Εκπαιδευτικό συλλαλητήριο αύριο το μεσημέρι και στη Θεσσαλονίκη
Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Νέα κινητοποίηση αύριο Πέμπτη 23/1, 2μμ, άγαλμα Βενιζέλου.

Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους που συμμετείχαν στη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση και στην μεγάλη συγκέντρωση στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις. Ακούστηκε δυνατά η φωνή των εργαζομένων και των φοιτητών ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης της Ν.Δ. που βαθαίνει την ιδιωτικοοικονομική λειτουργιά των ΑΕΙ, συνδέει την αξιολόγηση με τη χρηματοδότησή τους,  εξισώνει τα πτυχία των ΑΕΙ με τα Κολέγια και τιμωρεί νεοδιόριστους και αναπληρωτές με 3ετή αποκλεισμό από τους πίνακες σε περίπτωση αδυναμίας ανάληψης υπηρεσίας.

Για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση «υποδέχτηκε» την κινητοποίηση με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, παρατάσσοντας τα ΜΑΤ απέναντι στους εκπαιδευτικούς και τους φοιτητές που ζητούσαν το αυτονόητο, να αποσυρθεί συνολικά το νομοσχέδιο που προχωράει παραπέρα την ιδιωτικοποίηση της Εκπαίδευσης!

Καταγγέλλουμε την άθλια τακτική της Κυβέρνησης, του Υπουργείου Παιδείας και της Υπουργού Ν. Κεραμέως. Για μια ακόμα φορά απαξίωσε με τη στάση της τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους που διαδήλωναν έξω από τη Βουλή για δύο ώρες και πλέον!! Αρνήθηκε να δεχτεί αντιπροσωπεία των συνδικάτων κατά τη διάρκεια της απεργιακής κινητοποίηση. Είναι συνειδητή επιλογή και πάγια τακτική της Υπουργού Παιδείας από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων της το «γύρισμα της πλάτης» στους εργαζόμενους και τις κινητοποιήσεις τους! Η πρόσκληση για συνάντηση με ολιγομελή αντιπροσωπεία των ΔΟΕ – ΟΛΜΕ – ΟΙΕΛΕ μετά την συγκέντρωση και αφού περίμενε να αποχωρήσουν οι συγκεντρωμένοι αποτελεί τουλάχιστον εμπαιγμό!

Να σταματήσει η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας την κοροϊδία!

Εδώ και τώρα η κυβέρνηση να αποσύρει τις απαράδεκτες διατάξεις και συνολικά το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο!!

Ενημερώνουμε όλους τους συναδέλφους, μέσα από τα σωματεία μας προετοιμάζουμε την ακόμα πιο μαζική συμμετοχή στη νέα κινητοποίηση την Πέμπτη 23/1, 2μμ, άγαλμα Βενιζέλου.