Thumbnail
Πανελλήνιος Θεολογικός Σύνδεσμος

 

Χολαργός 27-9-2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η αρχή του νέου σχολικού έτους θέτει πάντα-εδώ και χρόνια-την ριζική και άμεση κάλυψη των αναγκών, που διαπιστώνονται στις σχολικές μονάδες σε επίπεδο προσωπικού και υλικού.

Η αναδιαμόρφωση του χάρτη στη Λυκειακή βαθμίδα με το «Νέο Λύκειο» και την Τράπεζα Θεμάτων Διαβαθμισμένης Δυσκολίας, θέτει επιτακτικότερα το αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας για την πρόσληψη προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, ανάλογα με τις υπάρχουσες ελλείψεις, εφόσον η καθορισμένη διδακτέα και εξεταστέα ύλη δεν επιτρέπει ολιγωρία.

Ο Πανελλήνιος Θεολογικός Σύνδεσμος «ΚΑΙΡΟΣ» επισημαίνει ότι για την αποφυγή περιστατικών πρόσληψης θεολόγων αναπληρωτών αρκετούς μήνες μετά την έναρξη της περσινής σχολικής χρονιάς, οι οποίοι με υπεράνθρωπες προσπάθειες έπρεπε να ολοκληρώσουν τις παραδόσεις τους, απαιτείται άμεση κάλυψη όλων των κενών. Απαιτείται άμεση τοποθέτηση σε κενές θέσεις της ειδικότητας όλων των υπεραρίθμων συναδέλφων.

Απαιτείται άμεση πρόσληψη ικανού αριθμού αναπληρωτών, ίσου με τις καταγεγραμμένες ανάγκες.

Απαιτείται τέλος η προσεκτική διαχείριση ενός μαθήματος, για το οποίο λόγω σαφούς ιδιομορφίας δεν επιτρέπεται η διδασκαλία του από άλλη ειδικότητα.

Η έγκαιρη αντιμετώπιση του ζητήματος, ιδιαίτερα σε παραμεθόριες ή προβληματικές λόγω γεωγραφικής θέσης περιοχές σε συνδυασμό με την ουσιαστική μείωση της εξεταστέας ύλης, είναι σίγουρο ότι θα επιτρέψει την χωρίς προβλήματα διεκπεραίωση των διδακτικών τους υποχρεώσεων. Αντίθετα η ολιγωρία ή η αμέλεια εκ μέρους της Πολιτείας είναι σίγουρο ότι θα οδηγήσει σε παρόμοια με τα προαναφερόμενα δυσμενή αποτελέσματα.

                                                                      Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος                            Ο Γ. Γραμματέας

Α. ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ       Γ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 2000 ευρώ: Κλείνουν από ώρα σε ώρα οι θέσεις - Προλάβετε ΕΔΩ με το ΕΚΕΚ ΑΤΗΕΝΑ

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 4/8

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

φαρμα
Ozempic: Πόσοι Έλληνες παίρνουν και πόσα χρήματα πληρώνουν
Νέα έρευνα της iSelect αποτυπώνει ποια σημεία του πλανήτη βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αυτής της τάσης και ποια θέση έχει η Ελλάδα στον παγκόσμιο...
Ozempic: Πόσοι Έλληνες παίρνουν και πόσα χρήματα πληρώνουν
M-L KKE
Πανελλαδικό κύμα αλληλεγγύης προς την Παλαιστίνη με τις σημερινές κινητοποιήσεις
Ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό θα αντηχήσει σε όλη την Ελλάδα την Κυριακή
Πανελλαδικό κύμα αλληλεγγύης προς την Παλαιστίνη με τις σημερινές κινητοποιήσεις
tsipras
Πότε κάνει «ποδαρικό» το νέο κόμμα Τσίπρα - Θα είναι μία διαφορετική εκδοχή του ΣΥΡΙΖΑ
Το κόμμα θα φέρει όνομα δύο λέξεων, με αναφορές στη δημοκρατία και στη νέα αρχή, αποφεύγοντας την άμεση σύνδεση με την Αριστερά
Πότε κάνει «ποδαρικό» το νέο κόμμα Τσίπρα - Θα είναι μία διαφορετική εκδοχή του ΣΥΡΙΖΑ