Thumbnail
Ψήφισμα συμπαράστασης του ΣΕΠΕ Ιεράπετρας «Μαρία Λιουδάκη»

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ιεράπετρας «Μ. Λιουδάκη», εκφράζει τη συμπαράστασή του στην πρόεδρο του Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Εύβοιας Χαράς Νίκα, σε βάρος της οποίας έχει διαταχθεί Ε.Δ.Ε. από τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ευβοίας, κ. Δ. Κυριτσόπουλο, «για κακόβουλη άσκηση κριτικής των πράξεων της προϊσταμένης αρχής». Παρόλο που, αντικειμενικά, αδυνατούμε να γνωρίζουμε τα γεγονότα στη λεπτομέρειά τους, εκτιμούμε ότι η διενέργεια Ε.Δ.Ε. για συνδικαλιστική δράση δεν μπορεί να είναι παρά ενέργεια αποτροπής των συναδέλφων από το συλλογικό γίγνεσθαι και την κριτική και έλεγχο των ιθυνόντων.

Οι Ε.Λ.Μ.Ε. ως συνδικαλιστικό όργανο έχουν σκοπό την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, δημόσια και σθεναρά ασκούν κριτική σε πράξεις ή συμπεριφορές προσώπων. Έτσι λειτουργούν τα σωματεία. Δημόσια. Οι διώξεις ή ακόμα και η απειλή δίωξης προσώπων, που επέλεξαν να συμμετάσχουν στον δημόσιο χώρο, για κριτική σε πράξεις που ενήργησαν μέσα σε αυτόν, ξεκάθαρα ισοδυναμεί με απόπειρα ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής και κοινωνικής δράσης. Η φυγομαχία από την δημόσια αντιπαράθεση και η μετατροπή της σε Ε.Δ.Ε. στοχεύει στη φίμωση του δημόσιας κριτικής, στον εκφοβισμό και, εν τέλει, στον περιορισμό των συνδικαλιστικών ελευθεριών.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιεράπετρας «Μαρία Λιουδάκη» απορρίπτει και καταδικάζει τέτοιες ενέργειες και καλεί τους συναδέλφους, συνδικαλιστές και μη, να πράξουν το ίδιο, άφοβα και χωρίς να υπαναχωρούν σε νομικίστικες τακτικές, αφήνοντας ακάλυπτους τόσο τους συναδέλφους που αγωνίζονται, όσο και την ίδια την υπόσταση του συνδικαλιστικού κινήματος.

Διαβάστε επίσης στο alfavita.gr

Μοριοδοτούμενο εξ αποστάσεως σεμινάριο του Παν.Πελοποννήσου: Οργάνωση και Διοίκηση της Εκπαίδευσης

Σύστημα διορισμών εκπαιδευτικών: Λάβε 4 μόρια με ECDL εξ αποστάσεως

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

νηπιαγωγείο
«Οδύσσεια» για 60 νήπια στην Παιανία: Καταγγελία εκπαιδευτικών για κλείσιμο νηπιαγωγείου και «λύση» με κοντέινερ
Ο Σύλλογος ΠΕ «Κ. Σωτηρίου» κάνει λόγο για fast track αποφάσεις του Δήμου, έλλειψη διαβούλευσης και σοβαρά ερωτήματα για τη μελέτη στατικότητας
«Οδύσσεια» για 60 νήπια στην Παιανία: Καταγγελία εκπαιδευτικών για κλείσιμο νηπιαγωγείου και «λύση» με κοντέινερ
οπεκεπε
Στη φυλακή Χιλετζάκης και Λαμπράκης για το σκάνδαλο επιδοτήσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Κρήτη
Μετά από πολύωρες απολογίες, οι δύο κατηγορούμενοι κρίθηκαν προφυλακιστέοι – Αρνούνται όλες τις κατηγορίες για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση
Στη φυλακή Χιλετζάκης και Λαμπράκης για το σκάνδαλο επιδοτήσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Κρήτη