Thumbnail
Απόφαση γενικής συνέλευσης του συλλόγου ΠΕ ο Αριστοτέλης

Στις 6 Δεκέμβρη του 2018 συμπληρώνονται 10 χρόνια, από την ημέρα που ο 15χρονος τότε μαθητής Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, έπεφτε νεκρός από τη σφαίρα του ειδικού φρουρού της ΕΛ.ΑΣ.

Το ξέσπασμα τότε της νεολαίας ήταν η οργισμένη απάντηση μιας ολόκληρης γενιάς στο σύστημα της αλλοτρίωσης, της εκμετάλλευσης και της βίας. Η εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008 ήταν ο αγώνας για ελπίδα και δικαίωμα στη ζωή.

 Από τότε μέχρι σήμερα οι κυβερνήσεις  που διαδέχονται η μία την άλλη, εντείνουν την επίθεση στα δικαιώματα του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας. Όταν «δολοφονούνται τα όνειρα» των νέων, η δημόσια παιδεία διαλύεται, η ανεργία καλπάζει,  η μετανάστευση των νέων αποκτά δραματικές διαστάσεις, ο αγώνας για τα  δικαιώματα της νέας γενιάς και κοινωνική χειραφέτηση αποτελούν πλέον τη μόνη ελπίδα.

10 χρόνια μετά πολλοί επιθυμούν τη νεολαία φορέα εθνικιστικών μύθων, επιχειρώντας να επιβάλλουν στους νέους ανθρώπους το μίσος για τους άλλους λαούς, προκειμένου να ακρωτηριάσουν κάθε ριζοσπαστικό και ανατρεπτικό στοιχείο που ενυπάρχει στη νεολαία, για την αποπροσανατολίσουν από τα πραγματικά της προβλήματα : το σχολείο της αγοράς, την εργασιακή επισφάλεια, την ανεργία, τους υπο-κατώτατους μισθούς. Θέλουν τη νεολαία υποχείριο τους, διότι φοβούνται τις μέρες του Δεκέμβρη του 2008 όπου ο νέος κόσμος πλημμύρισε τους δρόμους διεκδικώντας το αυτονόητο : το δικαίωμά του στην αξιοπρεπή ζωή.

Σήμερα είναι χρέος μας σαν πολίτες και εκπαιδευτικοί να υψώσουμε «τοίχο ατίθασο» υπεράσπισης των παιδιών μας, της ζωής, του μέλλοντός τους!

Καλούμε τους/τις εκπαιδευτικούς στη διαδήλωση που θα γίνει μαζί με τους φοιτητές και τους μαθητές την Πέμπτη 6 Δεκέμβρη, 12μεσ., στα Προπύλαια και στο απογευματινό συλλαλητήριο.

ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ ΓΣ

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Διευθυντές καλούνται να δηλώσουν ποιοι εκπαιδευτικοί δεν έκαναν τηλεκπαίδευση και για ποιο λόγο

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στις πίστες των Καλαβρύτων για σκι ο πρωθυπουργός
Κυριάκος Μητσοτάκης: Στις πίστες των Καλαβρύτων για σκι ο πρωθυπουργός - Εικόνες
Πρωινή «απόδραση» στα Καλάβρυτα για σκι έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης - Δείτε εικόνες
Κυριάκος Μητσοτάκης: Στις πίστες των Καλαβρύτων για σκι ο πρωθυπουργός - Εικόνες
Έλενα Ακρίτα
Έλενα Ακρίτα για αμβλώσεις: «Έκανα έκτρωση όταν ήταν ακόμα παράνομη»
«Συχνά αναρωτιέται ποια θα ήταν η ζωή του παιδιού που δεν γεννήθηκε» - Η συγκλονιστική ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα για τις αμβλώσεις
Έλενα Ακρίτα για αμβλώσεις: «Έκανα έκτρωση όταν ήταν ακόμα παράνομη»
παπαδομαρκάκης
Εντολή Παπαδομαρκάκη για διερεύνηση της εκπαιδευτικού που φίμωσε και έδεσε μαθητή
Παρέμβαση του Υπουργείου Παιδείας - Σε πλήρη εξέλιξη η πειθαρχική διαδικασία μετά τις καταγγελίες για το φίμωμα 13χρονου μαθητή
Εντολή Παπαδομαρκάκη για διερεύνηση της εκπαιδευτικού που φίμωσε και έδεσε μαθητή