Thumbnail
ΟΛΜΕ

Α.        Όπως είναι γνωστό με το νόμο 4547/2018 τα Εσπερινά ΓΕΛ και ΕΠΑΛ
 έγιναν τριετούς φοίτησης. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να διδάσκεται η ύλη 4 σχολικών ετών σε 3 έτη Στα Εσπερινά ΕΠΑΛ για να εξισορροπηθεί αυτή η απώλεια αυξήθηκε ο αριθμός των ωρών από 25 σε 30 με παράλληλη αναδιαμόρφωση της ύλης ανά τάξη. Αυτό δε συνέβη στα Εσπερινά ΓΕΛ.

Β.        Επιπλέον με βάση το Φ251/157547/Α5/21-9-2018 έγγραφο του ΥΠΠΕΘ αδικούνται οι μετεγγραφόμενοι μαθητές από την Α΄ Ημερησίου ΓΕΛ που εντάσσονται στη Β' Εσπερινού ΓΕΛ για την τρέχουσα σχολική χρονιά, αφού δεν τους επιτρέπει την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με τις ειδικές διατάξεις των Εσπερινών. Στην ουσία αυτοί οι μαθητές είναι οι τελευταίοι που δικαιούνται να έχουν πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με διετή φοίτηση στο Εσπερινό ΓΕΛ έχοντας τελειώσει την Α΄ Ημερησίου ΓΕΛ και έχοντας καλύψει εξ ολοκλήρου την ύλη της πρώην Α' και Β' Εσπερινού ΓΕΛ.

Κατόπιν τούτων ζητάμε :

  • Την επέκταση του ωρολογίου προγράμματος και στα Εσπερινά ΓΕΛ στις 30 ώρες.
  • Τη δυνατότητα πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση των μετεγγραφόμενων μαθητών από την Α' Ημερησίου ΓΕΛ στα Εσπερινά ΓΕΛ για την τρέχουσα χρονιά (μεταβατικό στάδιο).

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εφσυν
Στο Ζάππειο για τα 13 χρόνια της «Εφ.Συν.» ο Αλέξης Τσίπρας – Πολιτικοί και επιχειρηματίες δίνουν το «παρών»
Η εκδήλωση για τα 13 χρόνια της «Εφημερίδας των Συντακτών» εξελίχθηκε σε σημείο συνάντησης πολιτικών στελεχών από όλο το φάσμα
Στο Ζάππειο για τα 13 χρόνια της «Εφ.Συν.» ο Αλέξης Τσίπρας – Πολιτικοί και επιχειρηματίες δίνουν το «παρών»
αυτοκίνητο
Μαζικές ανακλήσεις αυτοκινήτων στην Ελλάδα - Πάνω από 11.000 οχήματα στο μικροσκόπιο
Ford, Renault, Toyota και Lexus καλούν ιδιοκτήτες για άμεσο τεχνικό έλεγχο λόγω ζητημάτων ασφάλειας
Μαζικές ανακλήσεις αυτοκινήτων στην Ελλάδα - Πάνω από 11.000 οχήματα στο μικροσκόπιο