Thumbnail
ΔΔΕ Μαγνησίας 

«Διακοπή λειτουργίας σχολείων Μαγνησίας»

Με βάση τη Φ.353/1/324/105657/Δ1/8-10-2002 (ΦΕΚ 1340 τ.Β΄) άρθρο  14 παρ. 1&2,

Εισηγούμαστε,

για αύριο Παρασκευή 13/1/2017 http://edulabs.minedu.gov.gr/τη μη διεξαγωγή των μαθημάτων στα σχολεία αρμοδιότητάς σας  σύμφωνα με τις διατάξεις  του άρθρου  94 παραγρ. 4 περίπτ. 27  του Ν.3852/2012.

Η εισήγησή μας αυτή βασίζεται στα κατωτέρω:

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ενημερώθηκε από τους Διευθυντές όλων των Σχολικών Μονάδων αρμοδιότητάς της για την επικρατούσα κατάσταση σε κάθε σχολείο και κυρίως για την εκτίμησή τους αν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν μαθήματα σε ικανοποιητικές για τους μαθητές συνθήκες και κυρίως  αν διασφαλίζεται η αποφυγή ατυχημάτων τόσο κατά την παραμονή των μαθητών στο σχολείο όσο και για την μετάβαση και επιστροφή απ’ αυτό. Επιπλέον, ζητήθηκε από τους Διευθυντές η άποψη των γονέων και κηδεμόνων για το θέμα.

Έτσι, διαπιστώθηκε από τις πληροφορίες τόσο των διευθυντών όσο και των γονέων ότι:

1.Η μετάβαση και επιστροφή των μαθητών από και προς το σχολείο ενέχει κίνδυνο ατυχημάτων για τους μαθητές.

2.Η παραμονή των μαθητών εντός του σχολικού χώρου ενέχει κίνδυνο ατυχημάτων λόγω των παγωμένων και ολισθηρών προαυλίων, κλιμακοστασίων ακόμη και διαδρόμων στους οποίους έχει παρεισφρήσει χιόνι.

3.Η διεξαγωγή των μαθημάτων είναι πρακτικά αδύνατη λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών εντός των αιθουσών αφού παρά τη σχετική θέρμανση των χώρων τις προηγούμενες αλλά και τη σημερινή μέρα δεν είναι δυνατή η ανάπτυξη θερμοκρασιών που επιτρέπουν την πολύωρη παραμονή σ’ αυτές.

4.Η σε πολλές περιπτώσεις διαπίστωση κινδύνου για την υγεία των μαθητών, λόγω παγωμένων και κατεστραμμένων υδραυλικών εγκαταστάσεων, πράγμα που εμποδίζει τον καθαρισμό των χώρων υγιεινής.

5.Η ανάγκη παροχής χρόνου, στους Διευθυντές, στους αρμόδιους του Δήμου και στα τεχνικά συνεργεία για την αποκατάσταση των ζημιών των δομών και της προετοιμασίας τους για την υποδοχή των μαθητών με την αξιοποίηση του επερχόμενου Σαββατοκύριακου.

               Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ 

 

                Σωκράτης Σαβελίδης                

PhD, MSc Μηχανολόγος ΠΕ17.02

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 5/05

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

tigani
Πώς να καθαρίσετε εύκολα τα καμένα τηγάνια – Χωρίς κόπο και χωρίς τρίψιμο
Συχνά αναγκάζεστε να τρίβετε για ώρες τις κατσαρόλες και τα τηγάνια για να αφαιρέσετε τους επίμονους λεκέδες από μαγειρεμένες τροφές
Πώς να καθαρίσετε εύκολα τα καμένα τηγάνια – Χωρίς κόπο και χωρίς τρίψιμο
apth
«Τι δουλειά λέτε ότι κάνετε; Ότι δέρνετε φοιτητές;» – Ένταση στο ΑΠΘ και νέα ερωτήματα για τον ρόλο της αστυνομίας στα Πανεπιστήμια
«Τι δουλειά λέτε ότι κάνετε; Ότι δέρνετε φοιτητές; Ότι ρίχνετε χημικά στο Πανεπιστήμιο; Αυτό είναι η δουλειά που κάνετε; Είναι μια τίμια δουλειά...
«Τι δουλειά λέτε ότι κάνετε; Ότι δέρνετε φοιτητές;» – Ένταση στο ΑΠΘ και νέα ερωτήματα για τον ρόλο της αστυνομίας στα Πανεπιστήμια