ΕΛΜΕ ΚΙ: Καταγγελία της βεβήλωσης μνημείων Εθνικής Αντίστασης και ΔΣΕ
ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς Ιθάκης 

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΚΙ καταδικάζει τη θρασύδειλη ενέργεια φασιστοειδών να  βεβηλώσουν  τα μνημεία  των αγωνιστών της εθνικής αντίστασης στα Βαλσαμάτα τις Βινάριες, τα Χιονάτα, του Δ.Σ.Ε. στον Αίνο της Κεφαλονιάς στη θέση Άγιος Ελευθέριος, καθώς και να ζωγραφίσουν στόχους στα γραφεία του ΚΚΕ στο Αργοστόλι.  

Η καταστροφή των μνημείων των λαϊκών ηρώων από τους συνεργάτες των καταχτητών δεν  έχουν απλά στόχο να αμαυρώσουν την αντίσταση των αγωνιστών του λαού απέναντι στους καταχτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους τότε, αλλά κυρίως την προοπτική που εμπνέει αυτός ο αγώνας  στο λαό μας σήμερα, ότι έχει τη δύναμη να οδηγήσει τις εξελίξεις προς όφελός του, φτάνει μόνο να το αποφασίσει. Αυτό είναι που φοβούνται τα μαντρόσκυλα των εφοπλιστών και της πλουτοκρατίας. Τα αγαπημένα παιδιά των αφεντικών κάνουν ότι μπορούν με δολοφονίες με προβοκάτσιες, με τάγματα εφόδου, με άναρθρο λόγο που σπέρνει το μίσος, με κουκούλες και βανδαλισμούς να τρομοκρατήσουν, να διαιρέσουν  και να διαλύσουν κάθε συντονισμό του λαϊκού κινήματος προκειμένου να διαιωνίζεται η διατήρηση του συστήματος της εκμετάλλευσης με τα αφεντικά, τις κυβερνήσεις και τους οργανισμούς τους (ΕΕ, ΝΑΤΟ κ.τ.λ.) στο σβέρκο του λαού μας και των λαών όλου του κόσμου.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΚΙ έχει την τιμή να έχει δεχτεί πολλές επιθέσεις και να έχει στοχοποιηθεί πολλές φορές από τους φασίστες της Χ.Α. Την ίδια όμως ώρα που επιτίθενται στην ΕΛΜΕΚΙ π.χ. στα ζητήματα της ιστορίας, κάνουν το «παπί» στον κοσμοπολιτισμό που προωθείται από κεφάλαιο, κυβέρνηση και Ε.Ε. ενώ τηρούν «σιγή ιχθύος» για την ιμπεριαλιστική εμπλοκή της χώρας σε τυχοδιωκτικούς πολεμικούς σχεδιασμούς, αποδεικνύοντας έτσι εμφαντικά το ρόλο που έχουν ταχθεί να παίξουν. Την ίδια ώρα που σηκώνουν εθνικιστικές κορώνες και ρατσιστικά εμετικά κηρύγματα δεν λένε κουβέντα για τις άθλιες συνθήκες και την σκληρή αντιεκπαιδευτική πολιτική που βιώνουν μαθητές, εκπαιδευτικοί στο νομό μας και την χώρα μας, αλλά και όλες οι λαϊκές οικογένειες που ακριβοπληρώνουν το κατά τα άλλα δημόσιο αγαθό της παιδείας και της εκπαίδευσης.

Αυτοί που τότε φοράγανε κουκούλες και καταδίδανε τους αγωνιστές στους ναζί καταχτητές  είναι οι πρόγονοι αυτών που τώρα αποτελούν την προμετωπίδα κράτους και εργοδοσίας ενάντια στο εργατικό - λαϊκό κίνημα. Όντας συνεπείς στο ρόλο τους οι φασίστες  ρίχνουν μπογιά στα ονόματα των αγωνιστών και βάζουν στόχο την πρωτοπορία του λαϊκού κινήματος που διεκδικεί τις σύγχρονες ανάγκες του λαού. Γνωρίζοντας ότι η πράξη τους αυτή καταδικάζεται από τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων και της νεολαίας λειτουργούν στο φυσικό τους χρόνο την νύχτα.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΚΙ καταδικάζει επίσης την τακτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που γεμίζει με αέρα τα πανιά των φασιστοειδών με την αντιλαϊκή πολιτική της, με την συμμετοχή της στις λυκοσυμμαχίες των ιμπεριαλιστών που γεμίζουν τους λαούς με πόνο, φτώχια και προσφυγιά, με το συναγελασμό της στις διάφορες φιέστες με τους φασίστες, με τον σύγχρονο αντικομουνισμό που προωθεί αντάμα με την Ε.Ε. Μεγάλη ευθύνη επίσης έχουν και όσοι σιωπούν για αυτήν την επίθεση που πρωτίστως είναι επίθεση ενάντια στον ίδιο το λαό και τους εργαζόμενους.

Δε θα τους περάσει! Απομονώνουμε τους φασίστες! Συγκρουόμαστε με το σύστημα που γεννά φτώχεια, ανεργία, πολέμους και δυστυχία. Χρειάζεται σήμερα περισσότερο από ποτέ να δυναμώσει και να ενισχυθεί το διεκδικητικό κίνημα και ο αγώνας για μια κοινωνία χωρίς εκμεταλλευτές και χωρίς τα εγκληματικά εξαμβλώματα που παράγουν.  

Αργοστόλι 26/9/2018

best of network

σχετικά άρθρα

Πίνακες: Οι εκπαιδευτικοί που μετατάσσονται σε θέσεις διοικητικών υπαλλήλων
Πίνακες: Οι εκπαιδευτικοί που μετατάσσονται σε θέσεις διοικητικών υπαλλήλων

Στο ΦΕΚ δημοσιεύθηκαν τα ονόματα των 159 εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δυετεροβάθμιας Εκπαίδευσης που θα μεταταχθούν σε διοικητικές...

Πίνακες: Οι εκπαιδευτικοί που μετατάσσονται σε θέσεις διοικητικών υπαλλήλων
Ποτάμι για Συμφωνία των Πρεσπών: Ψηφίζουμε κατά συνείδηση
Ποτάμι για Συμφωνία των Πρεσπών: Ψηφίζουμε κατά συνείδηση
Αναλυτικά η απόφαση - "Το πρόβλημα με την πΓΔΜ πρέπει να λυθεί και η Ελλάδα πρέπει να πρωταγωνιστήσει στο άνοιγμα της ευρωπαϊκής οδού για τη...
Ποτάμι για Συμφωνία των Πρεσπών: Ψηφίζουμε κατά συνείδηση