Αττική: Πληθαίνουν τα σχολεία που κλείνουν λόγω κορoνοϊού - Δείτε τη λίστα
Εξετάζεται το ενδεχόμενο επαφής μελών των σχολικών κοινοτήτων με προσβληθέντες από κορονοϊό

Επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες του alfavita.gr για την αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Αττική, υπό τον φόβο εξάπλωσης του κορονοϊού, καθώς μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί τέσσερα κρούσματα στη χώρα μας. 

Μετά από απόφαση των υπουργείων Υγείας και Παιδείας, κλειστά παραμένουν για προληπτικούς λόγους σήμερα τα σχολεία:

- 4ο ΓΕΛ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

- 4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

- 11ο ΛΥΚΕΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

- 1ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

- 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

- 1ο ΓΕΛ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

- 19ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

- 5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ 

Υπενθυμίζεται ότι ήδη βρίσκονται κλειστά τρία ιδιωτικά σχολεία της Αθήνας καθώς εξετάζεται το ενδεχόμενο επαφής μέλους της σχολικής κοινότητας με προσβληθέντα από κορονοϊό. Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, πρόκειται για τα σχολεία:

1) Γυμνάσιο και Λύκειο Κολεγίου Αθηνών
2) Γυμνάσιο και Λύκειο Κολεγίου Ψυχικού
3) Nηπιαγωγείο "I. M. KAPPAΣ",

Υπενθυμίζεται ότι στο Κολέγιο Αθηνών φοιτούν τα παιδιά της 40χρονης που βρέθηκε θετική στον κορονοϊό και νοσηλεύεται στο «Αττικόν». Μάλιστα, η κόρη της γυναίκας βρίσκεται σε εκπαιδευτική εκδρομή με άλλους μαθητές του Κολεγίου.

Θεσσαλονίκη

Την ίδια ώρα, σε προληπτική απολύμανση όλων των δημοτικών κτιρίων και του συνόλου των σχολικών συγκροτημάτων προχωρά ο δήμος Θεσσαλονίκης. Η απολύμανση των σχολείων αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι την Τρίτη, 3 Μαρτίου, ενώ στα δημοτικά κτίρια θα πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος εβδομάδας.

Κλειστό, επίσης για προληπτικούς λόγους, θα παραμείνει για 14 ημέρες το 105 Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, εφόσον το παιδί της 38χρονης -η οποία ταξίδεψε στην Ιταλία και νόσησε- βρέθηκε και εκείνο θετικό στον κορονοϊό. Σύμφωνα με το διευθυντή του σχολείου, οι 340 μαθητές του σχολείου θα παραμείνουν τις επόμενες ημέρες στο σπίτι τους για προληπτικούς λόγους, ενώ στο σχολείο έγινε απολύμανση.

Η πρωτοβουλία έρχεται σε συνέχεια των άλλων ενεργειών που αποφάσισε ο Δήμος Θεσσαλονίκης, μετά τον εντοπισμό του πρώτου επιβεβαιωμένου κρούσματος κορονοϊού στην πόλη, ενώ ήδη τοποθετήθηκαν στις στάσεις του ΟΑΣΘ οι αφίσες με οδηγίες πρόληψης και προστασίας των πολιτών από τον κορονοϊό.

Διαβάστε περισσότερα:

Κλειστά σχολεία στην Ελλάδα λόγω κορωνοϊού

σχετικά άρθρα