ΣΕΠΕ «Αριστοτέλης»: Πλήρη συνδικαλιστικά δικαιώματα στους αναπληρωτές μέλη ΔΣ ΔΟΕ
Ανακοίνωση

Κατά την απερχόμενη σχολική χρονιά εκλέχτηκε και θήτευσε για πρώτη φορά στο Δ. Σ. της Δ. Ο. Ε. αναπληρώτρια εκπαιδευτικός, Δινοπούλου Βαγγελίτσα. Σύσσωμος ο διοικητικός μηχανισμός και η πολιτική ηγεσία του Υπ. Παιδείας αρνήθηκαν την χορήγηση συνδικαλιστικής άδειας επί ίσοις όροις με τους μόνιμους συναδέλφους μας.

Φέτος, στην ίδια ακριβώς θέση βρίσκεται το νέο μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ, Παναγιώτου Χρήστος, αναπληρωτής, εκλεγμένος με τις Παρεμβάσεις ΠΕ και το μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ, Καργόπουλος Αντρέας, αναπληρωτής, εκλεγμένος με την ΑΣΕ/ΠΑΜΕ, οι οποίοι καλούνται να ανταποκριθούν στα συνδικαλιστικά καθήκοντα των μελών των ΔΣ των Ομοσπονδιών χωρίς πλήρη άδεια γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα δεχτούν την ποινή της μη προσμέτρησης της προϋπηρεσίας για αυτό το διάστημα.

Σχετικά με την Δινοπούλου Βαγγελίτσα, ενώ την ανάγκασαν συγχρόνως με το συνδικαλιστικό της έργο να εκτελεί και διδακτικά καθήκοντα, αρνούνται την προσμέτρηση 1 μήνα και 4 ημερών εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας κατά τη διάρκεια των οποίων ήταν τοποθετημένη σε σχ. μονάδα της Δ.Π.Ε. Δ. Αττικής. Ευθυγραμμισμένοι στη γραμμή καταστρατήγησης συνδικαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων των συμβασιούχων αναπληρωτών, δείχνουν με αυτόν τον τρόπο την πιο τιμωρητική και σκληρή στάση.

Απαιτούμε και αγωνιζόμαστε για πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα για τους αναπληρωτές συναδέλφους μας – εξίσωση δικαιωμάτων με τους μόνιμους εκπαιδευτικούς.

Να εξασφαλιστεί το δικαίωμα για κάθε αναπληρωτή/τρια να συμμετέχει στα Δ.Σ. των ομοσπονδιών μας με αντίστοιχους όρους με αυτούς των μονίμων συναδέλφων μας, λαμβάνοντας πλήρη συνδικαλιστική άδεια με πλήρη προσμέτρηση της προϋπηρεσίας από την ημερομηνία πρόσληψης. Να δοθεί πλήρη συνδικαλιστική άδεια στον Χρήστο Παναγιώτου και Καργόπουλου Αντρέα με τις παραπάνω προϋποθέσεις.

Να προσμετρηθεί ολόκληρη η Εκπαιδευτική Προϋπηρεσία για την αναπληρώτρια συναδέλφισσά μας, Δινοπούλου Ευαγγελία, μέλος του Δ. Σ. της Δ. Ο. Ε. τη σχ. χρονιά 2018 – 2019.

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4