Κατάργηση υποχρεωτικής παρακράτησης την συνδρομής για την Ένωση Ελλήνων Χημικών
ΕΛΜΕ Ηλείας

Κατόπιν αιτήματος συναδέλφων χημικών προς το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ηλείας για παρέμβαση  σχετικά με την υποχρεωτική παρακράτηση ετήσιας συνδρομής από την Ένωση Ελλήνων Χημικών επισημαίνουμε τα εξής:

Θεωρούμε απαράδεκτη, αντισυνδικαλιστική και νομικά έωλη την μεθόδευση από την Ένωση Ελλήνων Χημικών που προβαίνει ετησίως στην παρακράτηση 40 ευρώ από τον μισθό  ως ετήσια συνδρομή, από όλους τους χημικούς (2000 περίπου) που εργάζονται ως εκπαιδευτικοί στα δημόσια σχολεία της χώρας, χωρίς οι περισσότεροι από αυτούς/ες να είναι μέλη της και χωρίς να ρωτηθούν και να ενημερωθούν ποτέ!

Οι περισσότεροι χημικοί των σχολείων δεν έχουν καμιά εμπλοκή στις όποιες διαδικασίες της ΕΕΧ,  δεν απολαμβάνουν κανένα όφελος απ αυτήν, εισπράττεται όμως υποχρεωτικά η συνδρομή τους. Αν κάτι τέτοιο συνέβαινε με τις ΕΛΜΕ  της χώρας οι αντιδράσεις θα ήταν έντονες και δικαιολογημένες.

Καμιά άλλη επιστημονική ένωση ΕΕΦ, ΕΜΕ, ΠΕΦ, ΠΕΒ κλπ δεν τυγχάνει παρόμοιας αντιμετώπισης· κανείς συνάδελφος των άλλων ειδικοτήτων   και καλώς δεν υπόκειται σε παρόμοια παρακράτηση. Ο συνδικαλισμός πρέπει να είναι πάντοτε σε εθελοντική βάση και δεν μπορεί να είναι προϊόν εκβιασμού.

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να βρει τρόπους  για να απαλλαγεί ο Χημικός του σχολείου, αν δεν επιθυμεί, από την αδιανόητη αυτή παρακράτηση και να επιστραφούν οι συνδρομές των συναδέλφων.
Καλούμε την ΟΛΜΕ να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες, νομικές και πολιτικές, για να απαιτήσει να σταματήσει αυτή η εντελώς άδικη και παράλογη ενέργεια.

14-5-2018