«Να κλείσουν άμεσα όλα τα ΚΕΣΥ - Όχι στην παραμονή Διευθυντών στα κλειστά σχολεία»
Ανακοίνωση της Α' ΕΛΜΕ Κυκλάδων

Να κλείσουν άμεσα όλα τα ΚΕΣΥ.

Οχι στην παραμονή Δειυθυντών, Υποδιευθυντών και Διοικητικών υπαλλήλων στα σχολεία.

Τα Κέντρα Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (ΚΕΣΥ) είναι εκπαιδευτικές και όχι διοικητικές δομές, γεγονός που μάλλον αγνοεί η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και έτσι τα ΚΕΣΥ συνεχίζουν να λειτουργούν παρά την έκδοση της πρόσφατης ΚΥΑ , ΦΕΚ 783 11/3.

Στα ΚΕΣΥ λοιπόν των Κυκλάδων (Σύρο και Νάξο), και στην υπόλοιπη Ελλάδα πλήθος μαθητών και γονέων καταφτάνουν κάθε μέρα, προκειμένου να γίνουν αξιολογήσεις και έτσι διατηρείται και αυξάνεται ο κίνδυνος για διασπορά του ιού και επιδείνωση της δημόσιας υγείας όλων των εμπλεκόμενων.

Ως εκ τούτου απαιτούμε ως Α΄ ΕΛΜΕ Κυκλάδων να ανασταλεί άμεσα η λειτουργία των ΚΕΣΥ όλης της χώρας όλως και των υπόλοιπων εκπαιδευτικών δομών (ΚΠΕ κ.λ.π.), προκειμένου να γενικευτεί η προσπάθεια διασφάλισης και προστασίας της δημόσιας υγείας σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα και την τοπική κοινωνία.

Εξάλλου και όσον αφορά την απόφαση για παρουσία των Διευθυντών, Υποδιευθυντών και Διοικητικών Υπαλλήλων στα σχολεία, υπενθυμίζουμε στο Υπουργείο Παιδείας ότι δεν μπορεί να εξαιρεθεί κανένας εκπαιδευτικός από τα μέτρα πρόληψης απέναντι στη διάδοση του ιού “covid-19”, ότι δεν μπορεί κανένας συνάδελφος να μείνει απροστάτευτος απέναντι σ΄αυτά ιδιαίτερα μέσα στα σχολεία , όπου και οι πιθανότητες μόλυνσης-προσβολής κάποιου από τον ιό παραμένουν αυξημένες για ευνόητους λόγους και παρά το κλείσιμο των σχολείων.

Γι αυτό και  απαιτούμε την άμεση απόσυρση των αυθαιρέτων εγκυκλίων των Διευθύνσεων και της Περιφέρειας για την υποχρεωτική παραμονή των Διευθυντών στα Σχολεία και προτείνουμε η εξυπηρέτηση του κοινού για θέματα που αφορούν τις διοικητικές υποχρεώσεις των σχολείων να γίνεται αποκλειστικά υποχρεωτικά ηλεκτρονικά.

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το μοριοδοτούμενο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

 

Αυτό είναι το κορυφαίο μοριοδοτούμενο σεμινάριο στην Ειδική Αγωγή με ανοικτές αιτήσεις

 

ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ - ΠΙΝΑΚΕΣ: Αυτά είναι τα σεμινάρια που δίνουν μόρια και έχουν ανοικτές αιτήσεις
 

Βρες μαθητές για ιδιαίτερα μέσω της νέας πλατφόρμας του teachersnet

σχετικά άρθρα

Αφγανιστάν: Πυροβόλησαν γνωστή ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των γυναικών
Αφγανιστάν: Πυροβόλησαν γνωστή ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των γυναικών
Η Φαουζία Κούφι, που είναι και βουλευτής και ασκεί δριμύτατη κριτική στους Ταλιμπάν, επιβεβαίωσε ότι δέχτηκε επίθεση μέσα από τη σελίδα της στο...
Αφγανιστάν: Πυροβόλησαν γνωστή ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των γυναικών
Κακαβιά: Νεκρό 10χρονο αγόρι που παρασύρθηκε από ασθενοφόρο
Κακαβιά: Νεκρό 10χρονο αγόρι που παρασύρθηκε από ασθενοφόρο
Το παιδί περίμενε στα σύνορα με την οικογένειά του να περάσει στην Ελλάδα, όμως ασθενοφόρο που κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα το παρέσυρε, με...
Κακαβιά: Νεκρό 10χρονο αγόρι που παρασύρθηκε από ασθενοφόρο