Β' ΕΛΜΕ Αθήνας: Να βγούμε ξανά στους δρόμους του αγώνα
3ωρη στάση εργασίας 11π.μ. με 2μ.μ. και κατεβαίνουμε στο συλλαλητήριο την Παρασκευή 31/1 στα Προπύλαια στη 1μ.μ.

Την Παρασκευή 31/1 συμμετέχουμε στην απεργιακή κινητοποίηση ΕΛΜΕ –ΣΕΠΕ, συλλογικοτήτων αναπληρωτών στις 1μ.μ στα Προπύλαια

Αμέσως μετά, συμμετέχουμε σε μαζική σύσκεψη αγώνα των εκπαιδευτικών σωματείων στη ΔΟΕ.

 • Καλούμε να σημάνει απεργιακός ξεσηκωμός για το ζήτημα της Κοινωνικής Ασφάλισης και της νέας αντιασφαλιστικής επίθεσης που ετοιμάζει η κυβέρνηση της ΝΔ η οποία διατηρεί, επεκτείνει και θωρακίζει τον νόμο λαιμητόμο του Κατρούγκαλου. Η Κοινωνική Ασφάλιση δεν είναι μόνο η σύνταξη αλλά αφορά όλη τη ζωή μας: την υγεία, την πρόνοια, την περίθαλψη, τις άδειες, το δικαίωμα στη μητρότητα, τα ΑμεΑ, τις παροχές. Αφορά κάθε εκπαιδευτικό, είτε μόνιμο είτε συμβασιούχο.
 • Να σταματήσουμε την αντιεκπαιδευτική πολιτική που συνεχίζει η ΝΔ. Όπως και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ υιοθετεί τις κατευθύνσεις της ΕΕ και του ΟΟΣΑ, βάζοντας στο στόχαστρο το δημόσιο χαρακτήρα της εκπαίδευσης καθώς και το σύνολο των εργασιακών και μορφωτικών δικαιωμάτων. Η επίθεση αυτή συνοδεύεται με ιδεολογήματα της αριστείας, με τη συντηρητική στροφή στο περιεχόμενο της γνώσης, με την ένταση του αυταρχισμού και της εργοδοτικής τρομοκρατίας, με την επίθεση στα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα και ελευθερίες, με τις εξαγγελίες για αντισυνδικαλιστικά μέτρα, το χτύπημα του δικαιώματος στη διαδήλωση και την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου.
 • Να δυναμώσουμε τον αγώνα για μόνιμη και σταθερή εργασία ενάντια  στη συνέχιση από την κυβέρνηση της ΝΔ της πολιτικής αδιοριστίας και εργασιακής ομηρίας χιλιάδων αναπληρωτών εκπαιδευτικών, καθώς τα εκρηκτικά κενά στο δημόσιο σχολείο απαιτούν εδώ και τώρα τον άμεσο διορισμό/μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών. Η εφαρμογή Προσοντολόγιου, του ν.4589 του ΣΥΡΙΖΑ από την ΝΔ, που ξεκίνησε με την ειδική αγωγή, συνεχίζεται με τις αιτήσεις στην γενική αγωγή για την κατάταξη των συναδέλφων στους αξιολογικούς πίνακες. Η αδιόρατη προοπτική των διορισμών, που ακόμη κι αν γίνει ο αριθμός που εξαγγέλλει το υπουργείο σε καμία περίπτωση δεν καλύπτουν στο ελάχιστο τα τεράστια κενά στα σχολεία. Μέσω αυτών των πινάκων εμφανίζεται η πιο σκληρή αξιολόγηση, το πτυχίο και η προϋπηρεσία απαξιώνονται πλήρως, προωθείται ο ανταγωνισμός ανάμεσα στους συναδέλφους, το άκρατο κυνήγι προσόντων και πιστοποιήσεων, τσακίζονται τα εργασιακά δικαιώματα, ενώ οι τεράστιες ανακατατάξεις τσακίζουν τη ζωή και τον προγραμματισμό των συναδέλφων. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση ενισχύει την ιδιωτική εκπαίδευση, προχωρά στην αναγνώριση των ιδιωτικών κολεγίων, τιμωρεί τους νεοδιοριζόμενους αλλά και τους αναπληρωτές εάν παραιτηθούν με τρία χρόνια αποκλεισμό, δηλαδή με απόλυση.
 • Να δυναμώσουμε τον αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών να ενισχύσουμε την πρωτοβουλία των 74 εκπαιδευτικών σωματείων που ήδη έχουν πάρει απόφαση για Απεργία – Αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης/αυτοαξιολόγησης.
 • Ενάντια στις επικίνδυνες εξελίξεις στην περιοχής μας, την ένταση των αντιθέσεων και των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, την επικίνδυνη κλιμάκωση των πολεμικών ενεργειών στην γειτονιά μας (Ιράν, Λιβύη κ.α.), την άμεση εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ-ΝΑΤΟ (εξοπλιστικά προγράμματα, ΑΟΖ, βάσεις, συνάντηση με Τραμπ κ.ά.). την κατάργηση της νέας συμφωνίας των κυβερνήσεων Ελλάδας-ΗΠΑ για τις βάσεις

Απαιτούμε, διεκδικούμε:

 • Να μην περάσει το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο. Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Πλήρης σύνταξη στα 30 χρόνια εργασίας και 60 έτη ηλικίας. Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις.Επαναφορά του 13ου μισθού και της 13ης σύνταξης.
 • Κατάργηση του ν. 4589/19 (προσοντολόγιο). Μόνιμη σταθερή εργασία για όλους. Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών. Άμεσος διορισμός όλων των αναπληρωτών  με το πτυχίο. Όχι στην κλοπή της προϋπηρεσίας.
 • Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Αναπλήρωση απωλειών, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού/σύνταξης.
 • Όχι στα νέα σχέδια εξεταστικών φραγμών στο Λύκειο.
 • Όχι στην αξιολόγηση-αυτοαξιολόγηση. Παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία στο σχολείο.
 • Να καταργηθεί ο νόμος για την εξίσωση των πτυχίων των κολεγίων με αυτά των δημόσιων Πανεπιστημίων.
 • Αγωνιζόμαστε για το δημόσιο δωρεάν σχολείο των όλων, των ίσων και των διαφορετικών.

 

Κηρύσσουμε 3ωρη στάση εργασίας 11π.μ. με 2μ.μ. και κατεβαίνουμε στο συλλαλητήριο την Παρασκευή 31/1 στα Προπύλαια στη 1μ.μ.

Διαβάστε Επίσης:
 

ΑΣΕΠ: Tο ΚΟΡΥΦΑΙΟ Σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ με ανοικτές αιτήσεις

 

Παν.Αιγαίου: Έκπτωση σε σεμινάρια Σχολική Ψυχολογίας ή Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης

 

ΒΡΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

 

 

 

σχετικά άρθρα

ΔΟΕ: Τρίωρη στάση εργασίας για συμμετοχή στο αυριανό εκπαιδευτικό συλλαλητήριο
ΔΟΕ: Τρίωρη στάση εργασίας για συμμετοχή στο αυριανό εκπαιδευτικό συλλαλητήριο
Ξανά στο δρόμο, μαζί με τους μαθητές μας - Όλοι στο Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 1/10 - Συγκέντρωση στα Προπύλαια 12:00
ΔΟΕ: Τρίωρη στάση εργασίας για συμμετοχή στο αυριανό εκπαιδευτικό συλλαλητήριο
Μαχητικό αεροσκάφος που έσπασε το φράγμα του ήχου η... ισχυρή έκρηξη στο Παρίσι
Μαχητικό αεροσκάφος που έσπασε το φράγμα του ήχου η... ισχυρή έκρηξη στο Παρίσι
Η αστυνομία ανακοινώνει ότι ο κρότος προήλθε από καταδιωτικό αεροσκάφος που έσπασε το φράγμα του ήχου
Μαχητικό αεροσκάφος που έσπασε το φράγμα του ήχου η... ισχυρή έκρηξη στο Παρίσι