Thumbnail
Σύλλογος ΠΕ ο Αριστοτέλης

Σύλλογος ΠΕ ο Αριστοτέλης

Οι εκπαιδευτικοί, από την πρώτη στιγμή σταθήκαμε αλληλέγγυοι προς τους πρόσφυγες και μετανάστες που δραπετεύουν από τις χώρες του πολέμου και της φτώχεια, με οργάνωση της βοήθειας προς τους πρόσφυγες, με συζητήσεις και κινητοποιήσεις κατά του πολέμου και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, ενάντια στην πολιτική της καταστολής και των επαναπροωθήσεων, των απελάσεων, των φραχτών, των στρατοπέδων συγκέντρωσης και της Φρόντεξ.

Την ώρα που η ΕΕ αποφασίζει να κλείσει τα σύνορά της και να φυλακίσει τους κατατρεγμένους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης μέχρι να τους ξαναστείλει πίσω, εμείς οι εκπαιδευτικοί απαιτούμε ελεύθερη διέλευση των προσφύγων και των μεταναστών ώστε να πάνε στις χώρες που επιθυμούν και ταυτόχρονα στη χώρα μας να έχουν ίσα δικαιώματα στην παιδεία, στην υγεία, στην σίτιση και στη στέγαση, παροχή ασύλου και ιθαγένεια για όλα τα παιδιά, χωρίς αποκλεισμούς. Γιατί η προσφυγιά και η μετανάστευση προς την Ελλάδα και τις υπόλοιπες  χώρες της Ευρώπης είναι αποτέλεσμα της φτώχεια και της ασφυξίας που προκάλεσαν στον Τρίτο κόσμο οι πολιτικές του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, των σφαγών, των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων, ιδιαίτερα στη Μέση Ανατολή από ΝΑΤΟ, ΕΕ και Ρωσία και τη διευκόλυνση από την κυβέρνηση της παρουσίας του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο.

Οι εκπαιδευτικοί παλεύουμε για ένα σχολείο που να χωράει όλα τα παιδιά άσχετα από εθνικότητα, θρήσκευμα, γλώσσα. Απαιτούμε τη λήψη ειδικών αντισταθμιστικών εκπαιδευτικών μέτρων για τα παιδιά των μεταναστών και των προσφύγων.

Απαιτούμε τα παιδιά των προσφύγων να αποκτούν το δικαίωμα εγγραφής στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, χωρίς κανένα διαδικαστικό και γραφειοκρατικό εμπόδιο ώστε όλα τα παιδιά που βρίσκονται στον τόπο μας να έχουν ελεύθερη κι απρόσκοπτη πρόσβαση στην εκπαίδευση.

Απαιτούμε από το Υπουργείο Παιδείας τη δημιουργία τμημάτων υποδοχής γι’ αυτά τα παιδιά, την πρόσληψη εκπαιδευτικών τώρα με μόνιμους διορισμούς.

Καλούμε τη ΔΟΕ να πάρει πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση αυτή.

Ελεύθερη κι απρόσκοπτη πρόσβαση στην εκπαίδευση

των παιδιών των προσφύγων και μεταναστών

Κανένα παιδί μακριά από το σχολείο

Δημόσιο Δωρεάν σχολείο για όλους

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η πρόεδρος                Η γραμματέας

                                          Γράφου Ματίνα             Ρέππα Ντίνα

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

«Μαζί Μπορούμε» – Ο Γιώργος Βάλλης στηρίζει μια πρωτοβουλία που ενώνει την Ελλάδα
«Μαζί Μπορούμε» – Ο Γιώργος Βάλλης στηρίζει μια πρωτοβουλία που ενώνει την Ελλάδα
Μια συγκινητική αποστολή ενότητας από την Καρδίτσα στην Ηρακλειά για την επέτειο της 25ης Μαρτίου
«Μαζί Μπορούμε» – Ο Γιώργος Βάλλης στηρίζει μια πρωτοβουλία που ενώνει την Ελλάδα
Διονύσης Γράψας
«Έκανες like στο βιβλίο μου;»
Το βιβλίο οφείλει να διατηρήσει τον ουσιαστικό του ρόλο: ως πεδίο διακίνησης ιδεών, ως τόπο συνάντησης διαφορετικών οπτικών, ως εργαλείο καλλιέργειας...
«Έκανες like στο βιβλίο μου;»
exam
Δημοσιεύεται ο 32ος διαγωνισμός της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης
Δόθηκε η εντολή για τη δημοσίευση της προκήρυξης του 32 εισαγωγικού διαγωνισμού της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΣΔΔΑ)
Δημοσιεύεται ο 32ος διαγωνισμός της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης