Thumbnail
Αριστερή Παρέμβαση-Αντικαπιταλιστική Κίνηση στη Δυτική Ελλάδα

Η Αριστερή Παρέμβαση-Αντικαπιταλιστική Κίνηση στη Δυτική Ελλάδα καταδικάζει την πρωτοφανή απόπειρα ποινικοποίησης της λαϊκής αντίδρασης ενάντια στους πλειστηριασμούς της λαϊκής κατοικίας. Πανικόβλητη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ο Υπ. Δικαιοσύνης Κοντονής καταθέτει κατεπειγόντως τροπολογία, για να ψηφιστεί σήμερα Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου στο νόμο «Μέτρα θεραπείας ατόμων που απαλλάσσονται από την ποινή λόγω ψυχικής ή διανοητικής διαταραχής και άλλες διατάξεις», για να τιμωρείται αυτόματα με ποινή φυλάκισης όποιος παρακωλύει με την παρουσία του πλειστηριασμό, είτε σε Ειρηνοδικείο είτε σε συμβολαιογραφείο ή όποιος απειλεί συμβολαιογράφο που εκτελεί πλειστηριασμό! Μια τροπολογία που υπαγορεύεται κατευθείαν από τις Βρυξέλλες και τους Τραπεζίτες, και στην οποία ούτε λίγο ούτε πολύ τα κέρδη από τους πλειστηριασμούς που θα πάνε στις ανακεφαλαιοποιημένες από τα λεφτά του λαού τράπεζες, ταυτίζονται με το «εθνικό συμφέρον» ή όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η αιτιολογική έκθεση «οι… νομοθετικές ρυθμίσεις υπαγορεύονται από λόγους υπέρτερου δημοσιονομικού και δημοσίου συμφέροντος, που αποσκοπούν αφενός στη στήριξη και προστασία της εθνικής οικονομίας μέσω της ακώλυτης διενέργειας των πλειστηριασμών ως μέσων ενίσχυσης της ρευστότητας του χρηματοπιστωτικού συστήματος και αποφυγής ανάγκης νέας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών».

Η τροπολογίες και η ποινικοποίηση των αγώνων ενάντια στην αρπαγή της λαϊκής κατοικίας δεν μας τρομάζουν, αλλά δυναμώνουν την αντίσταση. Τις τελευταίες εβδομάδες, παρά την εσπευσμένη έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, η καθημερινή παρουσία στα ειρηνοδικεία και τα συμβολαιογραφικά γραφεία όπου επιχειρήθηκαν πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας απέτρεψε πολλές, ενώ το κίνημα από σωματεία, συλλογικότητες και φορείς δυναμώνει πανελλαδικά. Η Αριστερή Παρέμβαση-Αντικαπιταλιστική Κίνηση στη Δυτική Ελλάδα δηλώνει ότι το κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς δεν τρομοκρατείται από οποιαδήποτε προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων. Καλεί όλους τους φορείς, και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας,  να καταδικάσουν την τροπολογία αυτή και να στηρίξουν έμπρακτα τις καθημερινές κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς, οι οποίες κάθε εβδομάδα αποτρέπουν την αρπαγή των σπιτιών των συμπολιτών μας. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

epidomata kratos
Αυξήσεις στα επιδόματα το 2026: Πότε έρχονται και ποιοι ωφελούνται
Η άνοδος του κατώτατου μισθού από την 1η Απριλίου συμπαρασύρει επιδόματα, τριετίες και παροχές – Αναλυτικοί πίνακες με τα νέα ποσά
Αυξήσεις στα επιδόματα το 2026: Πότε έρχονται και ποιοι ωφελούνται
μαθημα
Ηθική στο Λύκειο: Η απουσία της Επικούρειας φιλοσοφίας
Το μάθημα αυτό αφορά την Ηθική Φιλοσοφία και  απευθύνεται σε μαθητές οι οποίοι, δεν επιθυμούν να παρακολουθήσουν το μάθημα των Θρησκευτικών.
Ηθική στο Λύκειο: Η απουσία της Επικούρειας φιλοσοφίας
διωξεις
Στο στόχαστρο εκπαιδευτικοί για συμμετοχή σε νόμιμη απεργιακή κινητοποίηση στη Λακωνία
Αντιδράσεις για τις πειθαρχικές διαδικασίες σε βάρος εκπαιδευτικών στη Λακωνία
Στο στόχαστρο εκπαιδευτικοί για συμμετοχή σε νόμιμη απεργιακή κινητοποίηση στη Λακωνία