Ανεξάρτητη κίνηση εκπαιδευτικών ΠΕ Λακωνίας

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕ Ν.ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Ο Διευθυντής ΠΕ Λακωνίας στις 18.2.2016 κοινοποίησε στις σχολικές μονάδες του Νομού Λακωνίας εγκύκλιο του Υπουργού Παιδείας για διαχείριση πλεοναζουσών  διδακτικών ωρών και καλεί σε πιθανές ενέργειες .Ο προτεινόμενος τρόπος για να μετακινηθούν συνάδελφοι μας είναι  να αφαιρεθούν διδακτικές ώρες από τον τελευταίο τοποθετηθέντα δάσκαλο από το τμήμα που διδάσκει, αυτές να δοθούν στους εκπαιδευτικούς που τώρα κάνουν μια και δυο ώρες ενισχυτική και έτσι ο δάσκαλος αυτός να εμφανιστεί με περίσσευμα ωρών, ώστε να μετακινηθεί για λίγες ώρες σε άλλο σχολείο.Ένα τμήμα που μέχρι τώρα είχε το δάσκαλό του για 24 ώρες, ξαφνικά βρίσκεται να μπαίνουν σε αυτό να διδάξουν αρκετοί συνάδελφοι που είναι τελείως αντιπαιδαγωγικό.
Όποιος σχολικός σύμβουλος ισχυριστεί ότι αυτό είναι παιδαγωγικά σωστό και προάγει την εκπαιδευτική διαδικασία ας το πει ο ίδιος στους γονείς των μαθητών αυτού του τμήματος!

Να ενημερώσουμε  ότι το σύνολο ωρών για ενισχυτική διδασκαλία είναι : 52 ώρες (ΟΣΟ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΔΥΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕ70 ΚΑΤΑ ΤΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΥΠΠΕΘ)σε σχολικές μονάδες του νομού Λακωνίας  και για διοικητικό έργο είναι: 2 ώρες.Οι εκπαιδευτικοί που κάνουν ενισχυτική διδασκαλία προσφέρουν διδακτικό έργο και όχι διοικητικό έργο.Αυτό γίνεται διότι το Υπουργείο Παιδείας δεν προσλαμβάνει εκπαιδευτικούς για τμήματα υποδοχής και τμήματα ένταξης.

Ως αιρετοί εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών στο ΠΥΣΠΕ Λακωνίας δε θα επιτρέψουμε να μετακινηθούν συνάδελφοι μας ούτε μέσω ΠΥΣΠΕ ,ούτε με δίμηνες αποσπάσεις με εντολή του διευθυντή ΠΕ Λακωνίας ΔΙΟΤΙ:

Πρώτον,αντιπαιδαγωγικό οι εκπαιδευτικοί της τάξης και υπεύθυνοι τμήματος  να μετακινούνται για να καλύψουν ελλείψεις εκπαιδευτικών σε άλλες σχολικές μονάδες.Τα κενά είναι πλήρους ωραρίου και είναι απαράδεκτο το ΥΠΠΕΘ να μην προσλαμβάνει μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό.Πρακτικά είναι ανέφικτο λόγω των μεγάλων χιλιομετρικών αποστάσεων στο Νομό Λακωνίας να μετακινηθούν συνάδελφοι.

Δεύτερον,οι σύλλογοι διδασκόντων έχουν κατανείμει τους εκπαιδευτικούς στα τμήματα με βάση τα χρόνια υπηρεσίας των εκπαιδευτικών και τους κύκλους τάξεων και έχουν προγραμματίσει την έναρξη της ενισχυτικής διδασκαλίας αφού έχουν διαπιστωθεί μαθητές που χρειάζονται πρόσθετη  εκπαιδευτική στήριξη λόγω μαθησιακών δυσκολιών .Με βάση ΠΔ200 & 201 δεν μπορεί να αλλάξει 4 μήνες πριν τη λήξη της σχολικής χρονιάς η κατανομή των τμημάτων και η τροποποίηση του ωρολογίου προγράμματος.    Την ευθύνη της κατάρτισης του ωρολογίου προγράμματος την έχει ο σύλλογος διδασκόντων και αποκλειστικά αυτός! Ο διευθυντής δε δικαιούται να αλλάξει το ωρολόγιο πρόγραμμα με ατομική απόφαση και αυθαίρετα.

Τρίτον ,από ποιο νομικό πλαίσιο προβλέπεται η συνδιδασκαλία   δύο τάξεων την ώρα της ευέλικτης ζώνης και της αισθητικής αγωγής???Θα υπογράψει την τροποποίηση του ωρολογίου προγράμματος ο σχολικός σύμβουλος για να γίνει συνδιδασκαλία  διαφορετικών τάξεων?

Τέταρτον,οι μετακινήσεις εκπαιδευτικών αν γίνουν θα ανατρέψουν προγραμματισμούς και ωρολόγια προγράμματα όχι τάξεων,αλλά σχολικών μονάδων.

Ο ρόλος των σχολικών συμβούλων δεν είναι να συγκαλύπτουν την κυβερνητική πολιτική της αδιοριστίας και της ανεργίας. Το δημόσιο σχολείο έχει ανάγκη από μαζικούς διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών και όχι από μετακινήσεις εκπαιδευτικών οι οποίοι μάλιστα, δια μέσου της ενισχυτικής διδασκαλίας ασκούν υποστηρικτή εκπαίδευση.

Το δημόσιο σχολείο κινδυνεύει πραγματικά! Κάθε παιδαγωγική και εκπαιδευτική λειτουργία ακυρώνεται και διαστρεβλώνεται κάτω από το βάρος της υπηρέτησης της πολιτικής των μνημονίων και της κατάργησης του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα του.

Δε θα επιτρέψουμε το σχολείο να μετατραπεί σε φτηνό, ευέλικτο σχολείο υποταγμένο στην αγορά και το κέρδος και οι  μαθητές μας  φτηνό αυριανό εργατικό δυναμικό

Καλούμε τους συναδέλφους να ενημερώσουν άμεσα το σωματείο στο οποίο ανήκουν για οποιαδήποτε αλλαγή στα ωρολόγια προγράμματα,προκειμένου να μετακινηθούν εκπαιδευτικοί. Καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων να αρνηθούν να συναινέσουν σε μία τέτοια εξέλιξη!

Καλούμε τους τρεις συλλόγους εκπαιδευτικών ΠΕ του Νομού Λακωνίας μαζί με τους αιρετούς εκπροσώπους των εκπαιδευτικών στο ΠΥΣΠΕ Λακωνίας την Τρίτη 23.2.2016 σε συνάντηση με τον Διευθυντή ΠΕ Λακωνίας για να μην επιτρέψουμε την εφαρμογή της εγκυκλίου του Υπουργού Παιδείας.

ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΘΜΟΙ!

ΔΕ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ  ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ!

ΟΧΙ ΣΤΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΠΕΘ.

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.

ΜΑΖΙΚΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΣΙΜΟΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ.

ΟΙ ΑΙΡΕΤΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΠΥΣΠΕ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕ Ν.ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Παπαδοπούλου  Ελισάβετ
Τηλ/φαξ:2732082682