ΜέΡΑ25
Απάντηση Αναπληρωτών Μηδενικής Προϋπηρεσίας Πρωτοβάθμιας-Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Δελτίο Τύπου του Τομέα Παιδείας ΜέΡΑ25 για το Νέο σύστημα διορισμών εκπαιδευτικών στη Γενική Εκπαίδευση της 13ης Ιαν 2020.

Σε απάντηση στο Δελτίο Τύπου που εκδώσατε σάς στέλνουμε επιστολή διαμαρτυρίας με την οποία επιθυμούμε να σάς ενημερώσουμε για την πραγματική είκονα που διαμόρφωσαν οι προκηρύξεις πρόσληψης εκαπιδευτικών(1ΓΕ/2019 και 2ΓΕ/2019). Κατανοούμε την αγωνία σας για τον διορισμό συναδέλφων που επί χρόνια στήριξαν τη δημόσια εκπαίδευση κάτω από πραγματικά αντίξοες συνθήκες και χαιρετίζουμε τις προσπάθειές τους για τη μονιμοποίησή τους. Άθελά σας, όμως, υποπέσατε στην παγίδα των δύο κομμάτων εξουσίας. Οι προκηρύξεις που εκδόθηκαν ευνοούν όσους κατέχουν προϋπηρεσία και αφήνουν στο περιθώριο όλους εμάς που επί χρόνια αγωνιζόμαστε να υπηρετήσουμε τη δημόσια εκπαίδευση. 

Δικαιότερος είναι ο αγώνας όσων είχαν την ευκαιρία να αποδείξουν ότι στηρίζουν τη δημόσια εκπαίδευση ή αυτών που δεν τους δόθηκε καμία ευκαιρία και πλέον -με τέτοιες δηλώσεις- δεν μπορούν να ελπίζουν ότι ο προσωπικός και κοινός αγώνας τους υποτιμάται με τον πλέον αντισυνταγματικό τρόπο; Σάς καλούμε να λάβετε εκ νέου θέση επί του θέματος δεδομένου ότι υπάρχει η νομοθεσία που μπορεί να ικανοποιήσει με δίκαιο τρόπο και όσους είχαν ευκαιρίες και όλους εμάς που αδίκως παραγκωνιστήκαμε. Και σάς υπενθυμίζουμε ότι υπάρχουν και εκείνοι που πέρσι, φέτος ή στο μέλλον θα λάβουν το πτυχίο τους με το όνειρο να υπηρετήσουν το δημόσιο σχολείο.

Συνημμένα υποβάλαμε τη διαμαρτυρία μας στη βάση της οποίας αιτηθήκαμε συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας κα Κεραμέως, για να εκθέσουμε τα αιτήματά μας, ώστε να γίνουν οι διορισμοί των εκπαιδευτικών με δικαιότερο τρόπο. Θυμίζουμε τα αιτήματα αυτά τα οποία ελπίζουμε να λάβει υπόψη του ο Τομέας Παιδείας του ΜέΡΑ25.

· εφαρμογή του ν. 2190/94 για τους διαγωνισμούς με σειρά προτεραιότητας.

· μείωση της προϋπηρεσίας στους 84 μήνες.

· για το 50% των προς πλήρωση θέσεων να μη μοριοδοτείται η εμπειρία.

· αύξηση της βαρύτητας των ακαδημαϊκών κριτηρίων.

ΦΟΡΜΑ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Με εκτίμηση

Συντονιστικό

Αναπληρωτών Μηδενικής Προϋπηρεσίας

Πρωτοβάθμιας-Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Δείτε επίσης:

Αναπληρωτές μηδενικής προϋπηρεσίας: Η προκήρυξη προσλήψεων ευνοεί όσους έχουν προϋπηρεσία και αποκλείει όσους έχουν ακαδημαϊκά προσόντα

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

sholeio_ekpaideysi.jpg
Διευθυντές Σχολικών Μονάδων: «Λήψη μέτρων με στόχο την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς»
«Το ΥΠΑΙΘΑ θα πρέπει να διασφαλίσει ότι όλες οι σχολικές μονάδες, με το άνοιγμά τους τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2024, θα είναι πλήρως στελεχωμένες»
Διευθυντές Σχολικών Μονάδων: «Λήψη μέτρων με στόχο την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς»