Συντάξεις Δεκεμβρίου 2026: Οι ημερομηνίες πληρωμής και η έκτακτη ενίσχυση των 400 ευρώ

Ανακοινώσεις 0

Α ΕΛΜΕ Αχαΐας: Για τον «Εθνικό διάλογο για την Παιδεία»

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Α ΕΛΜΕ Αχαΐας

Καλούμε το ΔΣ της ΟΛΜΕ ν’ αποχωρήσει άμεσα από τον προσχηματικό διάλογο που διοργανώνει η κυβέρνηση. Εφόσον στη Γενική Συνέλευση των Προέδρων τέθηκε το θέμα και 34 ΕΛΜΕ ψήφισαν υπέρ της αποχώρησης και αρκετές «λευκό» στο συγκεκριμένο ψήφισμα θεωρούμε πως είναι λάθος το ΔΣ της ΟΛΜΕ με μια οριακή πλειοψηφία (6-5) να παίρνει απόφαση για ένα τέτοιο σοβαρό θέμα. Άλλωστε τα «λευκά» και τα «όχι» στο συγκεκριμένο ψήφισμα σε καμιά περίπτωση δε συνιστούν «ναι» στο διάλογο.

Καλούμε λοιπόν το ΔΣ της ΟΛΜΕ ν’ απευθυνθεί άμεσα στον κλάδο, με συγκεκριμένο σκεπτικό, ώστε η όποια απόφαση να παρθεί από τη βάση του κλάδου (Γενικές Συνελεύσεις ή ΔΣ).

Τέλος διαμαρτυρόμαστε έντονα για το γεγονός πως ο Γενικός Γραμματέας της ΟΛΜΕ, σε δημόσιες δηλώσεις του, κατέταξε τις ΕΛΜΕ που κατέθεσαν το συγκεκριμένο ψήφισμα σε συνδικαλιστικές παρατάξεις. Μια τέτοια ενέργεια υποτιμά τον κλάδο και γι’ αυτό απαιτούμε την άμεση δημόσια ανάκληση αυτών των δηλώσεων.

Για το Δ. Σ.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Επίδομα συνταξιούχων: Ποιοι θα δουν 150 ευρώ επιπλέον και ποιοι θα λάβουν 400 ευρώ για πρώτη φορά

Πέφτουν οι σοβάδες, διώκονται οι δάσκαλοι: Στο Πόρτο Ράφτη η ευθύνη βρίσκει τον εύκολο στόχο

Βάσεις 2026: Ποιοι κερδίζουν έδαφος, ποιες σχολές υποχωρούν

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

ανακοινώσεις