Thumbnail
Απόφαση γενικής συνέλευσης του συλλόγου ΠΕ ο Αριστοτέλης

Στις 6 Δεκέμβρη του 2018 συμπληρώνονται 10 χρόνια, από την ημέρα που ο 15χρονος τότε μαθητής Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, έπεφτε νεκρός από τη σφαίρα του ειδικού φρουρού της ΕΛ.ΑΣ.

Το ξέσπασμα τότε της νεολαίας ήταν η οργισμένη απάντηση μιας ολόκληρης γενιάς στο σύστημα της αλλοτρίωσης, της εκμετάλλευσης και της βίας. Η εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008 ήταν ο αγώνας για ελπίδα και δικαίωμα στη ζωή.

 Από τότε μέχρι σήμερα οι κυβερνήσεις  που διαδέχονται η μία την άλλη, εντείνουν την επίθεση στα δικαιώματα του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας. Όταν «δολοφονούνται τα όνειρα» των νέων, η δημόσια παιδεία διαλύεται, η ανεργία καλπάζει,  η μετανάστευση των νέων αποκτά δραματικές διαστάσεις, ο αγώνας για τα  δικαιώματα της νέας γενιάς και κοινωνική χειραφέτηση αποτελούν πλέον τη μόνη ελπίδα.

10 χρόνια μετά πολλοί επιθυμούν τη νεολαία φορέα εθνικιστικών μύθων, επιχειρώντας να επιβάλλουν στους νέους ανθρώπους το μίσος για τους άλλους λαούς, προκειμένου να ακρωτηριάσουν κάθε ριζοσπαστικό και ανατρεπτικό στοιχείο που ενυπάρχει στη νεολαία, για την αποπροσανατολίσουν από τα πραγματικά της προβλήματα : το σχολείο της αγοράς, την εργασιακή επισφάλεια, την ανεργία, τους υπο-κατώτατους μισθούς. Θέλουν τη νεολαία υποχείριο τους, διότι φοβούνται τις μέρες του Δεκέμβρη του 2008 όπου ο νέος κόσμος πλημμύρισε τους δρόμους διεκδικώντας το αυτονόητο : το δικαίωμά του στην αξιοπρεπή ζωή.

Σήμερα είναι χρέος μας σαν πολίτες και εκπαιδευτικοί να υψώσουμε «τοίχο ατίθασο» υπεράσπισης των παιδιών μας, της ζωής, του μέλλοντός τους!

Καλούμε τους/τις εκπαιδευτικούς στη διαδήλωση που θα γίνει μαζί με τους φοιτητές και τους μαθητές την Πέμπτη 6 Δεκέμβρη, 12μεσ., στα Προπύλαια και στο απογευματινό συλλαλητήριο.

ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ ΓΣ

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 17/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Εκλογές
Δημοσκόπηση MRB: Οι 7 στους 10 θέλουν αλλαγή κυβέρνησης – Πού κερδίζει το “κόμμα Καρυστιανού”
Δημοσκόπηση MRB: Το 70% των πολιτών βλέπει κρίση και αβεβαιότητα, ενώ νέα πολιτικά σχήματα κερδίζουν έδαφος στην πρόθεση ψήφου
Δημοσκόπηση MRB: Οι 7 στους 10 θέλουν αλλαγή κυβέρνησης – Πού κερδίζει το “κόμμα Καρυστιανού”
Σοφία Ζαχαράκη
Βουλή: Συζήτηση για κενά στα σχολεία, παράλληλη στήριξη και κιτ ρομποτικής τη Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2025
Η Βουλή ανοίγει τη Δευτέρα τη συζήτηση για τα κενά στα σχολεία, την παράλληλη στήριξη, τα κιτ ρομποτικής και τις φοιτητικές υποδομές, με επτά...
Βουλή: Συζήτηση για κενά στα σχολεία, παράλληλη στήριξη και κιτ ρομποτικής τη Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2025
Οδηγός λεωφορείου
Oι νέοι «σταρ» στην αγορά εργασίας: Το επάγγελμα που δίνει μισθούς «μαμούθ» στην Ευρώπη
Η έλλειψη επαγγελματιών εκτοξεύει μισθούς και φέρνει ανατροπές στην εφοδιαστική αλυσίδα
Oι νέοι «σταρ» στην αγορά εργασίας: Το επάγγελμα που δίνει μισθούς «μαμούθ» στην Ευρώπη