gripi
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Αναστέλλεται η λειτουργία ορισμένων σχολικών μονάδων προκειμένου να γίνουν προληπτικές απολυμάνσεις υπό το φόβο εξάπλωσης του ιού

Κλειστές θα παραμείνουν για προληπτικούς λόγους κάποιες σχολικές μονάδες στην Ελλάδα προκειμένου να γίνουν απολυμάνσεις υπό τον φόβο εξάπλωσης του κορονοϊού στη χώρα, καθώς μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί τέσσερα κρούσματα

Την αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και των παιδικών σταθμών του Δήμου Άργους Ορεστικού για σήμερα Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου, αποφάσισε ο δήμαρχος της περιοχής προκειμένου να πραγματοποιηθεί προληπτική απολύμανση.

Διαβάστε: Κλείνουν δημόσια σχολεία στην Αττική λόγω κορωνοϊού - Εντός της ημέρας η υπουργική απόφαση

Αθήνα

Τρία ιδιωτικά σχολεία της Αθήνας παραμένουν επίσης κλειστά καθώς εξετάζεται το ενδεχόμενο επαφής μέλους της σχολικής κοινότητας με προσβληθέντα από κορονοϊό. Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, πρόκειται για τα σχολεία:

1) Γυμνάσιο και Λύκειο Κολεγίου Αθηνών
2) Γυμνάσιο και Λύκειο Κολεγίου Ψυχικού
3) Nηπιαγωγείο "I. M. KAPPAΣ",

Υπενθυμίζεται ότι στο Κολέγιο Αθηνών φοιτούν τα παιδιά της 40χρονης που βρέθηκε θετική στον κορονοϊό και νοσηλεύεται στο «Αττικόν». Μάλιστα, η κόρη της γυναίκας βρίσκεται σε εκπαιδευτική εκδρομή με άλλους μαθητές του Κολεγίου.

Θεσσαλονίκη

Την ίδια ώρα, κλειστό, επίσης για προληπτικούς λόγους, θα παραμείνει για 14 ημέρες το 105 Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, εφόσον το παιδί της 38χρονης -η οποία ταξίδεψε στην Ιταλία και νόσησε- βρέθηκε και εκείνο θετικό στον κορονοϊό. Σύμφωνα με το διευθυντή του σχολείου, οι 340 μαθητές του σχολείου θα παραμείνουν τις επόμενες ημέρες στο σπίτι τους για προληπτικούς λόγους, ενώ στο σχολείο έγινε απολύμανση.

Ναύπλιο

Κλειστά με απόφαση του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου παραμένουν σήμερα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου για προληπτικούς λόγους, προκειμένου να γίνει απολύμανση σε όλες τις σχολικές μονάδες (νηπιαγωγεία, δημοτικά ,γυμνάσια, λύκεια) από εξειδικευμένα συνεργεία. 

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αποτελέσματα Κοινωνικού Τουρισμού: Όλη η λίστα όσων δικαιούνται Voucher

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΕΚΠΑ
Πανελλήνιες 2026: Τα 5 «κρυφά διαμάντια» του 1ου Πεδίου με μεγάλη προοπτική
Πέντε πανεπιστημιακά τμήματα σε κοινωνικές επιστήμες, ψηφιακές τέχνες, πολιτική επιστήμη, εκπαιδευτική πολιτική και διαχείριση πληροφορίας δείχνουν...
Πανελλήνιες 2026: Τα 5 «κρυφά διαμάντια» του 1ου Πεδίου με μεγάλη προοπτική
μητ
Κυριάκος Μητσοτάκης από το Συνέδριο της ΝΔ: «Τέλος στις καταλήψεις, η αστυνομία θα παρεμβαίνει όποτε ζητείται»
Μήνυμα Μητσοτάκη για τα Πανεπιστήμια: Μηδενική ανοχή στη βία και καμία ενεργή κατάληψη στα δημόσια ιδρύματα
Κυριάκος Μητσοτάκης από το Συνέδριο της ΝΔ: «Τέλος στις καταλήψεις, η αστυνομία θα παρεμβαίνει όποτε ζητείται»
επίδομα youth pass και στεγαστικο
Νέο μηνιαίο επίδομα για εργαζόμενους του επισιτισμού - Έως 165 ευρώ επιπλέον τον μήνα
Η συγκεκριμένη ρύθμιση τίθεται σε ισχύ από την 1η Απριλίου 2026 και θα έχει διετή διάρκεια, καλύπτοντας τον κλάδο μέχρι και τις 31 Μαρτίου 2028.
Νέο μηνιαίο επίδομα για εργαζόμενους του επισιτισμού - Έως 165 ευρώ επιπλέον τον μήνα