Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών για το θάνατο του ζευγαριού μεταναστών στο Μεταξουργείο
Ανακοίνωση

 

Σχετικά με το θάνατο, από διαρροή υγραερίου, του ζευγαριού των Πακιστανών μεταναστών, στο Μεταξουργείο

Η Πανελλαδική Γραμματεία εκπαιδευτικών, εκφράζει τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια στα παιδιά και στους συγγενείς του ζευγαριού των Πακιστανών μεταναστών, που πέθανε στο Μεταξουργείο από διαρροή υγραερίου. Καλούμε τις ΕΛΜΕ και τους ΣΕΠΕ, τους εκπαιδευτικούς των σχολείων που φοιτούν τα παιδιά, να σταθούν δίπλα σε αυτά και να εκφράσουν με κάθε πρόσφορο τρόπο την αλληλεγγύη τους.

Θεωρούμε απαράδεκτο το 2020, ενώ ακούγονται διθύραμβοι περί ανάπτυξης, πράσινης ενέργειας, ενεργειακών αγωγών και κοιτασμάτων, μεγάλο τμήμα του πληθυσμού, με ιδιαίτερα θύματα τους πρόσφυγες και μετανάστες, να βιώνει την ενεργειακή φτώχεια και να κινδυνεύει να πεθάνει από το κρύο ή τους απαράδεκτους όρους θέρμανσης. Οι πολιτικές κυβερνήσεων και τοπικών διοικήσεων, διαχρονικά, είναι εγκληματικές. Η ανάπτυξη αφορά τα κέρδη των μεγάλων ομίλων και δεν μπορεί να βελτιώσει στοιχειωδώς τις συνθήκες ζωής του λαού.

Με αφορμή το περιστατικό, καλούμε τα σωματεία να διεκδικήσουν μέτρα από την κυβέρνηση και την τοπική διοίκηση, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των εργαζομένων και των παιδιών τους, σε κατάλληλες υποδομές, με θέρμανση και φωτισμό, που να εξασφαλίζουν ασφαλείς, αξιοπρεπείς συνθήκες. Επιπλέον, θεωρούμε πως, με ευθύνη των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης και του Υπουργείου Παιδείας, πρέπει να στηριχθούν κοινωνικά – οικονομικά - εκπαιδευτικά και ψυχολογικά τα παιδιά του ζευγαριού, με την παροχή κάθε επιβεβλημένου και πρόσφορου μέτρου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΤΑΞΗ
Υπουργείο Παιδείας: Ανώτατο όριο μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες ανά τμήμα
Η Υπουργός Παιδείας απαντά σε αναφορά για τη μείωση μαθητών ανά τμήμα, ξεκαθαρίζοντας τα όρια για Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και μαθητές με ειδικές ανάγκες
Υπουργείο Παιδείας: Ανώτατο όριο μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες ανά τμήμα
Νέα μέτρα - ταξίδια
Νέα εποχή για τα ταξίδια στην Ευρώπη: Αυστηρότεροι έλεγχοι, αυξημένα κόστη και νέοι κανόνες
Ψηφιακά σύνορα, τουριστικοί φόροι και περιορισμοί στον μαζικό τουρισμό αλλάζουν τον ταξιδιωτικό χάρτη της Ευρώπης
Νέα εποχή για τα ταξίδια στην Ευρώπη: Αυστηρότεροι έλεγχοι, αυξημένα κόστη και νέοι κανόνες