επιστολή στο ΥΠΑΙΘ
ΠΟΣΕΕΠΕΑ για κωδικούς ειδικοτήτων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ: Επιστολή στο ΥΠΑΙΘ
Επιστολή με θέμα τη διευκρίνηση και τη διευθέτηση των κωδικών ειδικοτήτων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ στο Εργάνη απέστειλε η ΠΟΣΕΕΠΕΑ στο ΥΠΑΙΘ
ΠΟΣΕΕΠΕΑ για κωδικούς ειδικοτήτων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ: Επιστολή στο ΥΠΑΙΘ
Οι ταινίες της βδομάδας: Μελωδικές ανησυχίες, Όρσον Γουέλς και Τσαρλς Λότον
Οι ταινίες της βδομάδας: Μελωδικές ανησυχίες, Όρσον Γουέλς και Τσαρλς Λότον
Με πέντε νέες ταινίες και τρεις φημισμένες επανεκδόσεις, συνεχίζονται οι καλοκαιρινές κινηματογραφικές βραδιές για τις επόμενες ημέρες.
Οι ταινίες της βδομάδας: Μελωδικές ανησυχίες, Όρσον Γουέλς και Τσαρλς Λότον