Thumbnail
Του Σωκράτη Σαβελίδη

Σωκράτης Σαβελίδης, PhD, MSc Μηχανολόγος Εκπαιδευτικός ΠΕ17.02
e-mail: [email protected]

Παρασκευή, 2 Μαΐου 2014

Προς

 ΔΣ ΟΛΜΕ
 ΔΕ ΕΛΜΕ Μαγνησίας

Κοινοποίηση

 ΜΜΕ

Θέμα: « Διατήρηση κατ έθιμον αργιών και αποζημίωση απασχόλησης εκπαιδευτικών σε κατ’ έθιμον αργίες »

Αγαπητοί συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

η «αναπλήρωση»  χαμένων διδακτικών ωρών από καταλήψεις μέσα στις διακοπές του Πάσχα συνάντησε τις σφοδρές αντιδράσεις του κινήματός μας και τη συμπαράσταση των μαθητών μας οι οποίοι απείχαν από τα μαθήματά τους στη μεγάλη τους πλειοψηφία.

Η αντίδραση της σχολικής κοινότητας στην κατάργηση θεσμοθετημένων αργιών ανέδειξε το πόσο απαραίτητες και παιδαγωγικά ουσιαστικές είναι οι αργίες αυτές.

Όπως ο κάθε εκπαιδευτικός ο οποίος βιώνει τη σχολική πραγματικότητα έτσι και ο υπογράφων θεωρούμε ότι οι αργίες αυτές είναι απαραίτητο να παραμείνουν θεσμικές αργίες και να μη δοθεί η δυνατότητα σε κανένα να τις καταστρατηγήσει επιβαρύνοντας καίρια το ήδη υπέρβαρο εκπαιδευτικό πρόγραμμα των μαθητών μας και στερώντας τους αυτές τις μέρες ανάπαυλας και ενδυνάμωσης.

Χωρίς να αναφερόμαστε στην τιμωρητική χροιά των «αναπληρώσεων» για τους μαθητές και τις τρομοκρατικές για τους εκπαιδευτικούς ενέργειες στα οποία έχει αναφερθεί επανειλημμένα το κίνημά μας, δεν πρέπει να λησμονούμε ότι οι εκπαιδευτικοί κάτω από αυτό το κλίμα της τρομοκρατίας και των απειλών για πειθαρχικές διώξεις, εργάστηκαν σε κατ’ έθιμον αργίες τις οποίες ο νομοθέτης θεωρεί ισότιμες με τις ημέρες υποχρεωτικής αργίας και θα πρέπει να αποζημιωθούν οικονομικά γι αυτό.

Επιπλέον τονίζουμε ότι σε ανάλογη περίπτωση, οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι εργάστηκαν στις Διακοπές του Πάσχα του 1997 είχαν αποζημιωθεί.

Έτσι, πέραν της διεκδίκησης της διατήρησης των αργιών αυτών και της αντίδρασης στα τιμωρητικά και κατασταλτικά μέτρα για τους μαθητές μας, με στόχο τη διαφύλαξη του θεσμού των εκπαιδευτικών αργιών του Πάσχα,

προτείνουμε στο ΔΣ της ομοσπονδίας μας KAI τη διεκδίκηση αποζημίωσης των αναγκαστικά εργαζόμενων εκπαιδευτικών στις κατ’ έθιμον αργίες αυτές.

Συγκεκριμένα προτείνουμε το ΔΣ της ΟΛΜΕ:

  • Να διεκδικήσει κεντρικά την αποζημίωση των καθηγητών που εργάστηκαν στις κατ’ έθιμον αργίες της 23ης, 24ης, 25ης Απριλίου. Σε περίπτωση άρνησης των κεντρικών υπηρεσιών να προσφύγει σε δικαστική διεκδίκηση.
  • Να προτείνει στους Διευθυντές των Σχολικών μονάδων να υποβάλλουν αίτημα στις ΔΔΕ με σκοπό την οικονομική αποζημίωση των εκπαιδευτικών σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Επιπλέον προτείνουμε κείμενο το οποίο συμπεριλαμβάνει αναφορές στην αντίστοιχη νομοθεσία και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους Διευθυντές με σκοπό την αποζημίωση των καθηγητών των σχολείων τους:

« Σύμφωνα με την ΥΑ Φ.353.1./324/105657/Δ1/08.10.2002 Άρθρο 28 § 2θ, όπως τροποποιήθηκε από την ΥΑ 84172/ΙΒ/06.08.2010, σας ενημερώνουμε ότι με βάση την απόφαση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης ____________  με αριθμό __________ η οποία στηρίχτηκε  στην ΥΑ 139628/Γ2/01-10-2013 και το με αριθμό 48508/Γ2/31-03-2014 έγγραφο του ΥΠΑΙΘ, οι πιο κάτω εκπαιδευτικοί της Σχολικής μας Μονάδας απασχολήθηκαν πλήρως, με την έννοια του Ν 1566/85 άρθρο 13 § 8 & 9 όπως προκύπτει από το άρθρο 14 § 20, τις ημέρες 23,24,25 Απριλίου 2014 εκτελώντας διδακτικό και εξωδιδακτικό υποστηρικτικό έργο.

Θεωρώντας ότι οι εν λόγω ημέρες αποτελούν  «κατ’  έθιμον αργίες»  με βάση τα ΝΔ 3755/1957, ΝΔ 147/1973 & ΒΔ 748/1966 όπως τροποποιήθηκαν και ισχύουν αλλά και τη σχετική Νομολογία σε συνδυασμό με την ΥΑ 80033/Γ2/04.08.06 Άρθρο 2 § 1β και την τακτική η οποία ακολουθήθηκε σε ανάλογη περίπτωση στις διακοπές του Πάσχα το 1997, παρακαλούμε για τις ενέργειές σας με σκοπό την οικονομική αποζημίωση των εκπαιδευτικών για τις εν λόγω μέρες απασχόλησης.

Ακολουθούν στοιχεία απασχοληθέντων εκπαιδευτικών … »

Με τιμή
Σωκράτης Σαβελίδης
Εκπαιδευτικός
Πρόεδρος ΕΛΜΕ Μαγνησίας


 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Μαχαίρωμα σε σχολείο στην Κυψέλη, φωτογραφία της 14χρονης
Κυψέλη: Παρέμβαση του ΥΠΑΙΘΑ μετά το μαχαίρωμα 14χρονης – Στο σχολείο ο Γιάννης Παπαδομαρκάκης
Στο «αιματοβαμμένο» σχολείο ο Γ.Γ. του υπουργείου Παιδείας Γιάννης Παπαδομαρκάκης με εντολή Ζαχαράκη – «Σάρωση» από ψυχολόγους για τη διαχείριση του...
Κυψέλη: Παρέμβαση του ΥΠΑΙΘΑ μετά το μαχαίρωμα 14χρονης – Στο σχολείο ο Γιάννης Παπαδομαρκάκης
Υπουργείο Παιδείας
Ευρωπαϊκό Σχολείο Mol: Τα ονόματα των υποψηφίων εκπαιδευτικών για τη θέση του αναπληρωτή Διευθυντή
Κύρωση αξιολογικού πίνακα εκπαιδευτικών υποψηφίων στη διαδικασία προεπιλογής με σκοπό την κάλυψη με απόσπαση θέσης Αναπληρωτή Διευθυντή...
Ευρωπαϊκό Σχολείο Mol: Τα ονόματα των υποψηφίων εκπαιδευτικών για τη θέση του αναπληρωτή Διευθυντή
agori-nosokomeio.jpg
Αγρίνιο: 9χρονος χορήγησε φάρμακο σε συμμαθητή του λόγω επικίνδυνου «challenge» – Σοκ στο σχολείο
Αγρίνιο: 9χρονος στο νοσοκομείο μετά από επικίνδυνο «challenge» -Του έδωσε φάρμακα ένας συμμαθητής του!
Αγρίνιο: 9χρονος χορήγησε φάρμακο σε συμμαθητή του λόγω επικίνδυνου «challenge» – Σοκ στο σχολείο