Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Φλώρινας: Για τη στάση της ΟΛΜΕ ενόψει της Ψήφισης του Πολυνομοσχεδίου
Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Φλώρινας

Στις 03-01-2017 το ΔΣ της ΟΛΜΕ αποφάσισε την πραγματοποίηση Γενικών Συνελεύσεων του κλάδου την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου που ανοίγουν τα σχολεία μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων και του νέου έτους (προτεινόμενες ημερομηνίες 10 – 12 /01/2018) καθώς και να πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση Προέδρων των ΕΛΜΕ στην Αθήνα στις 13 Ιανουαρίου για τα μέτρα που η κυβέρνηση δήλωσε ότι θα πρέπει να ψηφιστούν πριν τις 22/1/2018

Ξαφνικά και ενώ οι ΕΛΜΕ ετοιμάζονται να συγκαλέσουν ή έχουν συγκαλέσει Γενικές Συνελεύσεις, το ΔΣ της ΟΛΜΕ - γνωρίζοντας ήδη ότι η ψήφιση των μέτρων του νέου πολυνομοσχέδιου θα πραγματοποιηθεί μέχρι και τη Δευτέρα 15-01-2018 – στις 09-01-2018 στέλνει αιφνιδιαστικά νέο απεργιακό πρόγραμμα στο οποίο αποφασίζει οι Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ να πραγματοποιηθούν από την Πέμπτη 11/01 έως την Παρασκευή 19/01 για εκτίμηση της κατάστασης και η Γενική Συνέλευση Προέδρων των ΕΛΜΕ το Σάββατο 20/01

Στο δεύτερο δελτίο τύπου της ΟΛΜΕ δεν αναφέρετε κανένας απολύτως λόγος για την αλλαγή της προηγούμενης ψηφισμένης απόφασης.

Δεν μπορούμε να καταλάβουμε πως είναι δυνατόν να ζητάει η ΟΛΜΕ από το σώμα να αποφασίσει για τις κινητοποιήσεις ενόψει της ψήφισης του νέου πολυνομοσχεδίου (15-01-2018) πέντε μέρες μετά τη ψήφιση του. Μας ζητάει δηλαδή να περιμένουμε πρώτα να ψηφιστούν τα νέα μέτρα και μετά να αντιδράσουμε για τα ήδη ψηφισμένα μέτρα. Η στάση αυτή της ΟΛΜΕ εκτός από εντελώς αδικαιολόγητη είναι ξεκάθαρα και ύποπτη. 

Και δεν είναι και η πρώτη φορά : Θυμόμαστε όλοι την υπαναχώρηση της ΟΛΜΕ στην συνέχιση του αγώνα (ψηφισμένες 5νθήμερες απεργίες με μεγάλη συμμετοχή) εν όψει των πανελλαδικών του 2013 με πρόεδρο τον κ. Νίκο Παπαχρήστου της ΔΑΚΕ σε αγαστή συνεργασία με τον κ. Κοτσιφάκη των ΣΥΝΕΚ, οι οποίοι χωρίς να έχουν την εξουσιοδότηση από τους Προέδρους των Γενικών Συνελεύσεων του κλάδου αποφάσισαν πραξικοπηματικά την αναστολή των κινητοποιήσεων.

Θεωρούμε ότι η πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΛΜΕ (ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΚ) κατά πλειοψηφία (με λευκό της ΠΕΚ) έδωσε το σήμα της υποχώρησης. (βλ δελτίο τύπου των Αγωνιστικών Παρεμβάσεων ΔΕ)

Πιστεύουμε ότι ο λόγος της νέας υπαναχώρησης είναι η εξυπηρέτηση των κυβερνητικών επιλογών που συμφωνούν επί της ουσίας και όλα τα κόμματα του μνημονιακού τόξου. Η υπαναχώρηση αυτή επιτείνει την απαξίωση των συναδέλφων στο συνδικάτο. Θα συνεχίσει να είναι έτσι αν οι συνάδελφοι δεν πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους μέσα απ’ τα σωματεία μας, τις ΕΛΜΕ.

Σας καλούμε να είσαστε όλοι στη Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Φλώρινας την Πέμπτη 11-01-2018 και ώρα 19:45 στο 3ο Γυμνάσιο Φλώρινας, ακολουθώντας το παράδειγμα του Σωματείου της ΠΕΜΕΝ το οποίο πήρε την κατάσταση στα χέρια του.

 

Όλοι μαζί να ζητήσουμε από την ΟΛΜΕ να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

 

Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Φλώρινας

Κίνηση Εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

best of network

σχετικά άρθρα

Παρεμβάσεις για Σύστημα Διορισμών: Θεσπίζεται προσοντολόγιο-Υλοποιούνται όλοι οι αντιεκπαιδευτικοί νόμοι
Παρεμβάσεις για Σύστημα Διορισμών: Θεσπίζεται προσοντολόγιο-Υλοποιούνται όλοι οι αντιεκπαιδευτικοί νόμοι
Αντιδράσεις των εκπροσώπων σε ΔΟΕ-ΟΛΜΕ για τις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου
Παρεμβάσεις για Σύστημα Διορισμών: Θεσπίζεται προσοντολόγιο-Υλοποιούνται όλοι οι αντιεκπαιδευτικοί νόμοι