Thumbnail
Δελτίο Τύπου

Το alfavita.gr ενημερώνει μόνο σχετικά με ότι σχετίζεται με τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών για το σύστημα πρόσληψης αναπληρωτών και το αίτημά τους για μόνιμους διορισμούς. Παρακάτω διαβάστε την ανακοίνωση της ΟΛΜΕ για τη σημερινή συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Παιδείας, Νίκο Φίλη

Για τη συνάντηση του ΔΣ της ΟΛΜΕ με τον Υπ. Παιδείας (21/4/2016)
    
Συναντήθηκε σήμερα Πέμπτη 21/4/16 το ΔΣ της ΟΛΜΕ με την πολιτική ηγεσία του Υπ. Παιδείας. Επισημάναμε την πάγια θέση μας για μόνιμους διορισμούς καθηγητών ώστε να καλυφθούν όλα τα πραγματικά κενά. Ζητήσαμε από τον Υπουργό να μας πληροφορήσει για το τι θα συμβεί, τελικά, στο ζήτημα των μόνιμων διορισμών.

Όσον αφορά το ζήτημα των αναπληρωτών καθηγητών ζητήσαμε την άμεση απόσυρση του σχεδίου νόμου που έχει δημοσιοποιήσει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για τους αναπληρωτές. Επισημάναμε ότι, το ΔΣ της ΟΛΜΕ έχει καταθέσει πλήρη πρόταση που είναι σύμφωνη με τις συνταγματικές επιταγές, λειτουργική, βιώσιμη και ισόρροπη. Επί των προτάσεων μας ζητήσαμε να τοποθετηθεί άμεσα ο Υπουργός και να μας διασαφηνιστεί η θέση της πολιτικής ηγεσίας στο ζήτημα. 

Ο Υπουργός στο ζήτημα των μόνιμων διορισμών επανέλαβε τη θέση του για 20.000 διορισμούς σε βάθος τριετίας, θέση που κατατέθηκε επίσημα στην Τρόικα. Από την πλευρά της η Τρόικα επιφυλάχθηκε να απαντήσει παραπέμποντας το ζήτημα τον Ιούλιο με το τέλος της αξιολόγησης της Ελληνικής οικονομίας. Στο ζήτημα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών δήλωσε ότι η πρόταση της ΟΛΜΕ έχει θετικά και αρνητικά στοιχεία και πάντως μελετάται από το Υπ. Παιδείας. Όπως είναι ευκόλως αντιληπτό απέφυγε να κάνει οποιαδήποτε διασαφήνιση των προθέσεων του στο ζήτημα των αναπληρωτών. 

Συνάδελφοι,

Είναι προφανές ότι η συνάντηση δεν είχε ευτυχή κατάληξη και ότι τα αιτήματα της Ομοσπονδίας παραμένουν ανοιχτά. Η θέση του ΔΣ της ΟΛΜΕ για ένα ενιαίο σύστημα διορισμού μονίμων εκπαιδευτικών και πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών με τα ίδια κριτήρια αποτελεί για εμάς κόκκινη γραμμή και δεν πρόκειται να κάνουμε ούτε βήμα πίσω. 
Καλούμε όλους τους συναδέλφους, μόνιμους και αναπληρωτές, να βρίσκονται σε εγρήγορση. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Market Pass 2026: Πώς θα πάρετε το επίδομα για σούπερ μάρκετ

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Θλιμμένη δασκάλα σε τάξη και πίσω σκιές ανθρώπων
«Αθέατο» καθεστώς τρόμου στα σχολεία: Όταν ο γονέας γίνεται «επιθεωρητής» και ο δάσκαλος το θύμα
Μια «σιωπηλή βία» που διαβρώνει τα θεμέλια της παιδείας μετατρέπεται σε πεδίο ψυχολογικού εκφοβισμού και επαγγελματικής εξόντωσης
«Αθέατο» καθεστώς τρόμου στα σχολεία: Όταν ο γονέας γίνεται «επιθεωρητής» και ο δάσκαλος το θύμα
6ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο
Ηράκλειο: Ξεκινά το 6ο Διεθνές Συνέδριο για την Τεχνητή Νοημοσύνη και την Εκπαίδευση
Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας και έχει θέμα: «Η Τεχνητή Νοημοσύνη, η Συναισθηματική Νοημοσύνη και το μέλλον της μάθησης...
Ηράκλειο: Ξεκινά το 6ο Διεθνές Συνέδριο για την Τεχνητή Νοημοσύνη και την Εκπαίδευση
Σοφία Χρηστίδου
Σοφία Χρηστίδου: «Ούτε τυχαίο, ούτε μεμονωμένο», καταγγέλλει η Ομοσπονδία Γονέων Κ. Μακεδονίας
Παρέμβαση από τους γονείς της Κεντρικής Μακεδονίας για την τραγωδία στη Θεσσαλονίκη
Σοφία Χρηστίδου: «Ούτε τυχαίο, ούτε μεμονωμένο», καταγγέλλει η Ομοσπονδία Γονέων Κ. Μακεδονίας