Αλληλεγγύη στην απεργία στην Ιόνιο Σχολή!
Οι εκπαιδευτικοί της Ιονίου Σχολής προχώρησαν σε απεργία, απέχοντας από την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, απαιτώντας να τους καταβληθεί πλήρως ο μισθός του Μάρτη, όπως έπρεπε να είχε γίνει ήδη από τις 25 Μάρτη.

Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας στηρίζει τους συναδέλφους απεργούς σε έναν δύσκολο εργασιακό χώρο, αυτόν της ιδιωτικής εκπαίδευσης όπου το ζήτημα των καθυστερημένων επί μήνες πληρωμών δεν αφορά μόνο την παρούσα κατάσταση, αλλά τείνει να γίνει κανόνας στα ιδιωτικά σχολεία. Ακόμα μεγαλύτερη αξία αποκτά η απεργία στις δύσκολες συνθήκες που βιώνει ο λαός και ιδιαίτερα οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί.

Το σκηνικό αυθαιρεσίας και εκμετάλλευσης της εργασίας των ιδιωτικών εκπαιδευτικών είναι προϊόν της ίδιας της ύπαρξης ιδιωτικής εκπαίδευσης, βέβαια. Από την άλλη, στο συγκεκριμένο πλαίσιο δεν γίνονται σεβαστά τα έστω και κουτσουρεμένα δικαιώματα των εργαζόμενων, καθώς οι σχολάρχες και φροντιστηριάρχες πατάνε πάνω στην εσκεμμένη και διαχρονική αδιαφορία των κυβερνήσεων που αφήνουν ασύδοτους τους εργοδότες να κόβουν και να ράβουν τις εργασιακές σχέσεις και τους μισθούς στα μέτρα τους.

Χαρακτηριστική είναι η χθεσινή αυθαίρετη απόφαση πολλών σχολαρχών – αλλά και ιδιοκτητών φροντιστηρίων- να υπάγουν τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς σε καθεστώς αναστολής σύμβασης, ενώ οι δάσκαλοι των παιδιών στα σχολεία αυτά, όπως και στα δημόσια, εξακολουθούν να παρέχουν εκπαιδευτικό έργο εξ αποστάσεως, στηρίζοντας ολόπλευρα τους μαθητές τους, όπως επιτάσσει το χρέος κάθε δασκάλου.

Τέλος, πρέπει να επισημανθεί ότι οι σχολάρχες πραγματικά κοροϊδεύουν τους εργαζόμενους στα μούτρα, μιλώντας για κατάρρευση των εσόδων, όταν είναι γνωστό ότι η συμφωνία για τα δίδακτρα στα σχολεία γίνεται σε ετήσια και όχι μηνιαία βάση, ενώ αρχές Μαρτίου έχει εισπραχθεί είτε το μεγαλύτερο μέρος των διδάκτρων είτε το σύνολό τους.

Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας στηρίζει τον αγώνα των συναδέλφων στην Ιόνιο Σχολή, όπως και όλων των συναδέλφων στην ιδιωτική εκπαίδευση που αντιστέκονται στις κυβερνητικές πολιτικές και την εργοδοτική αυθαιρεσία.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 5/05

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

mitsotakis
Μητσοτάκης: Αυστηρά μέτρα για την ασφάλεια στα Πανεπιστήμια με άμεσες συνέπειες και έλεγχους
Σύσκεψη στο Μαξίμου για τα πανεπιστήμια - Στρατηγική ενίσχυσης της ασφάλειας με άμεσες συνέπειες και έλεγχους
Μητσοτάκης: Αυστηρά μέτρα για την ασφάλεια στα Πανεπιστήμια με άμεσες συνέπειες και έλεγχους
διακοπές
Κοινωνικός Τουρισμός 2025-26: Επιδοτούμενες διακοπές για εργαζόμενους και ανέργους
Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ το νέο πρόγραμμα 50 εκατ. ευρώ – Ποιοι δικαιούνται την επιταγή και πώς θα υποβάλουν αίτηση
Κοινωνικός Τουρισμός 2025-26: Επιδοτούμενες διακοπές για εργαζόμενους και ανέργους