Thumbnail
ΕΕΧ

Η Ένωση  Ελλήνων Χημικών (ΕΕΧ) αντέδρασε άμεσα, έντονα, αποφασιστικά  και με πλήρη σύμπνοια  στην απόφαση του ΙΕΠ για την προκήρυξη θέσης Συμβούλου Γ με διαζευκτικό ή μεταξύ Φυσικού ή Χημικού που σχεδόν οδήγησε στο να μην υπάρχει Σύμβουλος Χημικός για τη διαχείριση των θεμάτων της Χημείας στην Εκπαίδευση.
Αποτελέσματα της αντίδρασης αυτής υπήρξαν:
1.  Συνάντηση αντιπροσωπείας  της ΕΕΧ με τον Πρόεδρο του ΙΕΠ, κ. Γ. Κουζέλη, με τον οποίο έγινε μία εποικοδομητική συζήτηση για όλα τα θέματα και στην οποία κατέστησαν σαφείς οι θέσεις εκατέρωθεν.
2. Η επιλογή Χημικού Συμβούλου από το ΙΕΠ και το ΥΠΠΕΘ και η αποφυγή του εξαρχής παραγκωνισμού της Χημείας, ο οποίος θα είχε τραγικές επιπτώσεις στην ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Η ΕΕΧ  είναι πάντοτε διατιθέμενη, διαθέσιμη και προετοιμασμένη για συνεργασία με τους φορείς της Εκπαίδευσης, όπως προβλέπεται από το θεσμικό της ρόλο, ως Συμβούλου του Κράτους σε θέματα Χημείας  και Χημικής Εκπαίδευσης, είναι όμως ταυτόχρονα αποφασισμένη να προασπίσει την Επιστήμη της Χημείας οποτεδήποτε αυτή απειλείται με όλες της τις δυνάμεις συσπειρωμένες γύρω από τον κοινό σκοπό.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Market Pass 2026: Πώς θα πάρετε το επίδομα για σούπερ μάρκετ

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα