πρωτοβουλία ανεξάρτητων εκπαιδευτικών ΠΕ

Εκφράζoυμε  την αμέριστη συμπαράστασή μας στους συναδέλφους Παντελή Βαϊνά και Γιώργο Χρόνη οι οποίοι δικάζονται στις 14/11/16 (Π. Βαϊνάς) και στις 2/2/17 (Π. Βαϊνάς και Γ. Χρόνης).

Οι συνάδελφοι  κατηγορούνται, γιατί ως αιρετοί εκπρόσωποι στα ΥΣ υλοποίησαν  τις συλλογικές αποφάσεις του εκπαιδευτικού κινήματος και τις εντολές των πρωτοβάθμιων συλλόγων στους οποίους αναφέρονται, αναδεικνύοντας και καταδικάζοντας με τη στάση τους αυταρχικές, αντιδημοκρατικές και αντισυναδελφικές συμπεριφορές υποψηφίων στη διαδικασία επιλογής διευθυντών του 2011.

Για εμάς είναι σαφές ότι σε μια περίοδο διαρκούς ποινικοποίησης των αγώνων  μέσω του απαράδεκτου, πειθαρχικού δικαίου, σε μια περίοδο όπου έχουμε πολλαπλά κρούσματα άδικων διώξεων εκπαιδευτικών, σε μια περίοδο που οι «θεσμοί» θέλουν να επιβάλλουν «συνδικαλιστικό νόμο» ο οποίος αφαιρεί συνδικαλιστικά δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αγώνες, οι μηνύσεις, οι αγωγές και οι διώξεις σε βάρος των αιρετών του κλάδου εντάσσονται σε μια γενικότερη προσπάθεια καταστολής της συνδικαλιστικής δράσης.

Ζητάμε να σταματήσουν τώρα οι μηνύσεις και οι διώξεις. Καλούμε τη Δ.Ο.Ε. και την ΑΔΕΔΥ να σταθούν αλληλέγγυες στο πλευρό των αιρετών Π. Βαϊνά και Γ. Χρόνη και να τους στηρίξουν συνδικαλιστικά, οικονομικά και νομικά.

Να κηρυχτεί στάση εργασίας τις ημέρες της δίκης και να παραστεί αντιπροσωπεία της ΔΟΕ και της ΑΔΕΔΥ στο δικαστήριο

Καλούμε όλους τους συναδέλφους  να παραβρεθούν τις ημέρες της δίκης στο πλευρό των συναδέλφων.

Θα είμαστε όλοι εκεί μέχρι την πλήρη και τελική απόσυρση των κατηγοριών. Η τρομοκρατία δε θα περάσει. Δεν μας φοβίζουν οι διώξεις.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 10/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 10/5