Ανακοινώσεις 0

Σύλλογος ΠΕ ο Σωκράτης: Προχωράμε σε συνεδριάσεις των Συλλόγων για τις εγγραφές στο ολοήμερο και τα μαθήματα ειδικοτήτων‏

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Σύλλογος ΠΕ ο Σωκράτης

Προχωράμε άμεσα σε συνεδρίαση του Συλλόγου Διδασκόντων σε κάθε σχολική μονάδα : κανένα παιδί που το επιθυμεί εκτός ολοήμερου – κανένα προνήπιο εκτός νηπιαγωγείου

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζοντας την πολιτική των περικοπών στην εκπαίδευση, στο πλαίσιο της υλοποίησης των δεσμεύσεων του 3ου μνημονίου και των απαιτήσεων  Ε.Ε.- ΔΝΤ- ΟΟΣΑ- Επιχειρηματικών Ομίλων, χρησιμοποιεί κάθε μαγικό τρικ για να εξαφανίσει τα χιλιάδες κενά στα σχολεία αντί να τα καλύψει με μόνιμους διορισμούς. Με Υπουργική Απόφαση, καταργείται επί της ουσίας,  η πλειοψηφία των ολοήμερων τμημάτων των Δημοτικών Σχολείων. Επιπλέον, ο Υπ. Παιδείας κόβει την πρωινή ζώνη 7-8, ενώ το πρωινό ωράριο θα ολοκληρώνεται 1:15μ.μ. Ποια οικογένεια με εργασιακά περιπλανώμενους γονείς μπορεί να παίρνει το παιδί της από το σχολείο στη 1.15 μ.μ., με δεδομένο ότι δε θα μπορεί να το γράψει στο ολοήμερο; Παράλληλα, με το κλείσιμο των ολοήμερων τμημάτων και τη συρρίκνωση του πρωινού ωραρίου, κόβονται χιλιάδες διδακτικές ώρες, σχεδόν σε όλες τις ειδικότητες!! 

Τα προβλήματα στα νηπιαγωγεία είναι εκρηκτικά και θα γίνουν περισσότερα με το κλείσιμο εκατοντάδων νηπιαγωγείων, που θα φέρει ο διπλασιασμός (από 7 σε 14) του ελάχιστου ορίου παιδιών για να λειτουργήσει ένα νηπιαγωγείο. Αυτές οι εξελίξεις έρχονται να προστεθούνστις εγκυκλίους και τις τροπολογίες που καταργούν τα τμήματα ένταξης.

Δεν ανεχόμαστε τον 21ο αιώνα, το 2016, με την τεράστια ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας και τις δυνατότητες που αυτές προσφέρουν για ολόπλευρη μόρφωση, για σύγχρονο, ενιαίο, δημόσιο και δωρεάν σχολείο γενικής παιδείας, για μόνιμη και σταθερή δουλεία με δικαιώματα, να υποβαθμίζονται τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας, να τσακίζεται η ζωή μας, να γυρίζουμε χρόνια πίσω!! 

Ο Σύλλογος Π.Ε. Αν. Αττικής «Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ»,  σύμφωνα με τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης καλεί:  

Α) το Σύλλογο Διδασκόντων τους  και τον/την Προϊστάμενο/η καθέ Νηπιαγωγείου να εγγράφουν όλα τα νήπια και προνήπια και να κάνουν δεκτές όλες τις αιτήσεις για παρακολούθηση στο ολοήμερο τμήμα.

Β) το Σύλλογο Διδασκόντων και τον/την Διευθυντή/ντρια κάθε Δημοτικού Σχολείου να εγγράφουν στο Ολοήμερο όλους τους μαθητές που το επιθυμούν και να προωθήσουν την τελική λίστα των εγγεγραμένων στην Δ/νση Π. Ε.

Γ) τους Συλλόγους Διδασκόντων να πάρουν απόφαση πως δεν επιθυμούν να αναλάβουν μαθήματα που άπτονται της αρμοδιότητας συναδέλφων εκπαιδευτικών ειδικοτήτων.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Οι Πανελλαδικές δεν είναι το τέλος του δρόμου

Πριν πεις «βολεμένος» εκπαιδευτικός, δοκίμασε αρχικά να ζήσεις σαν αναπληρωτής

Επίδομα ανεργίας ΔΥΠΑ: Πόσα ένσημα χρειάζονται για να μπείτε στο ταμείο

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

ανακοινώσεις