Thumbnail
Σύλλογος ΠΕ Αν. Αττικής Ο Σωκράτης

Με έκπληξη και οργή πληροφορηθήκαμε ότι έχει κατατεθεί από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Άνω Βαθέως αγωγή για 50.000 ευρώ σε δασκάλα που είχε στοχοποιηθεί επειδή υπερασπίστηκε έμπρακτα το δικαίωμα που έχει κάθε παιδί, ανεξαρτήτως εθνικότητας, χρώματος ή θρησκείας να μορφωθεί και να πάει σχολείο.

Καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε απερίφραστα το γεγονός. Δηλώνουμε κατηγορηματικά προς κάθε κατεύθυνση ότι ούτε η συγκεκριμένη συναδέλφισσα είναι μόνη, ούτε όποιος άλλος συνάδελφος βρεθεί σε παρόμοια θέση: Παρ’ όλο που η αγωγή, με απαίτηση μάλιστα αποζημίωσης 50.000 ευρώ, στρέφεται εναντίον της συναδέλφισσας, την αντιμετωπίζουμε σαν να στρέφεται ενάντια σε όλους τους εργαζόμενους του νησιού.

Παλεύουμε για ένα σχολείο που θα μορφώνει όλα ανεξαιρέτως τα παιδιά και εντείνουμε την πάλη για έναν κόσμο δίκαιο και ειρηνικό. 

Τα σχολεία πρέπει να θωρακιστούν από αντιλήψεις και πράξεις που παραβιάζουν τα αναφαίρετα δικαιώματα όλων των παιδιών στη μόρφωση. Πρέπει, επίσης, όλοι οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί, όλοι οι εργαζόμενοι, οι γονείς και οι μαθητές των σχολείων μας να απομονώσουν αυτούς που θέλουν να σέρνουν σε δικαστήρια όποιον υπερασπίζεται τα δικαιώματα αυτά, όποιον δηλαδή έχει διαφορετική άποψη απ’ τη δική τους.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε Αν. Αττικής <<Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ>> καταδικάζει τη σημερινή Κυβέρνηση, αλλά και όλες τις προηγούμενες Κυβερνήσεις, για την απάνθρωπη πολιτική που ασκούσαν και ασκούν και σήμερα για το μεταναστευτικό.    Καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε επιθετική συμπεριφορά απέναντι στις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους δασκάλους καθώς και κάθε προσπάθεια τρομοκράτησής τους είτε με νομικούς είτε με άλλους τρόπους.

Δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση πως τέτοιες αδιανόητες για την εκπαιδευτική κοινότητα ενέργειες δεν μας τρομάζουν.

  • Δηλώνουμε ότι υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα κάθε παιδιού να μορφωθεί, πόσο μάλλον των παιδιών θυμάτων των ιμπεριαλιστικών πολέμων.
  • Ζητάμε να αποσυρθεί εδώ και τώρα η αγωγή.
  • Βρισκόμαστε στο πλευρό της συναδέλφισσάς μας, όπως και κάθε άλλου συναδέλφου που τυχόν θα βρεθεί στη θέση της και καλούμε το ίδιο να πράξει τόσο ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου, όσο και η ΔΟΕ με νομική και οικονομική κάλυψη αλλά και όποια άλλη βοήθεια χρειαστεί.

     Για το Διοικητικό Συμβούλιο

                          Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            H  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

         ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ  ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ                       ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΧΟΥΤΑ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ για όλους του εργαζόμενους ιδιωτικού τομέα - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΔΩ ΕΩΣ ΑΥΡΙO 10 TΟ ΠΡΩΙ

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εγκέφαλος
Κίνα: Στο επίκεντρο η σύνδεση εγκεφάλου-υπολογιστή – Προς εφαρμογές στην καθημερινή ζωή
Το Πεκίνο επενδύει δυναμικά στις τεχνολογίες BCI, με στόχο να φτάσουν σε πρακτική χρήση μέσα στην επόμενη πενταετία
Κίνα: Στο επίκεντρο η σύνδεση εγκεφάλου-υπολογιστή – Προς εφαρμογές στην καθημερινή ζωή
molivi.jpg
Γράφοντας με το χέρι μαθαίνουμε καλύτερα: Τι δείχνουν οι έρευνες για τη μνήμη και τη μάθηση
Γιατί το χαρτί και το μολύβι εξακολουθούν να υπερέχουν απέναντι στο πληκτρολόγιο και τις ψηφιακές συσκευές
Γράφοντας με το χέρι μαθαίνουμε καλύτερα: Τι δείχνουν οι έρευνες για τη μνήμη και τη μάθηση
δίπλωμα οδήγησης
Δίπλωμα οδήγησης: Αυτές είναι οι νέες σαρωτικές αλλαγές για όλους τους οδηγούς
Ανατροπές στο δίπλωμα οδήγησης με ψηφιακή άδεια, οδήγηση από τα 17 με συνοδό έως και απαγορεύσεις νυχτερινής κυκλοφορίας
Δίπλωμα οδήγησης: Αυτές είναι οι νέες σαρωτικές αλλαγές για όλους τους οδηγούς