Το Δ.Σ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε Περιστερίου «ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ» εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στους αιρετούς της Γ΄Αθήνας, συναδέλφους, Παντελή Βαϊνά και Γ. Χρόνη οι οποίοι δικάζονται στις 14/11/16 (Π. Βαϊνάς) και στις 2/2/17( Π. Βαϊνάς και Γ. Χρόνης).
Οι συνάδελφοι-αιρετοί μηνύθηκαν από υποψήφιους διευθυντές μετά από τις κρίσεις στελεχών του 2011. Οι κατηγορίες είναι σοβαρότατες και αφορούν "παράβαση καθήκοντος"-"κατάχρηση εξουσίας" και όλα αυτά γιατί βαθμολόγησαν με πολύ χαμηλό βαθμό υποψήφιους διευθυντές. Οι αιρετοί έπραξαν έτσι παίρνοντας υπόψη τους τις καταγγελίες που είχαν εις βάρος τους οι συγκεκριμένοι υποψήφιοι για αυταρχική και αντισυναδελφική συμπεριφορά από Συλλόγους Α/θμιας Εκπαίδευσης της Γ΄Αθήνας.
Σε μια περίοδο διαρκούς ποινικοποίησης των αγώνων μέσω του απαράδεκτου, πειθαρχικού δικαίου, σε μια περίοδο με πολλαπλά κρούσματα άδικων διώξεων εκπαιδευτικών, σε μια περίοδο που οι "δανειστές" και η Τρόικα θέλουν να επιβάλλουν "συνδικαλιστικό νόμο" ο οποίος αφαιρεί συνδικαλιστικά δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αγώνες, οι μηνύσεις, οι αγωγές και οι διώξεις σε βάρος των αιρετών του κλάδου εντάσσονται σε μια γενικότερη προσπάθεια απαξίωσης και καταστολής της συνδικαλιστικής δράσης.
Ζητάμε να σταματήσουν τώρα οι μηνύσεις και οι διώξεις. Καλούμε τις ομοσπονδίες Δ.Ο.Ε-ΑΔΕΔΥ να τους στηρίξουν συνδικαλιστικά, οικονομικά και νομικά.
Το ΔΣ του συλλόγου κηρύσσει διευκολυντική 3ωρη στάση εργασίας την ημέρα της δίκης (14/11/16) .
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ 14/11/16.
ΤΟ ΔΣ
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Η ύλη για 47.000 υποψήφιους ως 28/5 με τις λύσεις
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 28/05
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ