Α ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου: Απονομή βραβείων για την έκθεση ζωγραφικής με θέμα Εργατική Πρωτοµαγιά – Ειρήνη
Α ΕΛΜΕ  Δωδεκανήσου 

Η   Α ΕΛΜΕ  Δωδεκανήσου  τιμώντας τον  εορτασμό   του  Εργατικού  Κέντρου Ρόδου για τα   70 χρόνια ζωής και αγώνων του (1948-2018) οργάνωσε  διαγωνισμό ζωγραφικής. Το θέμα ζωγραφικής ήταν Εργατική Πρωτοµαγιά – Ειρήνη.  Η έκθεση εγκαινιάστηκε με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις της  1η Μαίου και  ήταν ανοικτή στο κοινό μέχρι και την Παρασκευή 13 Μαίου.   

Η συμμετοχή των Γυμνασίων και των Λυκείων καθώς και των Ειδικών Σχολείων Δευτεροβάθμιας ήταν μεγάλη, αφού αναρτήθηκαν και αξιολογήθηκαν περίπου 90 ζωγραφικά έργα.

Η αξιολόγησή των έργων έγινε από πέντε εκπαιδευτικούς Τέχνης της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με βασικά και ισοβαρή κριτήρια τόσο  την καλλιτεχνική εκτέλεση όσο και την νοηματική διατύπωση των έργων. Η αξιολόγηση  έγινε με καλυμμένο το όνομα και το σχολείο του μαθητή.

Με σχεδόν απόλυτη πλειοψηφία, πάρα τον πλούτο των καλοτυπωμένων ιδεών, επιλέχθηκαν για βράβευση τα έργα των μαθητών: Σερένα Μπιλήμπαση του Λυκείου Γενναδίου, Κουλούρη Θανάση από το 3ο ΓΕΛ Ρόδου και Λυδίας Γιανέλη του 4ου ΓΕΛ Ρόδου.

Επίσης διακρίθηκαν και βραβεύτηκαν τα έργα των μαθητών Καριώτη και Κουρμαδιά του Ειδικού ΕΠΑΛ και Ειδικού Γυμνασίου αντίστοιχα.

Στην έκθεση συμμετείχε, εκτός συναγωνισμού, το Τμήμα Εφαρμοσμένων Τεχνών του 1ου ΕΠΑΛ  Ρόδου με την παρουσίαση τριών αφισών, οι οποίες  με απόφαση του Δ.Σ του Εργατοϋπαλληλικού  Κέντρου Ρόδου, αγοράστηκαν τελικά έναντι συμβολικού ποσού, σαν σημείο εκκίνησης στην επαγγελματική  πορεία των μαθητών.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                          Ο  Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΝΔΡΕΑΣ  ΜΑΡΙΝΟΣ                            ΘΕΟΔΩΡΟΣ  ΞΑΦΗΣ       

best of network

σχετικά άρθρα