Thumbnail
Αναλυτικά

Ανακοίνωση σχετικά με τις αλλαγές στη λειτουργία των Σχολικών Επιτροπών εξέδωσε η Πανελλήνια Επιστημονική Ένωση Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

"Το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Π.Ε., με αφορμή την έκδοση της ΥΑ 1940/19-01-2018(Β΄ 310) με θέμα: «Τροποποίηση της αριθμ. 8440/2011(Β΄ 318) υπουργικής απόφασης «Καθορισμός λειτουργίας των σχολικών επιτροπών και ρύθμιση οικονομικών θεμάτων αυτών», έχει να επισημάνει τα εξής:

1. Θεωρεί ότι οι τροποποιήσεις που προβλέπει η παραπάνω ΥΑ για τη λειτουργία των Σχολικών Επιτροπών κινούνται σε σωστή κατεύθυνση.

2. Η αύξηση του αριθμού των Διευθυντών Σχολικών Μονάδων στις Ενιαίες Σχολικές Επιτροπές των Δήμων, καθώς και η συμμετοχή Διευθυντών/Προϊσταμένων Νηπιαγωγείων σε αυτές, θα συμβάλει καθοριστικά στην καλύτερη λειτουργία τους αλλά και στην πιστή εφαρμογή των προβλεπόμενων διατάξεων, αφού ως γνωστόν, πολλοί Δήμοι δεν τηρούσαν τα όσα προέβλεπε η ΥΑ 8440/2011(Β΄ 318)  για τη λειτουργία των Σχολικών Επιτροπών.

3. Η δυνατότητα και του Υποδιευθυντή του σχολείου για ανάληψη χρημάτων από τον τραπεζικό λογαριασμό της σχολικής μονάδας, καθώς και η δυνατότητα χορήγησης κωδικών χρήσης του συστήματος Ηλεκτρονικής Τραπεζικής στον Διευθυντή και Υποδιευθυντή από το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα στο οποίο τηρείται ο σχετικός τραπεζικός λογαριασμός, θα συμβάλει στην αποδοτικότερη λειτουργία των σχολικών μονάδων.

4. Τέλος, καλούμε την πολιτική ηγεσία του ΥΠ.Π.Ε.Θ. να προχωρήσει άμεσα σε όλες τις απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις που απαιτούνται ώστε να  απαλλάσσονται οι εκπαιδευτικοί μέλη των Σχολικών Επιτροπών από την υποχρέωση υποβολής δήλωσης περιουσιακής κατάστασης των ίδιων και των οικογενειών τους, αφού δεν διαχειρίζονται χρήματα  και ως εκ τούτου δεν υπάρχει περίπτωση μεταβολής της περιουσιακής κατάστασης αυτών και των οικογενειών τους εξαιτίας της συμμετοχής τους στις Σχολικές Επιτροπές."

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μήπως έχετε κλήσεις που αγνοείτε; Πώς να τις ελέγξετε online

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πυροσβεστικής Ακαδημίας
Πυροσβεστική Ακαδημία - Πανελλήνιες 2026: Ο αριθμός των εισακτέων στη Σχολή Αξιωματικών
Ο αριθμός των εισακτέων των πανελλαδικών εξετάσεων στη Σχολή Αξιωματικών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας καθορίζεται με απόφαση που δημοσιεύθηκε σήμερα...
Πυροσβεστική Ακαδημία - Πανελλήνιες 2026: Ο αριθμός των εισακτέων στη Σχολή Αξιωματικών
ματηιμα
Θετική έκβαση έφεραν οι κινητοποιήσεις φοιτητών στο Μαθηματικό: Κινητοποιήσεις απέτρεψαν διαγραφή εργαζόμενης μητέρας δύο παιδιών
Δεκτή ένσταση φοιτήτριας μετά από κινητοποιήσεις του Φοιτητικού Συλλόγου Μαθηματικού
Θετική έκβαση έφεραν οι κινητοποιήσεις φοιτητών στο Μαθηματικό: Κινητοποιήσεις απέτρεψαν διαγραφή εργαζόμενης μητέρας δύο παιδιών
Πυροσβεστική Ακαδημία
Πανελλήνιες 2026: Σε ΦΕΚ ο αριθμός των εισακτέων στη Σχολή Πυροσβεστών
Πόσοι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων θα λάβουν φέτος «εισιτήριο» για τη Σχολή Πυροσβεστών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας
Πανελλήνιες 2026: Σε ΦΕΚ ο αριθμός των εισακτέων στη Σχολή Πυροσβεστών