ΠΥΣΠΕ Α’ Αθήνας: Για τις αιτήσεις απόσπασης και μετάθεσης εκπαιδευτικών
Των εκπροσώπων των εκπαιδευτικών στο ΠΥΣΠΕ της Α’ Διεύθυνσης Αθήνας Ν. Ρέππα, Δ. Παραφόρου

Το ΠΥΣΠΕ και τα υπηρεσιακά συμβούλια δεν είναι «άβατο». Οι αιρετοί εκπρόσωποί έχουν την υποχρέωση να ενημερώνουν τα Εκπαιδευτικά Σωματεία και όλους τους συναδέλφους για το ότι συμβαίνει σε αυτά. Υπερασπίζονται τα εργασιακά και μορφωτικά δικαιώματα με όρους κινήματος και όχι προσωπικών εξυπηρετήσεων. Φως στα σκοτεινά δωμάτια, άμμος στα γρανάζια της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής!

19/6/2019

Α’ Αθήνας: Μετά τις 8 Ιούλη οι αιτήσεις απόσπασης εντός ΠΥΣΠΕ και οι διαδικασίες τοποθέτησης των μετατιθέμενων και των αιτούντων βελτίωση θέσης

Α. Σχετικά με τις αιτήσεις απόσπασης εντός ΠΥΣΠΕ

Μετά τις 8 Ιουλίου θα βγει πρόσκληση από το ΠΥΣΠΕ Α’ Αθήνας για να πραγματοποιηθούν οι αιτήσεις απόσπασης εντός ΠΥΣΠΕ όλων των ΠΕ. Ο λόγος της φετινής καθυστέρησης οφείλεται στη διενέργεια των εθνικών εκλογών στις 7 Ιουλίου και στις απαγορεύσεις που θέτει η νομοθεσία για τη διενέργεια υπηρεσιακών μεταβολών έως τότε. Σημειώνουμε εδώ ότι στην Α’ Διεύθυνση αιτήσεις απόσπασης μπορούν να γίνουν και καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Οι αιτήσεις αυτές εξετάζονται συνήθως αρχές Σεπτεμβρίου από το ΠΥΣΠΕ και γίνονται αυστηρά με βάση τα μόρια απόσπασης και τις σχολικές μονάδες που αιτείται ο κάθε ενδιαφερόμενος/η στα υπάρχοντα λειτουργικά κενά.

Β. Οργανικά κενά γενικής αγωγής και τοποθετήσεις μετατιθέμενων από περιοχή σε περιοχή και εκπαιδευτικών που αιτούνται μετάθεση από σχολείο σε σχολείο της Α’ Διεύθυνσης (βελτίωση θέσης)

Για να γίνουν οι διαδικασίες αίτησης και τοποθέτησης των εκπαιδευτικών που μετατέθηκαν στην Α’ Διεύθυνση από άλλα ΠΥΣΠΕ καθώς και των εκπαιδευτικών που αιτούνται μετάθεση από σχολείο σε σχολείο (βελτίωση θέσης) χρειάζεται το ΠΥΣΠΕ να οριστικοποιήσει τα οργανικά κενά γενικής αγωγής. Αυτό δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί στην Α’ Διεύθυνση μέχρι το υπουργείο παιδείας  να εκδώσει υπουργική απόφαση που να καθορίζει τον αριθμό των οργανικών θέσεων του διδακτικού προσωπικού των πρότυπων και των πειραματικών σχολείων καθώς και το ωρολόγιο πρόγραμμα τους για το σχολικό έτος 2019-2020.

Η υπουργική απόφαση αυτή δεν έχει εκδοθεί, με αποτέλεσμα να μην μπορεί το ΠΥΣΠΕ να οριστικοποιήσει τα οργανικά κενά γενικής αγωγής. Κατά συνέπεια δεν μπορεί να βγει πρόσκληση υποβολής δήλωσης προτίμησης για να την υποβάλουν όσοι εκπαιδευτικοί μετατέθηκαν από περιοχή σε περιοχή καθώς και οι εκπαιδευτικοί που αιτούνται μετάθεση από σχολείο σε σχολείο της Α’ Διεύθυνσης (βελτίωση θέσης). Είναι άγνωστο πότε θα εκδοθεί η υπουργική αυτή απόφαση (πάντα μετά τις 7 Ιουλίου) ώστε στη συνέχεια να μπορούν να «τρέξουν» όλες οι παραπάνω διαδικασίες.

 

Γ. Η Διεύθυνση ΠΕ Α’ Αθήνας μεταφέρεται στην οδό Χίου 16, στο Μεταξουργείο

Ήδη αρκετές υπηρεσίες της Διεύθυνσης ΠΕ Α’ Αθήνας έχουν μεταφερθεί στην οδό Χίου 16 στο Μεταξουργείο και αναμένεται να ολοκληρωθεί η μεταφορά όλων των υπηρεσιών έως 28/6.

Στην Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση συμμετέχουν:

 

Ανεξάρτητη Αγωνιστική Κίνηση/Αριστοτέλης, Ανεξάρτητη  Παρέμβαση/Αθηνά,

Δάσκαλοι σε Kίνηση/Παρθενώνας,

Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική  Παρέμβαση/Ρόζα Ιμβριώτη, Εκπαιδευτικοί σε δράση/Μ. Παπαμαύρος, Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική  Παρέμβαση/Μακρυγιάννης


 

ενημερωτικό δελτίο 13ο 

Των εκπροσώπων των εκπαιδευτικών στο ΠΥΣΠΕ της Α’ Διεύθυνσης Αθήνας

Εκλεγμένων με το Ψηφοδέλτιο της

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ

Ρέππα Ντίνα (τακτική),                                                                                                                              

τηλ: 6977003052 [email protected]gmail.com

   Παραφόρου Άντα (αναπληρωματική),

   τηλ: 6974021731 [email protected]

 

Δείτε επίσης: 

Παιδαγωγικό Τμήμα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης: Ιδιαιτερότητες, χαρακτηριστικά, προοπτικές στο δρόμο του μέλλοντος

Ετήσιο Μοριοδοτούμενο Εξ αποστάσεως σεμινάριο στην Ειδική Αγωγή

Κατάρτιση εκπ/κών στη διαπολιτισμική εκπαίδευση για μαθητές με προσφυγικό - μεταναστευτικό υπόβαθρο

Προσλήψεις: Έκπτωση σε ετήσιο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής για μόρια

Νέες Προσλήψεις αναπληρωτών λόγω Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης

σχετικά άρθρα

Ν. Φίλης: Η υπουργός Παιδείας με την απρεπή συμπεριφορά της υπονομεύει τον αναγκαίο διάλογο για την παιδεία
Ν. Φίλης: Η υπουργός Παιδείας με την απρεπή συμπεριφορά της υπονομεύει τον αναγκαίο διάλογο για την παιδεία
Δήλωση του τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Φίλη 
Ν. Φίλης: Η υπουργός Παιδείας με την απρεπή συμπεριφορά της υπονομεύει τον αναγκαίο διάλογο για την παιδεία