κλειστά σχολεία λόγω κορονοϊού
Ανακοίνωση του Συλλόγου ΠΕ Νέας Σμύρνης «Ο Χρυσόστομος Σμύρνης»

·Επειδή η κατάσταση με τη διασπορά του νέου κορονοϊού COVID-19 είναι ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΗ!!! Χρειάζεται υπεύθυνους χειρισμούς και όχι αυθαίρετους αυτοσχεδιασμούς.

·Επειδή ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας χαρακτηρίζει πλέον την εξάπλωση του κορονοϊού ανά τον κόσμο ως ΠΑΝΔΗΜΙΑ και προειδοποιεί ότι τις επόμενες μέρες και εβδομάδες αναμένεται αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων και του αριθμού των θανάτων…

·Επειδή με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (Κ.Υ.Α 783/10.3.2020) καθορίστηκαν τα μέτρα πρόληψης για τη διασπορά του νέου κορονοϊού COVID-19 όπου προβλέπεται «προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, για το χρονικό διάστημα από 11.3.2020 έως και 24.3.2020… όλων των σχολικών μονάδων» χωρίς να αναφέρεται οτιδήποτε για την παραμονή εκπαιδευτικών σε άδεια και κλειστά σχολεία!!!

 Για τους παραπάνω λόγους οι προφορικές ή ανυπόγραφες «γραπτές» «εντολές» του Υπουργείου, μέσω των Περιφερειών και στη συνέχεια μέσω των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, που καλούν τους συναδέλφους διευθυντές/τριες και προϊσταμένες νηπιαγωγείων να παραβρίσκονται καθημερινά στα σχολεία και μάλιστα σε πλήρες ωράριο, είναι εντελώς αστήρικτες, αυθαίρετες και έξω από κάθε λογική.

Ρωτάμε καθαρά: τι διοικητικό έργο πρέπει να προσφέρουμε σε ΑΔΕΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ και στα ντουβάρια;

Υπενθυμίζουμε στους μαθητευόμενους μάγους του Υπουργείου ότι: Οι συνάδελφοί μας διευθυντές/τριες και προϊσταμένες γνωρίζουν πολύ καλά ότι έχουν ηθική υποχρέωση (και νομοθετικά ορισμένη ευθύνη) για να διευθετούν οποιασδήποτε εκκρεμότητα και επιλύουν οποιοδήποτε πρόβλημα προκύπτει στις σχολικές τους μονάδες ακόμα κι όταν αυτές είναι κλειστές. Κάτι που κάνουν με μεγάλη ευσυνειδησία, απασχολούμενοι πολλές ώρες πέραν του ωραρίου τους, όταν υπάρχει ανάγκη. ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ, ΟΧΙ ΓΙΑ ΚΑΨΟΝΙ!

Φτάνει πια! Κανείς δεν θα παίξει με την υγεία των συναδέλφων και των μαθητών μας! Η κατάσταση είναι κρίσιμη και κανένας διοικητικός υπάλληλος δεν μπορεί να αυτοσχεδιάζει κατά το δοκούν και να αυθαιρετεί σε βάρος μας.

-                      Καλούμε τους συναδέλφους/ισσες να αγνοήσουν οποιαδήποτε προφορική ή γραπτή ανυπόγραφη εντολή οι οποίες δεν έχουν καμία ισχύ. Ο Σύλλογος μας παρέχει ΠΛΗΡΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ.

-                      Καλούμε τη Δ.Ο.Ε. άμεσα να τοποθετηθεί.

-                      Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας άμεσα να πάρει θέση. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!

Πολύ σημαντική ανακοίνωση της Πειραιώς για όλους τους χρήστες- Τι πρέπει να κάνετε

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Στρατιωτικές σχολές
Στρατιωτικές και Αστυνομικές σχολές: Ανοικτές οι προθεσμίες για υποψήφιους Έλληνες του εξωτερικού
Ξεκινά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τις Προκαταρκτικές Εξετάσεις του ακαδημαϊκού έτους 2025–2026 – Αναλυτικές οδηγίες και ημερομηνίες υποβολής
Στρατιωτικές και Αστυνομικές σχολές: Ανοικτές οι προθεσμίες για υποψήφιους Έλληνες του εξωτερικού
iep
ΙΕΠ: Στοχασμός και τεχνητή νοημοσύνη - Το σχολείο του αύριο ξεκινά σήμερα
Το “The Lyceum Project 2025” ανοίγει διάλογο για την εκπαίδευση στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης – Παρασκευή 20 Ιουνίου στο Ωδείο Αθηνών
ΙΕΠ: Στοχασμός και τεχνητή νοημοσύνη - Το σχολείο του αύριο ξεκινά σήμερα
ftiakste-laxanokipo-sto-mpalkoni-sas-03.jpg
Καταγγελία εκπαιδευτικών: Λαχανόκηποι πολυτελείας στα σχολεία της... ένδειας
Έντονες αντιδράσεις για το πρόγραμμα δημιουργίας σχολικών λαχανόκηπων εν μέσω οικονομικής ασφυξίας στα σχολεία
Καταγγελία εκπαιδευτικών: Λαχανόκηποι πολυτελείας στα σχολεία της... ένδειας