Thumbnail
Σύλλογος ΠΕ Σαλαμίνας

Σύλλογος ΠΕ Σαλαμίνας

Με την αρ. πρωτ. 147801/Δ1/23-11-2012 απόφαση του Υφυπουργού Παιδείας Θ. Παπαθεοδώρου, επανακαθορίστηκαν οι περιοχές μετάθεσης και καταργήθηκαν όλες οι προγενέστερες αποφάσεις καθορισμού περιοχών μετάθεσης των εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης. Με βάση αυτόν τον επανακαθορισμό, ανά Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Διεύθυνση Π.Ε., επανακαθορίστηκαν κι οι περιοχές για τις αιτήσεις των αναπληρωτών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.   

    Ενώ για πάνω από μια δεκαετία η Σαλαμίνα ανήκε στη Β Πειραιά, βρέθηκε με τη νέα αυτή Υπουργική Απόφαση στην Α Πειραιά -αν και νησί-, μαζί με τα σχολεία του Πειραιά, του Περάματος, του Κορυδαλλού, της Νίκαιας, του Ρέντη, του Κερατσινίου- Δραπετσώνας. Μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν σε ισχύ η Φ.361.23/5/Δ1/763/20-1-89 (ΦΕΚ 61/Β’/31-1-1989) υπουργική απόφαση «Διαχωρισμός Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων της χώρας σε περιοχές μετάθεσης», η οποία λαμβάνοντας υπόψη τις συγκοινωνιακές συνθήκες και τα φυσικά εμπόδια- θάλασσα- είχε καθορίσει ως «Β περιοχή μετάθεσης» τη Σαλαμίνα και ως «Γ» τα νησιά του Αργοσαρωνικού και τα Κύθηρα.

   Μετά από τρία χρόνια εφαρμογής της απόφασης αυτής έχει διαπιστωθεί σοβαρό πρόβλημα,  το οποίο και θα πρέπει να διορθωθεί άμεσα. Πρώτον, είναι ακατανόητο και παράλογο να μην λαμβάνονται στη διαδικασία καθορισμού των περιοχών μετάθεσης οι γεωγραφικές συνθήκες. Είναι πέρα από κάθε λογική το πώς ένα νησί βρέθηκε στην ίδια περιοχή μετάθεσης με τους άλλους δήμους του Πειραιά. Δεύτερον, υπάρχουν πολλά ζητήματα σε σχέση με τη λειτουργία και τη στελέχωση των σχολείων της Σαλαμίνας, μιας και αυτά στελεχώνονται πάντα τελευταία, ενίοτε και χωρίς δήλωση προτίμησης, αφού αρκετοί αναπληρωτές δεν γνωρίζουν καν ότι η Σαλαμίνα ανήκει πια στην ΄Α Πειραιά και δεν την επιθυμούν. Τρίτον, μέσα στην ίδια περιοχή μετάθεσης υπάρχει ανισότητα στο κόστος των αναπληρωτών, μιας και κάποιοι από αυτούς επωμίζονται καθημερινά το κόστος της θαλάσσιας συγκοινωνίας.

  Για τους παραπάνω λόγους ζητάμε άμεσα στην καινούρια εγκύκλιο των μεταθέσεων, στην οποία θα στηριχτεί και η επόμενη εγκύκλιος πρόσληψης αναπληρωτών, να  επανακαθοριστούν οι  περιοχές μετάθεσης για τον Πειραιά, σύμφωνα με την προηγούμενη οριοθέτηση.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο Πρόεδρος                       Ο Γραμματέας

Καπόνης Χρήστος              Ζήσης Δημήτρης

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

apple-education_ekpaideusi.jpg
Σφοδρές αντιδράσεις για «φωτογραφικές» μετατάξεις εκπαιδευτικών – Στο στόχαστρο τα νέα άρθρα του νομοσχεδίου
Κατηγορίες για ευνοϊκή μεταχείριση «εκλεκτών» και αίτημα άμεσης απόσυρσης
Σφοδρές αντιδράσεις για «φωτογραφικές» μετατάξεις εκπαιδευτικών – Στο στόχαστρο τα νέα άρθρα του νομοσχεδίου
αίθουσα με θρανία σε σχολείο
Μια αναγκαία συμμαχία
«Όταν σχολείο και οικογένεια λειτουργούν απομονωμένα ή σε κλίμα αντιπαράθεσης, το παιδί δυσκολεύεται να προχωρήσει με σταθερότητα»
Μια αναγκαία συμμαχία
πυργος
Πύργος: Μαθητές του 4ου ΓΕΛ παρέλασαν με μαύρες κορδέλες τιμώντας τον Μάκη που έχασε τη ζωή του
Σιωπηλή συγκίνηση και σεβασμός στην επέτειο της 25ης Μαρτίου για τον συμμαθητή που έφυγε νωρίς
Πύργος: Μαθητές του 4ου ΓΕΛ παρέλασαν με μαύρες κορδέλες τιμώντας τον Μάκη που έχασε τη ζωή του
λιβανος
Λίβανος: Ελληνικές σημαίες και δοξολογίες μέσα στη δίνη του πολέμου – Οι συγκλονιστικές εικόνες της 25ης Μαρτίου
Ανάμεσα στον φόβο ο ελληνισμός της Βηρυτού τίμησε την εθνική επέτειο εν μέσω ανθρωπιστικής κρίσης
Λίβανος: Ελληνικές σημαίες και δοξολογίες μέσα στη δίνη του πολέμου – Οι συγκλονιστικές εικόνες της 25ης Μαρτίου