ΔΟΕ και ΟΛΜΕ: «Νίκη για 2.500 διωκόμενους εκπαιδευτικούς» οι απαλλακτικές αποφάσεις (Vid)

Ανακοινώσεις 0

Ε ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Οργάνωση κινητοποίησης στις 11/5

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Συγκέντρωση Παρασκευή 11/5 στις 1.00 μ.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου

για μόνιμους μαζικούς διορισμούς, για ίσα δικαιώματα μόνιμων

και αναπληρωτών, για τα προβλήματα αναπληρωτών – συμβασιούχων

Οι  ΕΛΜΕ της Θεσσαλονίκης στη βάση των αποφάσεων της ΑΔΕΔΥ και της ΟΛΜΕ για κινητοποίηση με αιτήματα που αφορούν τους μαζικούς μόνιμους διορισμούς στο δημόσιο, τους αναπληρωτές στην εκπαίδευση και τους συμβασιούχους – ελαστικά εργαζόμενους στο δημόσιο οργανώνουμε συγκέντρωση την Παρασκευή 11/5, στις 1.00 μ.μ., στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Στην επιμονή του Υπ. Παιδείας και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην εφαρμογή των αντιεκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων του εκπαιδευτικού Μνημόνιου και την άρνησή τους να αποδεχτούν τα αιτήματα που διεκδικούμε και αφορούν τους μόνιμους μαζικούς διορισμούς και τα προβλήματα των αναπληρωτών, απαντάμε συνεχίζοντας τις διεκδικήσεις και τους αγώνες μας:

  • Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί για την κάλυψη όλων των πραγματικών αναγκών στην εκπαίδευση με βάση το χρόνο λήψης του πτυχίου και την προϋπηρεσία. 
  • Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών/τριών σε γενική παιδεία και ειδική αγωγή για την άμεση κάλυψη των 25.000 τουλάχιστον κενών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Διορισμός όλων των αναπληρωτών με έστω και μία σύμβαση που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση.
  • Όχι στο προσοντολόγιο του ΟΟΣΑ για το σύστημα πρόσληψης. Όχι στο πιστοποιητικό παιδαγωγικής κατάρτισης. Κατάργηση του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ και του ν. 3848.
  • Ίσα δικαιώματα στους αναπληρωτές με τους μόνιμους εκπαιδευτικούς.
  • Άμεση εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης στο δημόσιο νηπιαγωγείο σε όλη την επικράτεια (διορισμοί νηπιαγωγών, κτιριακή και υλικοτεχνική υποδομή).
  • Να αποσυρθεί το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο για δομές και αξιολόγηση
  • Όχι στο «Νέο Λύκειο», όχι στην υπονόμευση των ΕΠΑΛ.
  • Αυξήσεις στους μισθούς για να ζούμε με αξιοπρέπεια από το μισθό μας!. 
  • Όχι στην αξιολόγηση/αυτοαξιολόγηση
  • Όχι στο 30ωρο και την αύξηση του ωραρίου.
  • Όχι στις συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολείων και τμημάτων
  • 20 μαθητές στο τμήμα, 15 στις Ομάδες Προσανατολισμού, 10 στα εργαστήρια.
  • Πλήρης ένταξη των προσφυγόπουλων στο δημόσιο σχολείο με τάξεις υποδοχής 
  • Ανατροπή του εκπαιδευτικού Μνημόνιου κυβέρνησης – Ε.Ε .– ΟΟΣΑ

Καλούμε όλους και όλες σε αγωνιστική και μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση την Παρασκευή 11/5, στις 1.00 μ.μ., στο Άγαλμα Βενιζέλου, να πάρουν την υπόθεση του αγώνα στα χέρια τους για συνέχιση και κλιμάκωση μέχρι τη νίκη! Για την επιτυχία της κινητοποίησης το ΔΣ της ΕΛΜΕ κηρύσσει 3ωρες διευκολυντικές στάσεις εργασίας (8.00 – 11.00 π.μ. και 17.00 – 20.00 μ.μ.) για να συμπληρώσει τις διευκολυντικές στάσεις του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ (11.00 – 14.00 μ.μ. και 14.00 – 17.00 μ.μ.).

Καλούμε τους Συλλόγους Π.Ε. και τα σωματεία στο δημόσιο τομέα να συνδιοργανώσουμε την κινητοποίηση. Απευθυνόμαστε στις ΕΛΜΕ των γύρω νομών με αποφάσεις τους και την οργάνωση της συμμετοχής των συναδέλφων να στηρίξουν την κινητοποίηση.

Πανεκπαιδευτικό μέτωπο εκπαιδευτικών, φοιτητών, μαθητών και γονέων

για μόρφωση και μόνιμη, σταθερή και αξιοπρεπή εργασία για όλους!

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Βάσεις Εισαγωγής 2026: Οι 20 σχολές με τα περισσότερα μόρια που τρυπάνε το ταβάνι

Ν. Φαραντούρης: «614 εκατ. ευρώ στα φροντιστήρια» – Καταγγελίες για ενδείξεις καρτέλ στην ιδιωτική εκπαίδευση

Η «πιο δυσάρεστη» λέξη της αγγλικής γλώσσας έχει ελληνική προέλευση

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

ανακοινώσεις