σεμινάρια διευθυντών

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Δηλώνουμε ανεπαρκείς στις επιμορφωτικές διαδικασίες που οδηγούν στις απολύσεις συναδέλφων και επαρκείς στους χειραφετικούς αγώνες υπεράσπισης της αξιοπρέπειας μας

Συναδέλφισσες /οι

Σήμερα Δευτέρα 16 Ιουνίου ξεκινούν τα «Σεμινάρια της Ντροπής» στην Δ΄ Αθήνας.

Σε μια περίοδο παρατεταμένης κρίσης του συστήματος σε όλα τα επίπεδα, το κράτος συνεχίζει τις επιθέσεις του, εναντίον του δημόσιου σχολείου.

Οι  Δ/ντές των σχολείων καλούνται τμηματικά, προς επιμόρφωση-συμμόρφωση από τους σχολικούς συμβούλους για το πως θα γίνουν εκτελεστικά όργανα μιας πολιτικής που κατηγοριοποιεί σχολεία και εκπαιδευτικούς, μιας πολιτικής που κινεί το μηχανισμό της απόλυσης, μιας πολιτικής που προκειμένου να ανταποκριθεί στα δημοσιονομικά  κριτήρια της τρόικας, του μνημονίου και της εξουσίας, διαλύει ότι έχει απομείνει από το κοινωνικό κράτος και τις παροχές του, μιας πολιτικής που καθιστά την αξιολόγηση μηχανισμό κοινωνικού ελέγχου, χειραγώγησης και υποταγής.

Απέναντι σε αυτήν την πολιτική, πρέπει συλλογικά να αντισταθούμε. Όλοι μαζί ακυρώνουμε κάθε προσπάθεια εφαρμογής της αξιολόγησης – χειραγώγησης. Όλοι μαζί βάζουμε φραγμό στα καταστροφικά σχέδιά τους για τη διάλυση του δημόσιου σχολείου.

Καλώ τους συναδέλφους Δ/ντές των σχολείων της Δ΄Αθήνας,  να μην πάρουν μέρος στα σεμινάρια που θέλουν να τους μετατρέψουν από δασκάλους σε στελέχη εξουσίας.

Καλώ τους συναδέλφους Δ/ντές των σχολείων της Δ΄Αθήνας,  να συνδράμουν στη συλλογική αντίσταση, για την ακύρωση των σεμιναρίων. Καλώ τους συναδέλφους Δ/ντές των σχολείων της Δ΄Αθήνας, να απέχουν από οποιαδήποτε διαδικασία αξιολόγησης δηλώνοντας απεργοί, υλοποιώντας έτσι ως μέλη τις αποφάσεις του σωματείου και δείχνοντας με την αγωνιστική στάση τους την απόφαση του κλάδου να βάλει φραγμό στους αντιεκπαιδευτικούς σχεδιασμούς της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ.

Καλώ και τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς  δυναμικά, αποφασιστικά και ενωτικά να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις και στις συγκεντρώσεις στους χώρους των σεμιναρίων για τη ματαίωση τους, δείχνοντας γι’ άλλη μια φορά την καθολική αντίδραση του κλάδου απέναντι στην αξιολόγηση – χειραγώγηση του εκπαιδευτικού. Υπάρχει προκηρυγμένη 3ωρη στάση εργασίας από τη ΔΟΕ

Όλοι μαζί στους δρόμους της αντίστασης για να υπερασπιστούμε το δημόσιο σχολείο και την αξιοπρέπειά μας

Καλή Αντάμωση έξω από τα σχολεία

Συναδελφικά και Αγωνιστικά