Μητσοτάκης στο Υπουργικό Συμβούλιο: «Πολύ σύντομα» ο διάλογος για το Εθνικό Απολυτήριο

Ανακοινώσεις 0

Αγώνας ενάντια στη σύμπτυξη τμημάτων στο 30ο ΔΣ Περιστερίου

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Σύλλογος ΠΕ Περιστερίου

Το ΔΣ του συλλόγου εκπαιδευτικών ΠΕ Περιστερίου χαιρετίζει την άμεση αντίδραση των γονέων του 30ου δημοτικού σχολείου Περιστερίου στην προσπάθεια της διευθύντριας εκπαίδευσης της Γ. διεύθυνσης Αθήνας, κ. Ψαρρά, για σύμπτυξη τμημάτων της Δ τάξης του σχολείου. Η προσπάθεια αφορούσε στην δημιουργία δυο τμημάτων αντί τριών που λειτουργούν σήμερα με αριθμό μαθητών 53.

Η συγκεκριμένη προσπάθεια αποτελεί στοιχείο της καθολικής εφαρμογής του «εξορθολογισμού του ανθρώπινου δυναμικού» και στην εκπαίδευση και είναι ενταγμένη στη λογική των περικοπών σε παιδεία και υγεία, προκειμένου να υπηρετηθούν οι στόχοι  ΕΕ- ΔΝΤ και να πιαστούν οι στόχοι του 3ου μνημονίου που το σύνολο του αστικού συστήματος υπέγραψε και στηρίζει. .

Η προϊσταμένη εκπαίδευσης επιχείρησε ΑΝΕΠΙΤΥΧΩΣ να βάλει τους γονείς να αποφασίσουν αν θέλουν τη λειτουργία του ολοήμερου ή τη σύμπτυξη των τμημάτων, όταν τόσο η λειτουργία του ολοήμερου όσο και η κατανομή των τμημάτων που υπήρχε στο σχολείο κρίνεται εξίσου αναγκαία και ικανή συνθήκη για την ομαλή λειτουργία του.

Το ΔΣ του συλλόγου μας δηλώνει ότι θα αντιπαλέψει, όπως διαχρονικά έχει μέχρι σήμερα πράξει, παρόμοιες προσπάθειες που αντιμάχονται τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας.

Απαιτούμε:

ΝΑ ΚΑΛΥΦΤΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΝΑ 

ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΠΡΑΝΑΣ ΖΗΣΗΣ                      ΠΑΠΠΑ ΙΩΑΝΝΑ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ                                          

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                     

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ «ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ»                                      

Ακαρνανίας 65 – 121 35                                         

Τηλ.- Fax : 210 5724139                                        

http://www.asda.gr/sdpeper  E-mail: sdpeper@asda.gr

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Δωρεάν 4 σεμινάρια για εκπαιδευτικούς με στήριξη της ανεξάρτητης δημοσιογραφίας

Επίδομα συνταξιούχων: Ποιοι θα δουν 150 ευρώ επιπλέον και ποιοι θα λάβουν 400 ευρώ για πρώτη φορά

Πέφτουν οι σοβάδες, διώκονται οι δάσκαλοι: Στο Πόρτο Ράφτη η ευθύνη βρίσκει τον εύκολο στόχο

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

ανακοινώσεις