Thumbnail
Α ΕΛΜΕ Αθήνας

   Στο εδώλιο του δικαστηρίου οδηγούνται στις 10 Φεβρουαρίου 2017 οι 12 φοιτητές του Φυσικού Τμήματος Πανεπιστημίου Κρήτης για την υπόθεση της κινητοποίησής τους στην Πρυτανεία του Ιδρύματος τον Οκτώβριο του 2011.

   Οι φοιτητές κατηγορούνται επειδή παρέμειναν για ώρες έξω από την αίθουσα της συνέλευσης των καθηγητών του Φυσικού Τμήματος, απαιτώντας να δοθεί μία επιπλέον εξεταστική στο τμήμα τους, η οποία είχε χαθεί την περίοδο των καταλήψεων για τον νόμο Διαμαντοπούλου (η ενδιάμεση εξεταστική είχε δοθεί σε όλα τα υπόλοιπα τμήματα του Πανεπιστημίου Κρήτης, αλλά και πανελλαδικά).

   Η τιμωρητική, τότε, διάθεση των καθηγητών κατέληξε στο να χαθεί η εξεταστική και η αντίδραση των φοιτητών ήταν μια πολύωρη κινητοποίηση έξω από τον χώρο της συνέλευσης. Οι φοιτητές καταδικάστηκαν πριν δύο χρόνια στο πειθαρχικό συμβούλιο του πανεπιστημίου, χάνοντας οι περισσότεροι ένα εξάμηνο από τις σπουδές τους.

   Πλέον οι 12 φοιτητές οδηγούνται στα ποινικά δικαστήρια με τις κατηγορίες της «παράνομης κατακράτησης» και «απόπειρας παράνομης βίας».

   Σε κείμενο που συνυπογράφουν 62 καθηγητές του Πανεπιστημίου Κρήτης μεταξύ άλλων αναφέρουν: "Δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας στους φοιτητές που διώκονται, διεκδικώντας την οριστική αθώωσή τους. Καλούμε την κυβέρνηση, το υπουργείο Παιδείας και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να καταδικάσουν τις διώξεις για λόγους φρονηματισμού και να απομονώσουν την τρομοκρατία, την αυθαιρεσία και τον πολιτικό αυταρχισμό στους ακαδημαϊκούς χώρους".

  Η Α΄ ΕΛΜΕ Αθήνας ζητά να σταματήσει η δίωξη των φοιτητών καθώς οι συνδικαλιστικοί αγώνες στο χώρο του Πανεπιστημίου δεν μπορεί να αποτελούν ποινικό αδίκημα.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                                        Ο Γεν. Γραμματέας
 

Στέφανος Παπαλέξης                                          Θωμάς Γεωργιάδης

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 7/05

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

panellinies 2025
Πανελλήνιες 2025-2026: Ποιες σχολές αλλάζουν όνομα και επιστημονικό πεδίο – Όλες οι αλλαγές
Αλλαγές-«κλειδιά» έρχονται στο μηχανογραφικό των Πανελληνίων 2025 και 2026, με νέα τμήματα, μετακινήσεις σχολών και αλλαγές ονομασίας που επηρεάζουν...
Πανελλήνιες 2025-2026: Ποιες σχολές αλλάζουν όνομα και επιστημονικό πεδίο – Όλες οι αλλαγές
foto_education_notebook_phone_alfavita.jpg
Προσλήψεις Αναπληρωτών 2025: Νέα εφαρμογή - Υπολογίζει πόσα μόρια χρειάζονται για πρόσληψη
Νέα εφαρμογή για αναπληρωτές εκπαιδευτικούς: Προβλέψετε τις πιθανότητες πρόσληψής σας με βάση τα μόρια σας
Προσλήψεις Αναπληρωτών 2025: Νέα εφαρμογή - Υπολογίζει πόσα μόρια χρειάζονται για πρόσληψη