Κλείνουν δημόσια σχολεία στην Αττική λόγω κορoνοϊού - Εντός της ημέρας η υπουργική απόφαση
Αναμένεται εντός της ημέρας η υπουργική απόφαση με τα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά για προληπτικούς λόγους υπό το φόβο εξάπλωσης του ιού

Σύμφωνα με πληροφορίες του alfavita.gr, εντός της ημέρας αναμένεται η δημοσίευση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης με την οποία κλείνουν για προληπτικούς λόγους τουλάχιστον τέσσερα σχολεία στην Αττική και τα συστεγαζόμενά τους, κυρίως στις περιοχές του Περιστερίου (11ο Λύκειο), του Χαϊδαρίου (4ο Λύκειο) και πιθανόν της Γλυφάδας.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη βρίσκονται κλειστά τρία ιδιωτικά σχολεία της Αθήνας καθώς εξετάζεται το ενδεχόμενο επαφής μέλους της σχολικής κοινότητας με προσβληθέντα από κορονοϊό. Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, πρόκειται για τα σχολεία:

1) Γυμνάσιο και Λύκειο Κολεγίου Αθηνών
2) Γυμνάσιο και Λύκειο Κολεγίου Ψυχικού
3) Nηπιαγωγείο "I. M. KAPPAΣ",

Υπενθυμίζεται ότι στο Κολέγιο Αθηνών φοιτούν τα παιδιά της 40χρονης που βρέθηκε θετική στον κορονοϊό και νοσηλεύεται στο «Αττικόν». Μάλιστα, η κόρη της γυναίκας βρίσκεται σε εκπαιδευτική εκδρομή με άλλους μαθητές του Κολεγίου.

Θεσσαλονίκη

Την ίδια ώρα, κλειστό, επίσης για προληπτικούς λόγους, θα παραμείνει για 14 ημέρες το 105 Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, εφόσον το παιδί της 38χρονης -η οποία ταξίδεψε στην Ιταλία και νόσησε- βρέθηκε και εκείνο θετικό στον κορονοϊό. Σύμφωνα με το διευθυντή του σχολείου, οι 340 μαθητές του σχολείου θα παραμείνουν τις επόμενες ημέρες στο σπίτι τους για προληπτικούς λόγους, ενώ στο σχολείο έγινε σήμερα απολύμανση.

Διαβάστε περισσότερα:

Κλειστά σχολεία στην Ελλάδα λόγω κορωνοϊού

σχετικά άρθρα