Σύλλογος γονέων Δήμου Ηρακλείου: Σε κινητοποιήσεις για το κτιριακό πρόβλημα των σχολείων
Την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου στις 12.00 μεγάλη εκπαιδευτική κινητοποίηση από το Καπετανάκειο προς τον Δήμο και την ΠΔΕ.

Πραγματοποιήθηκε τη Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου στο Καπετανάκειο, ευρεία σύσκεψη συλλόγων γονέων, εκπαιδευτικών, μαθητών, εργατικών σωματείων  και άλλων φορέων για τα κτιριακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία του Ηρακλείου με εμβληματικό θέμα αυτό του Καπετανάκειου.

Στη σύσκεψη δήλωσαν την συμπαράσταση τους εκπρόσωποι βουλευτών και οι δημοτικές κινήσεις ‘Ηράκλεια Πρωτοβουλία’ και ‘Λαϊκή Συσπείρωση’.

Από την συζήτηση διαπιστώθηκε η  μειωμένη χρηματοδότηση της παιδείας αποτέλεσμα κυβερνητικών  πολιτικών των τελευταίων δεκαετιών. Η αναλγησία και η αδιαφορία της τοπικής διοίκησης για την επίλυση οξυμμένων κτιριακών αναγκών των σχολείων.

Δεκάδες νηπιαγωγεία στεγάζονται σε νοικιασμένες  ακατάλληλες αίθουσες, η συντήρηση των σχολείων  είναι ανύπαρκτη και ό,τι γίνεται οφείλεται στους γονείς, λείπουν αίθουσες και σχολεία (η Νέα Αλικαρνασσός χρειάζεται άμεσα νέο Γυμνάσιο και το 5ο Δημοτικό της κτίριο, η παλιά Ακαδημία, το 8ο Δημοτικό, το 11ο Δημοτικό, τα σχολεία των Δειλινών, των Καμινιών και αρκετά άλλα επείγουσες παρεμβάσεις  για την ασφάλεια των παιδιών, η Φορτέτσα και οι Βασιλειές νέα κτίρια).

Τα ειδικά σχολεία στον Χωστό  αποτελούν ντροπή στον 21ο αιώνα.

Και όλα αυτά είναι μερικά μόνο παραδείγματα, η κατάσταση δεν έχει τέλος.

Αποφασίστηκε γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί να πάρουν, για μία ακόμη φορά την κατάσταση στα χέρια τους. Με συνεχείς κινητοποιήσεις  και άλλες ενέργειες που απαιτούνται.

Για τον λόγο αυτό προχωράμε

Αύριο Τρίτη 12 Φεβρουαρίου στις 12.00 συνέντευξη τύπου (αίθουσα Ανδρόγεω) ώστε να ενημερώσουμε τους πάντες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.

Την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου στις 12.00 μεγάλη εκπαιδευτική κινητοποίηση από το Καπετανάκειο προς τον Δήμο και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

Η σιωπή δεν μπορεί να είναι επιλογή. Σε μας έπεσε το βάρος να διεκδικήσουμε το σήμερα και το αύριο των παιδιών. Εμείς μαζί με τα παιδιά μας, τους δασκάλους τους αλλά και όλους τους Ηρακλειώτες πρέπει να γίνουμε εφιάλτης σε όσους καταστρέφουν τα όνειρα των παιδιών μας.

best of network