Άμεση ένταξη των Εκπαιδευτών ΚΔΒΜ στους αξιολογικούς πίνακες
Ανακοίνωση του Συλλόγου Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Αχαΐας για τους Αξιολογικούς Πίνακες Εκπαιδευτών Κ.Δ.Β.Μ

Τις τελευταίες ημέρες έχουμε γίνει αποδέκτες δεκάδων καταγγελιών από εκπαιδευτές ενηλίκων και μέλη του Σωματείου μας, αναφορικά με την κατάρτιση των αξιολογικών πινάκων για την πρόσληψη εκπαιδευτών στα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης.

Γελάνε και οι πέτρες με το ΙΝΕΔΙΒΙΜ και το Υπουργείο Παιδείας

Το ΙΝΕΔΙΒΙΜ απέρριψε το 80% των αιτήσεων των συναδέλφων με την αιτιολογία ότι δεν συνέπιπτε η μοριοδότηση με βάση τα δηλωθέντα δικαιολογητικά από τους συναδέλφους, με τη μοριοδότηση που προέκυπτε από τη διοικητική επαλήθευση. Απορρίφθηκαν ακόμα και αιτήσεις συναδέλφων που είχαν περισσότερα προσόντα-δικαιολογητικά από τα απαιτούμενα για τη θέση. Το αίτημα επανεξέτασης δε, στοιχίζει σε κάθε συναδέλφισσα/συνάδελφο 30 ευρώ για την αίτηση θεραπείας!!!!

Δε φτάνει η «απληρωσιά» για τους εκπαιδευτές ενηλίκων με διαχρονική ευθύνη κυβερνήσεων-Υπουργείου-ΙΝΕΔΙΒΙΜ, δε φτάνει η κατάσταση ομηρίας με τις συμβάσεις ανάθεσης έργου, δε φτάνουν οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, τώρα το Υπουργείο και το ΙΝΕΔΙΒΙΜ προσθέτουν ακόμα μια ταλαιπωρία στις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους. Η κυβερνητική πολιτική στην εκπαίδευση εξαντλεί την υποτιθέμενη αυστηρότητά της στους εκπαιδευτές ενηλίκων, την ίδια στιγμή που «βρωμάει ο τόπος» από σκάνδαλα, διορισμούς ημετέρων και golden boys (βλ. νοσοκομεία).

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί ευθεία υπονόμευση της λειτουργίας των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ) και της εκπαίδευσης ενηλίκων συνολικά. Πετάει στον κάλαθο των αχρήστων την εμπειρία που με κόπο έχουν συσσωρεύσει οι συνάδελφοι, τα προσόντα που μας έχει επιβληθεί να κυνηγάμε, την αξιοπρέπειά μας.

Κυβέρνηση, Υπουργείο και ΙΝΕΔΙΒΙΜ είναι έκθετοι στη συνείδηση των συναδελφισσών και των συναδέλφων.  Αυτή η πρακτική αν δεν αναιρεθεί άμεσα, αποτελεί ιδιαίτερα αρνητικό κεκτημένο για την εκπαίδευση ενηλίκων και για τις υπόλοιπες δομές (ΙΕΚ, ΣΔΕ κλπ).

Να γίνει τώρα αναπροσαρμογή των αξιολογικών πινάκων

Να επαναληφθεί η διοικητική επαλήθευση και να αναπροσαρμοστούν τα μόρια των συναδέλφων και προς τα πάνω

Να ενταχθούν όλες/όλοι οι συναδέλφισσες/συνάδελφοι στους αξιολογικούς πίνακες που απορρίφθηκαν με αυτόν το γελοίο τρόπο

Διαβάστε ακόμα:

Διαμαρτυρία αποφοίτων και μεταπτυχιακών για τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης