Ανακοίνωση της Ένωσής Γονέων Αιγάλεω

Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Αιγάλεω,  με την έναρξη του νέου  σχολικού έτους, εύχεται σε όλους τους μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς η καινούργια σχολική χρονιά να είναι εποικοδομητική, παραγωγική, με τα λιγότερα δυνατά προβλήματα, γεμάτη με δημιουργικότητα και μεράκι για απόκτηση χρήσιμων γνώσεων, με πρόοδο και ευτυχισμένες σχολικές στιγμές.

Δυστυχώς για την περιοχή μας αυτή η έναρξη δεν είναι ανέφελη, καθώς ο σεισμός του Ιουλίου και οι μετασεισμοί, που ακολούθησαν, δημιούργησαν, μεταξύ πολλών άλλων, καίρια προβλήματα σε ορισμένα Σχολεία.

Η Ένωσή Γονέων Αιγάλεω, μια ένωση όλων των γονέων του Δήμου μας, βρέθηκε εξαρχής σε άμεση  και συνεχή επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς και θεσμικούς παράγοντες, στους οποίους έθεσε εκτός των άλλων,  ζητήματα  καίρια και έκανε συγκεκριμένες προτάσεις, καθώς και  σε αδιάκοπη  / αδιάλειπτη επαφή με τους Συλλόγους Γονέων των σχολείων της πόλης μας.   Σταθήκαμε, όμως, μακριά από σκοπιμότητες, μικροσυμφέροντα, προσωπικές επιδιώξεις και μικροχειρισμούς, που τελικώς φόρτισαν ακόμα περισσότερο το ήδη βεβαρυμένο κλίμα.

Η θέση μας υπήρξε εξαρχής σαφής και αυτονόητη: η ασφάλεια των μαθητών και εκπαιδευτικών πάνω από όλα, με αξιοποίηση κάθε κατάλληλου χώρου, έτσι ώστε να λειτουργήσουν όλα τα Σχολεία έτσι όπως πρέπει, χωρίς υποχωρήσεις και με την μικρότερη δυνατή επιβάρυνση του οικογενειακού προγραμματισμού .

Ζητήσαμε και ζητούμε αυτονόητα ΟΛΕΣ τις εκθέσεις καταλληλότητας (για τα Σχολεία που θα ανοίξουν), τις εκθέσεις ακαταλληλότητας (για τα Σχολεία που δεν θα λειτουργήσουν), και σαφείς δεσμεύσεις , έγγραφες,  για όλες τις λύσεις που θα προταθούν.

Η Πολιτεία ―Υπουργείο και Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, Περιφέρεια και Δήμος― οφείλουν ο κάθε φορέας στον τομέα των αρμοδιοτήτων του να δώσουν επαρκείς εξηγήσεις και λύσεις με ασφάλεια και προοπτική για όλους.

Η Παιδεία αποτελεί ένα αναφαίρετο δικαίωμα του ανθρώπου και είναι ένας βασικός παράγοντας, καθοριστικός και καταλυτικός για την πορεία της ζωής, την εξέλιξή του καθώς και την εξέλιξη της κοινωνίας μας.

Ευχόμαστε σε όλους τους μαθητές να αποκτήσουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες που είναι απαραίτητα εφόδια για τη ζωή, σε σύγχρονα & ασφαλή σχολεία, σε σχολεία  που να τους αξίζουν.  Το σχολείο εξάλλου μπορεί και πρέπει να είναι χώρος προόδου, δημιουργίας  και ελπίδας!

Οι Γονείς είμαστε συσπειρωμένοι και αρωγοί και συμπαραστάτες κάθε προσπάθειας που συμβάλλει στην επίτευξη ενός μόνο στόχου: της Σύγχρονης και Ολοκληρωμένης Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας, όπως αξίζει στα παιδιά μας, με ευκαιρίες μόρφωσης ίσες και βέλτιστες για όλους τους μαθητές.

Πιστεύουμε ότι η δημόσια και δωρεάν Παιδεία αποτελεί ένα αυτονόητο αγαθό στο οποίο δεν χωράνε παραλείψεις, λάθη, μικροπολιτικές σκοπιμότητες και ελλείψεις.

Τέλος, αν και για το Δήμο μας έχει προκύψει οξύ πρόβλημα με ορισμένες υποδομές, που πρέπει να αντιμετωπισθεί αμέσως και κατά προτεραιότητα, οφείλουμε να τονίσουμε ότι το ανθρώπινο δυναμικό, οι δάσκαλοι και καθηγητές μας, και όσοι εργάζονται επικουρικά (καθαρίστριες, σχ. Φυλακές), πρέπει επίσης να στηριχτούν και ενισχυθεί το έργο τους έμπρακτα.

Η Ένωση Γονέων Αιγάλεω βρίσκεται δίπλα σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς ώστε να μπορέσουμε, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό μας,  να προσφέρουμε αυτό που οφείλουμε στα παιδιά μας για ένα καλύτερο αύριο!

Καλή Σχολική χρονιά, με υγεία και δύναμη για όλους!

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΙΓΑΛΕΩ

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4