Thumbnail
Σε καραντίνα το 105ο δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης μετά το δεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα

Κλειστό θα παραμείνει  για 14 ημέρες το 105ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, εφόσον το παιδί της 38χρονης -η οποία ταξίδεψε στην Ιταλία και νόσησε- βρέθηκε και εκείνο θετικό στον κορονοϊό.

Σύμφωνα με το διευθυντή του σχολείου, οι 340 μαθητές του σχολείου θα παραμείνουν τις επόμενες ημέρες στο σπίτι τους για προληπτικούς λόγους, ενώ στο σχολείο έγινε σήμερα απολύμανση.

Όπως διευκρινίστηκε το παιδί δεν είχε πάει στο σχολείο τη Δευτέρα, ωστόσο χθες συμμετείχε σε μία εκδρομή. Θα γίνουν προληπτικά εξετάσεις σε άτομα με τα οποία ήρθε σε επαφή, αν και εκτιμάται ότι δεν υπήρξαν υψηλού κινδύνου επαφές. Τόσο το παιδί όσο και η 38χρονη εμφανίζουν ήπια συμπτώματα.

Υπενθυμίζεται πως η μητέρα του παιδιού είναι επιχειρηματίας στο χώρο της μόδας στη Θεσσαλονίκη και είχε επισκεφθεί το Μιλάνο για την εμπορική έκθεση, επιστρέφοντας αεροπορικώς με πτήση της Ryanair την περασμένη Κυριακή.

Την ίδια ώρα, μετά την 38χρονη και το παιδί της που βρέθηκαν θετικοί στο ιό, καταγράφηκε και τρίτο κρούσμα του κορονοϊού, αυτή τη φορά στην Αθήνα. 

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας πρόκειται για γυναίκα που πρόσφατα επέστρεψε από ταξίδι στην Ιταλία και είναι στη διαδικασία της ιχνηλάτησης. 

Επίσης με απόφαση της κυβέρνησης και για προληπτικούς λόγους, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε την ματαίωση όλων των εκδηλώσεων για το καρναβάλι στην Ελλάδα.

 

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το ΤΕΛΙΚΟ Μητρώο Ωφελουμένων - ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΟ GOLEARN

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

EKAV.jpg
Ξαφνικοί θάνατοι σκορπούν θλίψη στην Κρήτη: Νεκρός 21χρονος στο σπίτι του
Ανείπωτη τραγωδία: 21χρονος βρέθηκε νεκρός στην πόρτα του υπνοδωματίου του - Δύο ακόμη αιφνίδιοι θάνατοι στην Κρήτη
Ξαφνικοί θάνατοι σκορπούν θλίψη στην Κρήτη: Νεκρός 21χρονος στο σπίτι του
Μπαμπινιώτης
Μπαμπινιώτης: Στην ελληνική υπάρχουν 5 φωνήεντα και όχι 7
Ο καθηγητής γλωσσολογίας Γιώργος Μπαμπινιώτης ξεκαθαρίζει ένα συχνό σημείο σύγχυσης σχετικά με τα φωνήεντα στην ελληνική γλώσσα, εξηγώντας ότι οι...
Μπαμπινιώτης: Στην ελληνική υπάρχουν 5 φωνήεντα και όχι 7