Σύλλογος ΠΕ Υπαίθρου Θεσσαλονίκης

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Τους τελευταίους μήνες, η χώρα μας υποδέχτηκε ένα τεράστιο κύμα προσφύγων, οι οποίοι δεν είχαν σκοπό να παραμείνουν στην Ελλάδα, όμως βιώνουν τη «βάσανο των κλειστών συνόρων» και της μόνιμης εγκατάστασής τους εδώ, εξαιτίας των ανάλγητων κυβερνήσεων των «υποτίθεται» ευρωπαϊκών χωρών.

Ο Σύλλογός μας υποστήριξε, στηρίζει και θα είναι πάντα στο πλευρό των προσφύγων πολέμου και το απέδειξε από την πρώτη κιόλας στιγμή, με τη συγκέντρωση φαρμακευτικών και ειδών πρώτης ανάγκης, στην οποία τα Σχολεία μας και ο κόσμος της Υπαίθρου έβαλαν «πλάτη» και αγκάλιασαν τους κατατρεγμένους αυτούς ανθρώπους, όπως και τα ανυπεράσπιστα ή ακόμη και ασυνόδευτα παιδιά τους.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δ/Ν Υπαίθρου Ν. Θεσσαλονίκης, ομόφωνα, καταδικάζει κάθε μορφής απόφαση, από όπου και εάν προέρχεται αυτή, που να αναφέρεται σε καταλήψεις από Συλλόγους Γονέων κατά της ένταξης προσφυγόπουλων στα Σχολεία μας, την ώρα που οι Εκπαιδευτικοί με τη ΔΟΕ προχωράνε σε απεργίες απαιτώντας μαζικές προσλήψεις και χρηματοδότηση για να λειτουργήσουν τα δημόσια Σχολεία, για αναβαθμισμένη εκπαίδευση ΟΛΩΝ των παιδιών.

Συχνά ως Εκπαιδευτικοί βρισκόμαστε ανάμεσα στην καχυποψία των ξενοφοβικών συμπατριωτών μας, για αυτό σας καλούμε όπως και τους Γονείς αλλά και τους μαθητές να αναλάβουμε δράσεις στήριξης των προσφύγων και μεταναστών μέσα στα Σχολεία αλλά κι εθελοντικά όπου μπορούμε και έξω από αυτά, μέσα στην κοινωνία. Παλεύουμε και αγωνιζόμαστε για Σχολεία ανοιχτά, που θα χωράνε ΟΛΑ τα παιδιά του Κόσμου.

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5