Το 30ωρο, νέο πλήγμα στις εργασιακές μας σχέσεις, δε θα περάσει!
Ε ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Όλοι στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο Πέμπτη 15/2, 6.00 μ.μ., Αγ. Βενιζέλου

Το ΔΣ της Ε’ ΕΛΜΕ στη συνεδρίασή του στις 6/2/2018 συζήτησε το θέμα της 30ωρης παραμονής  των εκπαιδευτικών στα σχολεία. Διαπιστώθηκε ότι παρά την προσπάθεια δημιουργίας κλίματος σύγχυσης και ανασφάλειας από τη μεριά του Υπουργείου, οι συνάδελφοι εξακολουθούν να εργάζονται και να εκπληρώνουν τις εξωδιδακτικές τους υποχρεώσεις όπως γινόταν μέχρι τώρα.

Η προσπάθεια του Υπουργείου  δημιουργίας κλίματος υποχρεωτικής παραμονής των εκπαιδευτικών στο σχολείο για 30 ώρες τη βδομάδα, δε στοχεύει μόνο στην αύξηση του εργασιακού ωραρίου, αλλά προετοιμάζει την αύξηση του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών με βάση την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, καθώς και την επιβολή της αυτοαξιολόγησης και της αυτονομίας της σχολικής μονάδας.

Δε θα ανεχθούμε καμία αύξηση εργασιακού ή διδακτικού ωραρίου, την περαιτέρω επιδείνωση των εργασιακών μας σχέσεων αλλά και τη μείωση των προσλήψεων των  συναδέλφων αναπληρωτών. Υλοποιούμε την απόφαση της Γ.Σ. των προέδρων των ΕΛΜΕ (20/01/2018), της Γ.Σ. της Ε’ ΕΛΜΕ, του Δ.Σ. της Ε’ ΕΛΜΕ και της ΟΛΜΕ για καμία αύξηση στο ωράριο εργασίας και διδασκαλίας. Επαναφορά του ωραρίου στα προ του 2013 επίπεδα. Με συλλογικές αποφάσεις συλλόγων και συνδικαλιστική κάλυψη από ΟΛΜΕ και ΕΛΜΕ δεν εφαρμόζουμε, δεν υλοποιούμε την 30ωρη παραμονή στο σχολείο και την ακυρώνουμε στην πράξη.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συνεχίσουν να εργάζονται στο σχολείο όπως μέχρι τώρα και τους συναδέλφους στα σχολεία να διαφυλάξουν με συλλογικό τρόπο τα εργασιακά μας δικαιώματα.

Καλούμε τους Διευθυντές των σχολείων να ακολουθήσουν τις ομόφωνες αποφάσεις των συνδικαλιστικών οργάνων για το θέμα του ωραρίου και να μην επιχειρήσουν σε καμία περίπτωση να επιβάλλουν επέκταση του ωραρίου.  Όποιος το επιχειρήσει στρέφεται ενάντια στον κλάδο. Οι συνάδελφοι να επικοινωνήσουν άμεσα με το Δ.Σ. της Ε’ ΕΛΜΕ αν υπάρξει τέτοια προσπάθεια.

Συνεχίζουμε και θα κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις και τον αγώνα διαρκείας για την ανατροπή της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής. Συμμετέχουμε στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που διοργανώνουν ΕΛΜΕ και Σύλλογοι Π. Ε. την Πέμπτη 15/2 στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Για το Δ.Σ.

best of network

σχετικά άρθρα

Συντονιστικό Αναπληρωτών-Αδιόριστων Εκπαιδευτικών: Και σήμερα και αύριο και όσο χρειαστεί αυτή η μάχη θα κερδηθεί
Συντονιστικό Αναπληρωτών-Αδιόριστων Εκπαιδευτικών: Και σήμερα και αύριο και όσο χρειαστεί αυτή η μάχη θα κερδηθεί
Για την παράσταση διαμαρτυρίας στη Γλυφάδα
Συντονιστικό Αναπληρωτών-Αδιόριστων Εκπαιδευτικών: Και σήμερα και αύριο και όσο χρειαστεί αυτή η μάχη θα κερδηθεί