Thumbnail
Β ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

οι αλλαγές που πρόσφατα πραγματοποιήθηκαν στην Εκπαίδευση και αναμένεται να υπάρξουν κι άλλες, σύμφωνα με την εξαγγελία του υπουργού, οδηγούν στην αποδόμηση τόσο της Γενικής  όσο και της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.

Το ΔΣ της  Β΄ ΕΛΜΕ διαφωνεί  με τις επικείμενες συγχωνεύσεις ειδικοτήτων, στην κατεύθυνση που αυτές εξυπηρετούν μνημονικές δεσμεύσεις και δεν έχουν ως στόχο την επίλυση των προβλημάτων που δημιουργούνται από τον μεγάλο αριθμό ειδικοτήτων, κυρίως στην επαγγελματική εκπαίδευση.

 Πιστεύουμε ότι το υπουργείο θα πρέπει να προχωρήσει στην ενοποίηση ειδικοτήτων,  εκεί που  υπάρχει μεγάλο πλήθος από αυτές    και έχουν το ίδιο επιστημονικό αντικείμενο.  Παράλληλα όμως είναι ανάγκη να προβεί  σε κοινές αναθέσεις μαθημάτων για τις ενοποιημένες ειδικότητες.    

  Η ενοποίηση  των  ειδικοτήτων θα μπορούσε ίσως να λύσει πολλά προβλήματα που ήδη υπάρχουν στους τομείς  της επαγγελματικής εκπαίδευσης, να συμβάλει στην σωστή  διαχείριση του προσωπικού (κάλυψη λειτουργικών και οργανικών κενών κλπ)   και να διορθώσει  πολλές αδικίες που πηγάζουν από τις ανορθολογικές  αναθέσεις μαθημάτων.

Τελικά όμως,  πιστεύουμε ότι οι αλλαγές που έχουν δρομολογηθεί από την κυβέρνηση, γίνονται αποκλειστικά στο πλαίσιο της προσπάθειας για εξοικονόμηση προσωπικού και ΜΟΝΟ !!!

Θα μας βρουν απέναντι σε κάθε ανάλογη προσπάθεια η οποία  δεν έχει σαν βάση την αποτελεσματική και χρήσιμη για την κοινωνία λειτουργία του Δημόσιου σχολείου.

                                                                                                                                                                                             

     Για το ΔΣ της  Β΄ Ε. Λ. Μ. Ε.-Θ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΣΟΚ στην Καλλιθέα: Καθηγήτρια Γυμνασίου συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών σε μαθητές

Πίνακες εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ: Το «στοίχημα» για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανό σε σχολείο για στήριξη διευθυντή
1ο ΓΕΛ Παπάγου: Επιστολή γονέα προς Ζαχαράκη κατά της πειθαρχικής δίωξης του Διευθυντή
Ζητά άρση της πειθαρχικής διαδικασίας κατά του διευθυντή, ενώ καταγγέλλει διοικητικές ευθύνες και κάνει λόγο για διατάραξη της σχολικής ομαλότητας
1ο ΓΕΛ Παπάγου: Επιστολή γονέα προς Ζαχαράκη κατά της πειθαρχικής δίωξης του Διευθυντή